עוגת גבינה פירורים מושלמת של קרין גורן
עוגת גבינה פירורים שאי אפשר להפסיק לאכול. העוגה המוכרת, עם יותר פירורים, טעמי ווניל עדינים ושמנת חמוצה לאיזון וליופי! יאמי!
עוגת גבינה פירורים שאי אפשר להפסיק לאכול. העוגה המוכרת, עם יותר פירורים, טעמי ווניל עדינים ושמנת חמוצה לאיזון וליופי! יאמי!
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 648.1 קק״ל 6481.1 קק״לפחמימות 54.5 גרם 545.1 גרםשומן 43.4 גרם 434.4 גרםנתרן 183.8 מ״ג 1838.5 מ״גחלבון 10.6 גרם 105.9 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 7.6 גרםשומן רווי 25.8 גרם 258.5 גרםכולסטרול 200.1 מ״ג 2000.6 מ״גסידן 138.5 מ״ג 1384.8 מ״גברזל 0.6 מ״ג 6.5 מ״גאשלגן 602.1 מ״ג 6021.1 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 10.7 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 30 דק׳כולל 5 שעות
-
קלוריות648
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 648.1 קק״ל 6481.1 קק״לפחמימות 54.5 גרם 545.1 גרםשומן 43.4 גרם 434.4 גרםנתרן 183.8 מ״ג 1838.5 מ״גחלבון 10.6 גרם 105.9 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 7.6 גרםשומן רווי 25.8 גרם 258.5 גרםכולסטרול 200.1 מ״ג 2000.6 מ״גסידן 138.5 מ״ג 1384.8 מ״גברזל 0.6 מ״ג 6.5 מ״גאשלגן 602.1 מ״ג 6021.1 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 10.7 מ״גסגור
עוגת גבינה פירורים מככבת אצלי בחג באופן קבוע. לפעמים היא הופכת במקביל לעוגת יום הולדתי, כי הוא מתקיים ממש באותו החודש. עוגה מענגת, מלאה בטעמים מדהימים של וניל וגבינה, שאף פעם לא נמאס לאכול או להגיש לאורחים. עוגת גבינה פירורים היא חובה בכל חג שבועות מבחינתי, אבל יכולה להיות מוגשת גם לאורך השנה, כשרוצים לפנק את האורחים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 5 שעות | קלוריות 648 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחתית ופירורים
מלית גבינה
-
2מיכלים או 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
1חבילה או 80 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
1גביע או 200 מ"ל שמנת חמוצה 15%
-
500 גרם גבינה לבנה 5%
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את תבנית האפייה. מרפדים בנייר אפייה תבנית אפייה נוספת.
- חותכים את החמאה לקוביות.
- מכינים את הבצק: במעבד מזון מעבדים את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר, סוכר הווניל והחמאה לתערובת פירורית. מוסיפים את החלמונים ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק פירורי.
- מהדקים בידיים 1/2 מהבצק בשכבה אחידה לתחתית התבנית. משטחים את 1/2 הנותר של הבצק בתבנית נפרדת, מרופדת בנייר אפייה.
- מכניסים את שתי התבניות לתנור ואופים כ-20 דקות, עד להזהבה. מצננים לגמרי.
- מכינים את מלית הגבינה: במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה, הסוכר, האינסטנט פודינג והשמנת החמוצה עד לקבלת קרם יציב. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את הגבינה ומקציפים עוד כמה שניות לאיחוד.
- משטחים את תערובת הגבינה בתבנית העוגה, מעל התחתית האפויה.
- מפוררים בידיים את יתרת הבצק האפוי, לקבלת פירורים. מפזרים בעדינות את הפירורים מעל מלית הגבינה. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, להתייצבות.
- פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את תבנית האפייה. מרפדים בנייר אפייה תבנית אפייה נוספת.
- חותכים את החמאה לקוביות.
- מכינים את הבצק: במעבד מזון מעבדים את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר, סוכר הווניל והחמאה לתערובת פירורית. מוסיפים את החלמונים ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק פירורי.
- מהדקים בידיים 1/2 מהבצק בשכבה אחידה לתחתית התבנית. משטחים את 1/2 הנותר של הבצק בתבנית נפרדת, מרופדת בנייר אפייה.
- מכניסים את שתי התבניות לתנור ואופים כ-20 דקות, עד להזהבה. מצננים לגמרי.
- מכינים את מלית הגבינה: במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה, הסוכר, האינסטנט פודינג והשמנת החמוצה עד לקבלת קרם יציב. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את הגבינה ומקציפים עוד כמה שניות לאיחוד.
- משטחים את תערובת הגבינה בתבנית העוגה, מעל התחתית האפויה.
- מפוררים בידיים את יתרת הבצק האפוי, לקבלת פירורים. מפזרים בעדינות את הפירורים מעל מלית הגבינה. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, להתייצבות.
- פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות