עוגת גבינה שמרים ריקוטה – המלכה החדשה של שולחן השבועות
תתכוננו להכין עוגת גבינה לשבועות שתשנה לכם את שולחן החג. עוגת גבינה שמרים עם גבינת ריקוטה מתוקה ורכה, יפה ועשירה שכולם יאהבו
תתכוננו להכין עוגת גבינה לשבועות שתשנה לכם את שולחן החג. עוגת גבינה שמרים עם גבינת ריקוטה מתוקה ורכה, יפה ועשירה שכולם יאהבו
- בתיה שורק
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4441.5 קק״ל 4441.5 קק״לפחמימות 725.5 גרם 725.5 גרםשומן 126.1 גרם 126.1 גרםנתרן 1874.9 מ״ג 1874.9 מ״גחלבון 153.6 גרם 153.6 גרםסיבים תזונתיים 16.7 גרם 16.7 גרםשומן רווי 59.0 גרם 59.0 גרםכולסטרול 1516.2 מ״ג 1516.2 מ״גסידן 3302.4 מ״ג 3302.4 מ״גברזל 11.4 מ״ג 11.4 מ״גאשלגן 1812.4 מ״ג 1812.4 מ״גאבץ 14.3 מ״ג 14.3 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה שעהכולל 5 שעות
-
קלוריות4442
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4441.5 קק״ל 4441.5 קק״לפחמימות 725.5 גרם 725.5 גרםשומן 126.1 גרם 126.1 גרםנתרן 1874.9 מ״ג 1874.9 מ״גחלבון 153.6 גרם 153.6 גרםסיבים תזונתיים 16.7 גרם 16.7 גרםשומן רווי 59.0 גרם 59.0 גרםכולסטרול 1516.2 מ״ג 1516.2 מ״גסידן 3302.4 מ״ג 3302.4 מ״גברזל 11.4 מ״ג 11.4 מ״גאשלגן 1812.4 מ״ג 1812.4 מ״גאבץ 14.3 מ״ג 14.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 5 שעות | קלוריות 4442 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבנית עגולה 30 ס"מ
בצק
מלית
-
500 גרם גבינת ריקוטה 5%
-
2 ביצים M
-
80 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
100גרם או 1/2 כוס סוכר לבן
-
1 קליפת לימון בינוניגרידה מלימון שלם
הברשה
-
1 ביצה M
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים, סוכר ומערבבים קלות לפיזור אחיד.
- מעבדים במהירות נמוכה, מוסיפים את החלב והביצים ומעבדים עד לקבלת בצק מגובש. בשלב זה מוסיפים בהדרגה את החמאה (קובייה קובייה) עד שהיא נטמעת כולה בבצק, וממשיכים ללוש עוד 8 דקות עד שמתקבל בצק רך ואחיד שמתנתק מהדפנות.
- מכסים את הבצק בכיסוי ניילון ומתפיחים במקום חמים ולח כשעה או לחילופין התפחה ארוכה במקרר.
- מכינים את המלית: מערבבים את כל החומרים יחד.
- מכינים את העוגה: מורידים לבצק את האוויר, מחלקים את הבצק לשניים, עובדים עם חלק אחד בזמן שהשני מכוסה.
- מרדדים למלבן דק, מורחים בנדיבות מחצית מהמלית על גבי כל הבצק.
- מקפלים 1/3 עליון כלפי פנים, ואז 1/3 תחתון כלפי מעלה, מרדדים מעט, פורסים לרצועות ארוכות ברוחב 2 ס”מ ויוצרים צמה מכל 3 רצועות. במידה והבצק מרגיש חמים/המלית נוזלית מכניסים למקרר לקירור קל.
- כך חוזרים על הפעולה עם כל שאר הבצק.
- בתבנית מרופדת בנייר אפייה טבעי מניחים צמה אחרי צמה בצורת שבלול צפופה.
- מניחים להתפחה של כ-40 דקות.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות על מצב טורבו.
- מברישים את הבצק בביצה ואופים בתנור למשך חצי שעה או עד שהעוגה זהובה ויפה.
- בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הסירופ: מרתיחים סוכר ומים עד להמסה מלאה ומעט הסמכה.
- בתום האפייה, מברישים את העוגה בנדיבות רבה בסירופ בעודה חמה.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים, סוכר ומערבבים קלות לפיזור אחיד.
- מעבדים במהירות נמוכה, מוסיפים את החלב והביצים ומעבדים עד לקבלת בצק מגובש. בשלב זה מוסיפים בהדרגה את החמאה (קובייה קובייה) עד שהיא נטמעת כולה בבצק, וממשיכים ללוש עוד 8 דקות עד שמתקבל בצק רך ואחיד שמתנתק מהדפנות.
- מכסים את הבצק בכיסוי ניילון ומתפיחים במקום חמים ולח כשעה או לחילופין התפחה ארוכה במקרר.
- מכינים את המלית: מערבבים את כל החומרים יחד.
- מכינים את העוגה: מורידים לבצק את האוויר, מחלקים את הבצק לשניים, עובדים עם חלק אחד בזמן שהשני מכוסה.
- מרדדים למלבן דק, מורחים בנדיבות מחצית מהמלית על גבי כל הבצק.
- מקפלים 1/3 עליון כלפי פנים, ואז 1/3 תחתון כלפי מעלה, מרדדים מעט, פורסים לרצועות ארוכות ברוחב 2 ס”מ ויוצרים צמה מכל 3 רצועות. במידה והבצק מרגיש חמים/המלית נוזלית מכניסים למקרר לקירור קל.
- כך חוזרים על הפעולה עם כל שאר הבצק.
- בתבנית מרופדת בנייר אפייה טבעי מניחים צמה אחרי צמה בצורת שבלול צפופה.
- מניחים להתפחה של כ-40 דקות.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות על מצב טורבו.
- מברישים את הבצק בביצה ואופים בתנור למשך חצי שעה או עד שהעוגה זהובה ויפה.
- בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הסירופ: מרתיחים סוכר ומים עד להמסה מלאה ומעט הסמכה.
- בתום האפייה, מברישים את העוגה בנדיבות רבה בסירופ בעודה חמה.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
תודה על המתכון! באיזה שלב אפשר להקפיא אותה?
אפשר אחרי שהיא מוכנה והצטננה כראוי אפרת