רכות ומנחמות: כריות פירה תפוחי אדמה לימים קרירים

דרך מעולה ומושחתת להגיש ולאכול את הפירה שלכם! קבלו מתכון להכנת פירה תפוחי אדמה שמטגנים ליצירת מעטפת קריספית משגעת
דרך מעולה ומושחתת להגיש ולאכול את הפירה שלכם! קבלו מתכון להכנת פירה תפוחי אדמה שמטגנים ליצירת מעטפת קריספית משגעת
  • ליאור קליין
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    3
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-35 דק׳
  • קלוריות
    655
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 654.8 קק״ל 1309.6 קק״ל
    פחמימות 136.7 גרם 273.4 גרם
    סוכר 11.2 גרם 22.4 גרם
    שומן 1.6 גרם 3.2 גרם
    נתרן 1769.9 מ״ג 3539.8 מ״ג
    חלבון 15.2 גרם 30.3 גרם
    סיבים תזונתיים 2.0 גרם 3.9 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    ברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    אשלגן 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    3
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-35 דק׳
  • קלוריות
    655
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 654.8 קק״ל 1309.6 קק״ל
    פחמימות 136.7 גרם 273.4 גרם
    סוכר 11.2 גרם 22.4 גרם
    שומן 1.6 גרם 3.2 גרם
    נתרן 1769.9 מ״ג 3539.8 מ״ג
    חלבון 15.2 גרם 30.3 גרם
    סיבים תזונתיים 2.0 גרם 3.9 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    ברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    אשלגן 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור

אחת הסיבות שכולנו כל כך אוהבים פירה תפוחי אדמה שהוא רך, נימוח ומגיע בצורה של ענן חלומי. קבלו מתכון לכריות פירה – מעין קציצות פירה מטוגנות שמקבלות מעטפת שחומה וקריספית שקשה להפסיק לאכול.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
תפוחי אדמה
ליאור קליין
X

5 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מבשלים את תפוחי האדמה עד להתרככות.
  2. מועכים את תפוחי האדמה לפירה עם מועך תפוחי אדמה.
  3. מוסיפים את אבקת מרק הירקות ומערבבים היטב, טועמים ומוסיפים עוד לפי הטעם. מקררים את הפירה.
  4. יוצרים מהפירה כדורים קטנים ומעט משטחים אותם לצורת כרית. מניחים על נייר אפייה או צלחת.
  5. מטגנים בשמן עמוק רותח עד לקבלת כריות זהובות של תפוחי אדמה.
  6. מעבירים לצלחת עם נייר סופג ומגישים. בתאבון!
כריות תפוחי אדמה
כריות תפוחי אדמה מטוגנות. צילום: חיה טבואדה

הערות

  • ניתן להגיש עם רוטב סרירצ'ה, מטבל עגבניות ו/או שמנת חמוצה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (7)

Avatar

    Avatar
    לילי

    הכנתי פעם מתכון דומה אבל הפירה התפרק בטיגון ויצא ספוג שמו. מה מחזיק פה את התערובת? לא ייספגו כמויות של שמן?

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות