בבקה שמרים במילוי שקדים ותפוחים
בבקה שמרים נימוחה, עשירה ועסיסית ממולאת בתפוחים ושקדים. אין לריח של עוגת שמרים עונה, היא מתאימה כל השנה וטעימה בכל מצב. תהנו!
בבקה שמרים נימוחה, עשירה ועסיסית ממולאת בתפוחים ושקדים. אין לריח של עוגת שמרים עונה, היא מתאימה כל השנה וטעימה בכל מצב. תהנו!
- שרית נובק
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4900.4 קק״ל 4900.4 קק״לפחמימות 838.1 גרם 838.1 גרםשומן 210.8 גרם 210.8 גרםנתרן 1298.8 מ״ג 1298.8 מ״גחלבון 88.7 גרם 88.7 גרםסיבים תזונתיים 20.8 גרם 20.8 גרםשומן רווי 115.1 גרם 115.1 גרםכולסטרול 1065.6 מ״ג 1065.6 מ״גסידן 459.6 מ״ג 459.6 מ״גברזל 9.3 מ״ג 9.3 מ״גאשלגן 1270.3 מ״ג 1270.3 מ״גאבץ 8.0 מ״ג 8.0 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 15 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות4900
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4900.4 קק״ל 4900.4 קק״לפחמימות 838.1 גרם 838.1 גרםשומן 210.8 גרם 210.8 גרםנתרן 1298.8 מ״ג 1298.8 מ״גחלבון 88.7 גרם 88.7 גרםסיבים תזונתיים 20.8 גרם 20.8 גרםשומן רווי 115.1 גרם 115.1 גרםכולסטרול 1065.6 מ״ג 1065.6 מ״גסידן 459.6 מ״ג 459.6 מ״גברזל 9.3 מ״ג 9.3 מ״גאשלגן 1270.3 מ״ג 1270.3 מ״גאבץ 8.0 מ״ג 8.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 4900 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
560גרם או 4 כוסות קמח לבן
-
8 גרם שמרים יבשים
-
50גרם או 1/4 כוס סוכר לבן
-
1 כפית קינמון טחון
-
120 גרם חמאה רכהבטמפרטורת החדר
-
200 גרם חלב 3%פושר
-
1 כפית מחית ונילאו תמצית וניל
-
2 ביצים M
-
1 קורט מלח דק
מילוי
-
100 גרם חמאה רכה
-
150 גרם סוכר חום
-
1 כף קינמון טחון
-
1 תפוח עץ פינק ליידי בינוניקלוף ופרוס לפרוסות דקות
-
3 כפות שקדים פרוסים
אופן הכנה
- מערבבים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח ושמרים יחד, לאחר מכן מוסיפים סוכר.
- מצרפים לקערה קינמון, חמאה, חלב, וניל, ביצים ומלח ולשים כ-10 דקות, עד לקבלת בצק מבריק ורך.
- מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומניחים באזור חמים לתפיחה עד להכפלת הנפח (כשעה בטמפרטורת החדר או לילה במקרר).
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מוציאים את הבצק מהקערה למשטח מקומח ומרדדים למלבן בעובי 1/2 ס”מ.
- מערבבים בקערה קטנה חמאה, סוכר חום וקינמון.
- מורחים את תערובת החמאה על הבצק. מפזרים מעל פרוסות תפוחים ושקדים פרוסים.
- מגלגלים את הבצק לגליל הדוק.
- חותכים את הגליל באמצע לאורכו. מגלגלים את שני החלקים שנוצרו אחד עם השני ומניחים בתבנית אפייה אינגליש קייק.
- אופים 25-30 דקות או עד שהבצק מזהיב.
אופן הכנה
- מערבבים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח ושמרים יחד, לאחר מכן מוסיפים סוכר.
- מצרפים לקערה קינמון, חמאה, חלב, וניל, ביצים ומלח ולשים כ-10 דקות, עד לקבלת בצק מבריק ורך.
- מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומניחים באזור חמים לתפיחה עד להכפלת הנפח (כשעה בטמפרטורת החדר או לילה במקרר).
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מוציאים את הבצק מהקערה למשטח מקומח ומרדדים למלבן בעובי 1/2 ס”מ.
- מערבבים בקערה קטנה חמאה, סוכר חום וקינמון.
- מורחים את תערובת החמאה על הבצק. מפזרים מעל פרוסות תפוחים ושקדים פרוסים.
- מגלגלים את הבצק לגליל הדוק.
- חותכים את הגליל באמצע לאורכו. מגלגלים את שני החלקים שנוצרו אחד עם השני ומניחים בתבנית אפייה אינגליש קייק.
- אופים 25-30 דקות או עד שהבצק מזהיב.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
הכנתי ויצא מושלם!!! עכשיו צריכה קינוח פרווה, מה יתאים בממאה?
היי אשרה, שמחים לשמוע.
אם רוצה להמיר את המתכון לפרווה, החליפי את החמאה במחמאה והחלב במים
כל הבצק רק רולדה אחת? הוידאו את מחלקת לשמיים.
היי עופרה, זו רולדה אחת שחוצים באמצע וקולעים בצורת בורג