עננים של אושר: כבדי עוף ופטריות עם פולנטה רכה ומנחמת
גרסת הגורמה של פירה עם כבדי עוף! מתכון מושלם של כבדי עוף מוקפצים עם שלל פטריות על פולנטה רכה כמו עננים וטעימה בטירוף
גרסת הגורמה של פירה עם כבדי עוף! מתכון מושלם של כבדי עוף מוקפצים עם שלל פטריות על פולנטה רכה כמו עננים וטעימה בטירוף
- גיל אטלן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 82.9 קק״ל 663.3 קק״לפחמימות 1.7 גרם 13.3 גרםשומן 7.6 גרם 60.8 גרםנתרן 1.5 מ״ג 12.1 מ״גחלבון 0.3 גרם 2.5 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 1.7 גרםשומן רווי 1.1 גרם 8.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 12.8 מ״ג 102.4 מ״גברזל 0.4 מ״ג 3.1 מ״גאשלגן 36.8 מ״ג 294.2 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 45 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות83
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 82.9 קק״ל 663.3 קק״לפחמימות 1.7 גרם 13.3 גרםשומן 7.6 גרם 60.8 גרםנתרן 1.5 מ״ג 12.1 מ״גחלבון 0.3 גרם 2.5 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 1.7 גרםשומן רווי 1.1 גרם 8.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 12.8 מ״ג 102.4 מ״גברזל 0.4 מ״ג 3.1 מ״גאשלגן 36.8 מ״ג 294.2 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״גסגור
האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל כל כך קל להכין פולנטה מושלמת ולשדך לה גם כבדי עוף נהדרים מוקפצים עם פטריות ורוטב פנטסטי. כך שאין שום סיבה לחפש את המנה הזו מחוץ לבית!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 83 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
כבד עוף
-
1/4 כוס שמן זית
-
1 ק"ג כבדי עוף"עוף טוב" עם הסימון הירוקעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
-
8 יחידות בצלי שאלוטקלופים
-
1/2 כוס יין אדום יבש
-
1 סלסילה פטריות שמפיניוןלבנות, קטנות ושטופות
-
1 חבילה פטריות פורטובלוקטנות ושטופות
-
2 יחידות פטריות מלך היערפרוסות דק
-
לפי הטעם
-
לפי הטעם
-
3 עלי מרווה
-
1 כף טרגוןעלים שלמים
-
1 כף טימין טרי
-
3 שיני שוםכתושות
פולנטה
-
2 כוסות קמח תירס אינסטנטסוגת, להכנת פולנטה על פי הוראות היצרן, לגרסת הפרווה יש להשתמש במים/קרם קוקוס ושמן זית
הגשה
-
חופן פטרוזיליהקצוצה
אופן הכנה
- ממליחים ומפלפלים את כבדי העוף. מחממים במחבת כבדה וגדולה או בסיר סוטאז’ מעט משמן הזית ומקפיצים בנגלות את הכבדים ובצלי השאלוט השלמים תוך כדי הפיכתם בעזרת מלקחיים. מומלץ לקנות רשת מגן למניעת השפרצות על כל המטבח.
- מוציאים את הכבדים ובצלי השאלוט לקערה ובעוד המחבת חמה, מוסיפים אליה את היין ומבשלים לבעבוע קצר. יוצקים את תכולת המחבת על הכבדים ובצלי השאלוט.
- מוסיפים מעט שמן זית למחבת ומטגנים את כל הפטריות להשחמה. מתבלים לפי הטעם, מוסיפים את המרווה, הטרגון, הטימין ושיני השום ומקפיצים 2-3 דקות על להבה גבוהה.
- מחזירים את הכבדים ובצלי השאלוט למחבת יחד עם הנוזלים שלהם, מערבבים ומקפיצים עוד דקה-שתיים.
- מכינים את הפולנטה לפי הוראות היצרן.
- מפזרים על הכבדים והפטריות פטרוזיליה קצוצה ומגישים על הפולנטה.
לטיפ מהקצב על חציית כנפיים בצורה אסתטית לחצו כאן>>
אופן הכנה
- ממליחים ומפלפלים את כבדי העוף. מחממים במחבת כבדה וגדולה או בסיר סוטאז’ מעט משמן הזית ומקפיצים בנגלות את הכבדים ובצלי השאלוט השלמים תוך כדי הפיכתם בעזרת מלקחיים. מומלץ לקנות רשת מגן למניעת השפרצות על כל המטבח.
- מוציאים את הכבדים ובצלי השאלוט לקערה ובעוד המחבת חמה, מוסיפים אליה את היין ומבשלים לבעבוע קצר. יוצקים את תכולת המחבת על הכבדים ובצלי השאלוט.
- מוסיפים מעט שמן זית למחבת ומטגנים את כל הפטריות להשחמה. מתבלים לפי הטעם, מוסיפים את המרווה, הטרגון, הטימין ושיני השום ומקפיצים 2-3 דקות על להבה גבוהה.
- מחזירים את הכבדים ובצלי השאלוט למחבת יחד עם הנוזלים שלהם, מערבבים ומקפיצים עוד דקה-שתיים.
- מכינים את הפולנטה לפי הוראות היצרן.
- מפזרים על הכבדים והפטריות פטרוזיליה קצוצה ומגישים על הפולנטה.
לטיפ מהקצב על חציית כנפיים בצורה אסתטית לחצו כאן>>
בשיתוף עם "עוף טוב" עם הסימון הירוק
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן