כמו של מאמא מרוקאית – עוף מרוקאי בזיתים, לימון כבוש ואריסה

תבשיל עוף מצוין לארוחה חמה ומאוזנת - חלקי עוף שלם שמתבשלים בסיר מלא טעמים עם עגבניות, זיתים, שום ולימון כבוש, שאפשר להגיש עם תוספות שאוהבים
תבשיל עוף מצוין לארוחה חמה ומאוזנת - חלקי עוף שלם שמתבשלים בסיר מלא טעמים עם עגבניות, זיתים, שום ולימון כבוש, שאפשר להגיש עם תוספות שאוהבים
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
8 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    737
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 736.6 קק״ל 2946.4 קק״ל
    פחמימות 16.8 גרם 67.2 גרם
    שומן 65.7 גרם 262.6 גרם
    נתרן 2067.9 מ״ג 8271.5 מ״ג
    חלבון 20.3 גרם 81.2 גרם
    סיבים תזונתיים 6.7 גרם 26.7 גרם
    שומן רווי 8.2 גרם 32.8 גרם
    כולסטרול 63.8 מ״ג 255.0 מ״ג
    סידן 103.4 מ״ג 413.7 מ״ג
    ברזל 3.4 מ״ג 13.5 מ״ג
    אשלגן 873.7 מ״ג 3494.7 מ״ג
    אבץ 1.5 מ״ג 6.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    737
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 736.6 קק״ל 2946.4 קק״ל
    פחמימות 16.8 גרם 67.2 גרם
    שומן 65.7 גרם 262.6 גרם
    נתרן 2067.9 מ״ג 8271.5 מ״ג
    חלבון 20.3 גרם 81.2 גרם
    סיבים תזונתיים 6.7 גרם 26.7 גרם
    שומן רווי 8.2 גרם 32.8 גרם
    כולסטרול 63.8 מ״ג 255.0 מ״ג
    סידן 103.4 מ״ג 413.7 מ״ג
    ברזל 3.4 מ״ג 13.5 מ״ג
    אשלגן 873.7 מ״ג 3494.7 מ״ג
    אבץ 1.5 מ״ג 6.0 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מתכוני עוף
מערכת Foody
X

8 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

תבשיל

הגשה


אופן הכנה

  1. מחממים מעט כחצי מכמות השמן בסיר גדול על כיריים, פורסים את שיני השום ומטגנים קלות בשמן (הזהרו שהשום שלא יישרף).
  2. חותכים את העגבניות לקוביות (לא קטנות מדי) ומוסיפים לסיר. מערבבים ומבשלים כדקה.
  3. מוסיפים את חלקי העוף לסיר וצורבים קלות משני הצדדים (תחילה הצד עם העור כלפי מטה ואחרי כדקה וחצי הופכים לעוד דקה-שתיים).
  4. מוסיפים את יתרת השמן, רסק העגבניות, הזיתים, הלימונים הכבושים, האריסה, הפפריקה המתוקה והפלפל השחור ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים מים לפי הצורך כך שהרוטב יכסה את כל חלקי העוף. מביאים לרתיחה.
  6. מכסים את הסיר ומבשלים ברתיחה עדינה כשעה-שעה וחצי (כמה שיותר יותר טוב).

    עוף מרוקאי בזיתים, לימון כבוש ואריסה
    עוף מרוקאי בזיתים, לימון כבוש ואריסה

הערות

  • איך מפרידים את עלי התימין מהגבעולים? פשוט מחזיקים בקצה הגבעול ביד אחת וביד השנייה בעזרת 2 אצבעות (האגודל והאצבע המורה) מושכים את העלים מטה בניגוד לכיוון צמיחתם

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
כמו של מאמא מרוקאית – עוף מרוקאי בזיתים, לימון כבוש ואריסה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (12)

Avatar

    Avatar
    הדסה חיה

    ועוד משהו, איך אפשר להוסיף ראשי שומר לתבשיל ?

      Avatar
      מערכת Foody

      להוסיף ביחד עם המים

    Avatar
    הדסה חיה

    מתכון מעניין, אני חושבת שאפשר לטגן בתחילה את העוף לסגירה והשחמה, להוציא ולהמשיך בבישול.

    Avatar
    מיכל נ

    הגעתי למתכון כי חיפשתי רעיונות לבישול עם לימונים כבושים, שהתחלתי להכין בבית. הרוטב יצא כל כך עשיר והחמצמצות נהדרת. מאמצים בחום. תודה!

      Avatar
      מערכת Foody

      איזה כייף לקרוא. נעביר למירי את המילים החמות שלך.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות