-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 830.9 קק״ל 3323.5 קק״לפחמימות 51.3 גרם 205.2 גרםסוכר 18.5 גרם 73.9 גרםשומן 48.8 גרם 195.2 גרםנתרן 3148.6 מ״ג 12594.3 מ״גחלבון 47.8 גרם 191.0 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 4.3 גרםשומן רווי 11.3 גרם 45.4 גרםכולסטרול 277.5 מ״ג 1110.0 מ״גסידן 62.3 מ״ג 249.0 מ״גברזל 2.9 מ״ג 11.6 מ״גאשלגן 624.9 מ״ג 2499.5 מ״גאבץ 3.2 מ״ג 12.8 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 35 דק׳כולל שעה
-
קלוריות831
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 830.9 קק״ל 3323.5 קק״לפחמימות 51.3 גרם 205.2 גרםסוכר 18.5 גרם 73.9 גרםשומן 48.8 גרם 195.2 גרםנתרן 3148.6 מ״ג 12594.3 מ״גחלבון 47.8 גרם 191.0 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 4.3 גרםשומן רווי 11.3 גרם 45.4 גרםכולסטרול 277.5 מ״ג 1110.0 מ״גסידן 62.3 מ״ג 249.0 מ״גברזל 2.9 מ״ג 11.6 מ״גאשלגן 624.9 מ״ג 2499.5 מ״גאבץ 3.2 מ״ג 12.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 831 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוף
-
1 ק"ג כנפי עוףחצויות - אך לא חובה
רוטב
-
1/2 כוס רוטב טריאקי
-
1/2 כוס רוטב צ’ילי מתוק
-
1 ראש שוםכתוש
-
6 כפות מיץ לימוןמיץ מלימון שלם
-
1 כף סוכר חום
-
3 כפות דבש
תערובת תבלינים
-
1/3 כוס שמן קנולה
-
1 כפית כמון טחון
-
1 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 כפות קורנפלור
-
1 כפית פפריקה מתוקה
אופן הכנה
- מכינים את הכנפיים: מפרידים בעזרת סכין את שני חלקי הכנפיים.
- מכניסים לקערה את כל מרכיבי תערובת התבלינים יחד עם 1/3 כוס השמן ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הכנפיים ומערבבים עד שכל הכנפיים מצופות היטב בתערובת התבלינים והשמן.
- מניחים בתבנית עם נייר אפיה ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 250 מעלות, למשך כ- 20 דקות (מומלץ אחרי מחצית מהזמן להפוך את הכנפיים כדי שיתבשלו היטב מכל הצדדים).
- מכינים את הרוטב: בסיר רחב על אש בינונית מחממים מעט שמן, מוסיפים את השום הכתוש, הסוכר החום והדבש ומבשלים כ2-3 דקות.
- מוסיפים את רוטב הצ׳ילי המתוק ורוטב הטריאקי ומבשלים כ-5 דקות על אש נמוכה עד לקרמול.
- מוציאים את הכנפיים מהתנור ומוסיפים לסיר עם הרוטב, מערבבים היטב כך שכל הכנפיים יהיו מצופות ברוטב העשיר, מעבירים לצלחת הגשה, מוסיפים מעט שומשום ועירית קצוצה, ובתאבון.
אופן הכנה
- מכינים את הכנפיים: מפרידים בעזרת סכין את שני חלקי הכנפיים.
- מכניסים לקערה את כל מרכיבי תערובת התבלינים יחד עם 1/3 כוס השמן ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הכנפיים ומערבבים עד שכל הכנפיים מצופות היטב בתערובת התבלינים והשמן.
- מניחים בתבנית עם נייר אפיה ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 250 מעלות, למשך כ- 20 דקות (מומלץ אחרי מחצית מהזמן להפוך את הכנפיים כדי שיתבשלו היטב מכל הצדדים).
- מכינים את הרוטב: בסיר רחב על אש בינונית מחממים מעט שמן, מוסיפים את השום הכתוש, הסוכר החום והדבש ומבשלים כ2-3 דקות.
- מוסיפים את רוטב הצ׳ילי המתוק ורוטב הטריאקי ומבשלים כ-5 דקות על אש נמוכה עד לקרמול.
- מוציאים את הכנפיים מהתנור ומוסיפים לסיר עם הרוטב, מערבבים היטב כך שכל הכנפיים יהיו מצופות ברוטב העשיר, מעבירים לצלחת הגשה, מוסיפים מעט שומשום ועירית קצוצה, ובתאבון.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
שלום-המתכון מצא חן בעיניי. מה אפשר במקום סוכר חום למי שסוכרתי ? ומה אפשר במקום קורנפלור שנדמה לי מכיל גלוטן?מכיל גלוטן
הי רבקה. אפשר להשתמש בתחליפי סוכר כמו סוויטאנגו ובקמח ללא גלוטן. אבל בכל מקרה כשמדובר בסוכרתיים היינו ממליצים להתייעץ עם תזונאית מוסמכת בנושא.