פשטידת זוקיני וגבינות ללא גלוטן!
ריח האפייה שהפשטידה הזו תפזר אצלכם בבית תעמיד אתכם במבחן איפוק רציני. הזוקיני, הגבינות והתבלינים שמבעבעים בתבנית, לא ישרדו בה עוד הרבה זמן
ריח האפייה שהפשטידה הזו תפזר אצלכם בבית תעמיד אתכם במבחן איפוק רציני. הזוקיני, הגבינות והתבלינים שמבעבעים בתבנית, לא ישרדו בה עוד הרבה זמן
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 327.9 קק״ל 2623.4 קק״לפחמימות 18.3 גרם 146.7 גרםשומן 21.1 גרם 168.5 גרםנתרן 1156.5 מ״ג 9252.3 מ״גחלבון 19.3 גרם 154.6 גרםסיבים תזונתיים 2.6 גרם 20.6 גרםשומן רווי 10.6 גרם 84.7 גרםכולסטרול 178.1 מ״ג 1425.1 מ״גסידן 357.4 מ״ג 2859.4 מ״גברזל 1.5 מ״ג 12.1 מ״גאשלגן 437.1 מ״ג 3497.2 מ״גאבץ 2.0 מ״ג 16.1 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 10 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות328
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 327.9 קק״ל 2623.4 קק״לפחמימות 18.3 גרם 146.7 גרםשומן 21.1 גרם 168.5 גרםנתרן 1156.5 מ״ג 9252.3 מ״גחלבון 19.3 גרם 154.6 גרםסיבים תזונתיים 2.6 גרם 20.6 גרםשומן רווי 10.6 גרם 84.7 גרםכולסטרול 178.1 מ״ג 1425.1 מ״גסידן 357.4 מ״ג 2859.4 מ״גברזל 1.5 מ״ג 12.1 מ״גאשלגן 437.1 מ״ג 3497.2 מ״גאבץ 2.0 מ״ג 16.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 328 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
6 זוקיני ירוק בינוניים
-
1 כפית מלח דק
-
2 כוסות אורז לבן מבושל(1 כוס אורז לא מבושל)
-
1 1/4גביעי או 250 גרם שמנת חמוצה יטבתה 15%
-
1/2 כפית אבקת אפייה
-
4 ביצים L
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1/2 כפית פפריקה מתוקה
-
4 גבעולי בצל ירוקקצוץ
-
3/4 כוס גבינת מוצרלהמגוררת
-
3/4 כוס גבינת צ’דר כתוםמגוררת
-
3/4 כוס גבינת קשקבלמגוררת
-
3/4 כוס גבינת פרמזןמגוררת
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 190 מעלות. משמנים קלות את התבנית.
- תקינים במעבד מזון את מתאם הדיסק ועליו את דיסק הגירוד, לוחצים על תוכנית SLICE ומגרדים את הזוקיני. מעבירים למסננת מעל קערה, מפזרים מעל את המלח ומערבבים בעזרת ידיים. משאירים ל-10 דקות. סוחטים מדי פעם.
- מחליפים את דיסק הגירוד בדיסק הריסוק, לוחצים על תוכנית SLICE ומרסקים את הגבינות.
- שמים בקערת ערבוב גדולה את הזוקיני, האורז, 1 גביע שמנת חמוצה, אבקת האפייה, הביצים, 2 כוסות מהגבינות (שומרים את היתר בצד), התבלינים והבצל הירוק (שומרים קצת לקישוט) ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת לתבנית, מיישרים ומורחים מעל את ¼ גביע השמנת החמוצה. מפזרים מעל את יתרת הגבינות.
- אופים את הפשטידה כ-40 דקות, או עד שהיא מתייצבת וכל הגבינות נמסות ומזהיבות.
- במכשיר פודי נינג’ה: בוחרים בתכנית אפייה, מכוונים לחום של 190 מעלות למשך 40 דקות. לוחצים על התחל/עצור על מנת להתחיל בחימום המקדים. כאשר המכשיר מצפצף ומסמן ששלב החימום המוקדם הסתיים והוא הגיע לטמפרטורה המבוקשת, מכניסים את תבנית האפייה עם הפשטידה למכשיר.
- מוציאים מהתנור ומצננים כ-15 דקות לפני שחותכים.
- מפזרים בצל ירוק לקישוט, חותכים ומגישים. שומרים במקרר.
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 190 מעלות. משמנים קלות את התבנית.
- תקינים במעבד מזון את מתאם הדיסק ועליו את דיסק הגירוד, לוחצים על תוכנית SLICE ומגרדים את הזוקיני. מעבירים למסננת מעל קערה, מפזרים מעל את המלח ומערבבים בעזרת ידיים. משאירים ל-10 דקות. סוחטים מדי פעם.
- מחליפים את דיסק הגירוד בדיסק הריסוק, לוחצים על תוכנית SLICE ומרסקים את הגבינות.
- שמים בקערת ערבוב גדולה את הזוקיני, האורז, 1 גביע שמנת חמוצה, אבקת האפייה, הביצים, 2 כוסות מהגבינות (שומרים את היתר בצד), התבלינים והבצל הירוק (שומרים קצת לקישוט) ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת לתבנית, מיישרים ומורחים מעל את ¼ גביע השמנת החמוצה. מפזרים מעל את יתרת הגבינות.
- אופים את הפשטידה כ-40 דקות, או עד שהיא מתייצבת וכל הגבינות נמסות ומזהיבות.
- במכשיר פודי נינג’ה: בוחרים בתכנית אפייה, מכוונים לחום של 190 מעלות למשך 40 דקות. לוחצים על התחל/עצור על מנת להתחיל בחימום המקדים. כאשר המכשיר מצפצף ומסמן ששלב החימום המוקדם הסתיים והוא הגיע לטמפרטורה המבוקשת, מכניסים את תבנית האפייה עם הפשטידה למכשיר.
- מוציאים מהתנור ומצננים כ-15 דקות לפני שחותכים.
- מפזרים בצל ירוק לקישוט, חותכים ומגישים. שומרים במקרר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
אפשר להחליף אורז למשהו אחר?
בורגול/קינואה.
למי שאין נינג’ה . מה זה תוכנית SLICE ? מה היא תוכנית ריסוק? ואיך לעשות את השלב האחרון למי שאין פודי נינג’ה.
הכוונה היא לקיצוץ או גרור כמו בפומפייה. בהצלחה!