טורטיות פלנטיין במילוי עדשים וסלסה מוגשות עם צ׳יפס פלנטיין

טורטיות פלנטיין הן טורטיות טבעונית ונטולות גלוטן. ממלאים את הטורטיות בסלט עדשים ירוקות וסלסת עגבניות ומרגישים את הטעם המיוחד בכל ביס!
טורטיות פלנטיין הן טורטיות טבעונית ונטולות גלוטן. ממלאים את הטורטיות בסלט עדשים ירוקות וסלסת עגבניות ומרגישים את הטעם המיוחד בכל ביס!
  • אפרת ליכטנשטט
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    27
  • הכנה שעה ו-25 דק׳
    כולל שעתיים ו-55 דק׳
  • קלוריות
    490
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 489.9 קק״ל 6858.2 קק״ל
    פחמימות 26.7 גרם 374.4 גרם
    שומן 42.6 גרם 596.0 גרם
    נתרן 226.0 מ״ג 3164.2 מ״ג
    חלבון 3.9 גרם 54.1 גרם
    סיבים תזונתיים 4.6 גרם 64.3 גרם
    שומן רווי 3.4 גרם 47.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 15.2 מ״ג 212.6 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 14.9 מ״ג
    אשלגן 176.8 מ״ג 2474.6 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 4.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    27
  • הכנה שעה ו-25 דק׳
    כולל שעתיים ו-55 דק׳
  • קלוריות
    490
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 489.9 קק״ל 6858.2 קק״ל
    פחמימות 26.7 גרם 374.4 גרם
    שומן 42.6 גרם 596.0 גרם
    נתרן 226.0 מ״ג 3164.2 מ״ג
    חלבון 3.9 גרם 54.1 גרם
    סיבים תזונתיים 4.6 גרם 64.3 גרם
    שומן רווי 3.4 גרם 47.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 15.2 מ״ג 212.6 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 14.9 מ״ג
    אשלגן 176.8 מ״ג 2474.6 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 4.3 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
כריכים
אפרת ליכטנשטט
X

7 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

טורטיות פלנטיין (טבעוניות וללא גלוטן)

מילוי סלסת עגבניות

סלט עדשים ירוקות

הרכבת המנה

צ׳יפס פלנטיין


אופן הכנה

  1. ראשית, חותכים את הקצוות של בננת הפלנטיין וחותכים אותו עם הקליפה, לחתיכות באורך 4-5 ס״מ.
  2. שנית, שמים את חתיכות הפלנטיין בסיר גדול מלא במים ומביאים לרתיחה.
  3. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 25 דקות או עד שמזלג ננעץ בקלות בבשר הפרי.
  4. מסננים את הפרי מהמים ומצננים אותו במשך 30 דקות.
  5. רק כעת מקלפים את הפלנטיין, הקליפה נפרדת בקלות רבה.

    טורטיות פלנטיין3
    בוחרים את הפלנטיין הירוקות להכנת הטורטיות

  6. מכניסים את הפלנטיין הקלוף לתוך מעבד מזון ומוסיפים שמן, מלח וכוסברה.
  7. טוחנים אותו עד שהוא הופך למשחתי ואחיד. מוסיפים את המים בהדרגה לפי הצורך עד שתתקבל עיסת בצק אחידה, מעט דביקה וללא גושים.
  8. מעבירים את ה״בצק״ למשטח העבודה ומפזרים מעט קורנפלור על המשטח ועל הידיים.
  9. לשים את הבצק לכדור אחיד ויוצרים ממנו כדורים בערך בגודל כדור פינג פונג. מכסים את הכדורים במגבת.
  10. מניחים כדור אחד על נייר אפייה מוברש בקורנפלור ובעזרת מערוך (שגם הוא עטוף בקורנפלור) מרדדים לטורטייה בעובי של 3-4 מ״מ. ליצירת טורטיות עגולות מושלמות - קורצים אותן בעזרת מכסה של סיר ושומרים את השארית בצד.
  11. חוזרים על הפעולה עם כל הכדורים. את השאריות אוספים, לשים לכדור וממשיכים לקרוץ טורטיות.
  12. משמנים מעט מחבת נון סטיק (משמנים פעם אחת לכל הטורטיות) ומחממים אותה היטב.
  13. מטגנים את הטורטיות כמה דקות מכל צד עד שהן מזהיבות ומקבלות מעט כתמים חומים. לא לטגן יותר מדי כדי שתישארנה גמישות.
  14. שומרים את הטורטיות החמות בערימה מכוסות במגבת, ומאוחר יותר בקופסת פלסטיק סגורה.
  15. מכינים את סלסת העגבניות: מערבבים יחד את כל החומרים, טועמים ומוסיפים מלח ולימון לפי הטעם.
  16. מכינים את סלט העדשים הירוקות: שמים את העדשים בסיר גדול ומכסים בהרבה מים. מוסיפים כפית מלח ומביאים לרתיחה.
  17. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 20-30 דקות עד שהעדשים רכות ונגיסות. מסננים מהמים ומיד מפזרים שמן זית ומלח.
  18. מצננים מעט ומוסיפים את כל שאר החומרים, טועמים ומוסיפים מלח ולימון לפי הטעם.
  19. מכינים את צ’יפס הפלנטיין: בסיר בינוני מחממים את השמן.

    טורטיות פלנטיין1
    מכינים צ’יפס פלנטיין

  20. חותכים את הקצוות של הפלנטיין, ואז חותכים חריץ בקליפה ומורידים אותה.
  21. חותכים את הפלנטיין המקולף לפרוסות אלכסוניות ברוחב של 5-7 מ״מ.
  22. מוודאים שהשמן חם על-ידי הכנסה של חתיכת פלנטיין קטנה, אם היא מוקפת בבועות מקפצות השמן חם.
  23. כשהשמן חם מטגנים מחצית מהפלנטיין, רק עד שהשכבה העליונה מלאה.
  24. מטגנים את הצ’יפס במשך 10-12 דקות עד שהפלנטיין מתחיל להשחים, הופכים אותו במהלך הטיגון.
  25. מוציאים את הצ׳יפס לצלחת מרופדת בנייר סופג וממשיכים לטגן את המחצית השנייה.
  26. מפזרים מעט מלח על הצ’יפס לאחר הטיגון.
  27. הרכבת המנה: מורחים במרכז הטורטייה כף ריקוטה.
  28. מניחים כף של סלט עדשים וכף של סלסת עגבניות.
  29. מוסיפים פרוסות אבוקדו ועוד מעט גבינת ריקוטה ואוכלים מיד לצד צ’יפס פלנטיין.

    טורטיות פלנטיין2
    טורטיות פלנטיין במילוי עדשים וסלסה. צילום: אפרת ליכטנשטט


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
טורטיות פלנטיין במילוי עדשים וסלסה מוגשות עם צ׳יפס פלנטיין

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    אריאלה קוסטינר

    בננות ירוקות זה בוסר וזה רעל לגוף

      Avatar
      מערכת Foody

      היי אריאלה, בננות פלנטיין זה זן שונה מהבננות הרגילות.

    Avatar
    מיכל

    רגע! להכנת הצ׳יפה אין צורך לבשל אצ הפלטיין לפני, נכון?

      Avatar
      מערכת Foody

      נכון, הכל מפורט בסעיף 19 לאופן ההכנה.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות