כמו של מאמא מרוקאית – עוף מרוקאי בזיתים, לימון כבוש ואריסה
תבשיל עוף מצוין לארוחה חמה ומאוזנת - חלקי עוף שלם שמתבשלים בסיר מלא טעמים עם עגבניות, זיתים, שום ולימון כבוש, שאפשר להגיש עם תוספות שאוהבים
תבשיל עוף מצוין לארוחה חמה ומאוזנת - חלקי עוף שלם שמתבשלים בסיר מלא טעמים עם עגבניות, זיתים, שום ולימון כבוש, שאפשר להגיש עם תוספות שאוהבים
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 736.6 קק״ל 2946.4 קק״לפחמימות 16.8 גרם 67.2 גרםשומן 65.7 גרם 262.6 גרםנתרן 2067.9 מ״ג 8271.5 מ״גחלבון 20.3 גרם 81.2 גרםסיבים תזונתיים 6.7 גרם 26.7 גרםשומן רווי 8.2 גרם 32.8 גרםכולסטרול 63.8 מ״ג 255.0 מ״גסידן 103.4 מ״ג 413.7 מ״גברזל 3.4 מ״ג 13.5 מ״גאשלגן 873.7 מ״ג 3494.7 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 6.0 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות737
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 736.6 קק״ל 2946.4 קק״לפחמימות 16.8 גרם 67.2 גרםשומן 65.7 גרם 262.6 גרםנתרן 2067.9 מ״ג 8271.5 מ״גחלבון 20.3 גרם 81.2 גרםסיבים תזונתיים 6.7 גרם 26.7 גרםשומן רווי 8.2 גרם 32.8 גרםכולסטרול 63.8 מ״ג 255.0 מ״גסידן 103.4 מ״ג 413.7 מ״גברזל 3.4 מ״ג 13.5 מ״גאשלגן 873.7 מ״ג 3494.7 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 6.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 737 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבשיל
-
1 עוף שלם בינונימחולק, עם עור (אפשר לבקש מהקצב)
-
3/4 כוס שמן קנולה
-
6 שיני שוםקלופות
-
3 עגבניות בינוניות
-
2 כפות רסק עגבניות
-
1 קופסת שימורים זיתים ירוקיםאו שחורים, מגולענים ומסוננים מהמים
-
5 לימון כבוש בינונייםחתוכים לרבעים או לפרוסות
-
1 כף אריסה
-
1 כף פפריקה מתוקהעדיף מעושנת
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כוס מיםאו לפי הצורך
הגשה
-
1/2 צרור פטרוזיליהקצוצה, או 3 ענפי תימין מופרדים לעלים
אופן הכנה
- מחממים מעט כחצי מכמות השמן בסיר גדול על כיריים, פורסים את שיני השום ומטגנים קלות בשמן (הזהרו שהשום שלא יישרף).
- חותכים את העגבניות לקוביות (לא קטנות מדי) ומוסיפים לסיר. מערבבים ומבשלים כדקה.
- מוסיפים את חלקי העוף לסיר וצורבים קלות משני הצדדים (תחילה הצד עם העור כלפי מטה ואחרי כדקה וחצי הופכים לעוד דקה-שתיים).
- מוסיפים את יתרת השמן, רסק העגבניות, הזיתים, הלימונים הכבושים, האריסה, הפפריקה המתוקה והפלפל השחור ומערבבים היטב.
- מוסיפים מים לפי הצורך כך שהרוטב יכסה את כל חלקי העוף. מביאים לרתיחה.
- מכסים את הסיר ומבשלים ברתיחה עדינה כשעה-שעה וחצי (כמה שיותר יותר טוב).
אופן הכנה
- מחממים מעט כחצי מכמות השמן בסיר גדול על כיריים, פורסים את שיני השום ומטגנים קלות בשמן (הזהרו שהשום שלא יישרף).
- חותכים את העגבניות לקוביות (לא קטנות מדי) ומוסיפים לסיר. מערבבים ומבשלים כדקה.
- מוסיפים את חלקי העוף לסיר וצורבים קלות משני הצדדים (תחילה הצד עם העור כלפי מטה ואחרי כדקה וחצי הופכים לעוד דקה-שתיים).
- מוסיפים את יתרת השמן, רסק העגבניות, הזיתים, הלימונים הכבושים, האריסה, הפפריקה המתוקה והפלפל השחור ומערבבים היטב.
- מוסיפים מים לפי הצורך כך שהרוטב יכסה את כל חלקי העוף. מביאים לרתיחה.
- מכסים את הסיר ומבשלים ברתיחה עדינה כשעה-שעה וחצי (כמה שיותר יותר טוב).
הערות
- איך מפרידים את עלי התימין מהגבעולים? פשוט מחזיקים בקצה הגבעול ביד אחת וביד השנייה בעזרת 2 אצבעות (האגודל והאצבע המורה) מושכים את העלים מטה בניגוד לכיוון צמיחתם
הערות
- איך מפרידים את עלי התימין מהגבעולים? פשוט מחזיקים בקצה הגבעול ביד אחת וביד השנייה בעזרת 2 אצבעות (האגודל והאצבע המורה) מושכים את העלים מטה בניגוד לכיוון צמיחתם
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (12)
ועוד משהו, איך אפשר להוסיף ראשי שומר לתבשיל ?
להוסיף ביחד עם המים
מתכון מעניין, אני חושבת שאפשר לטגן בתחילה את העוף לסגירה והשחמה, להוציא ולהמשיך בבישול.
הגעתי למתכון כי חיפשתי רעיונות לבישול עם לימונים כבושים, שהתחלתי להכין בבית. הרוטב יצא כל כך עשיר והחמצמצות נהדרת. מאמצים בחום. תודה!
איזה כייף לקרוא. נעביר למירי את המילים החמות שלך.