לחמניות שמרים רכות עם שום ועשבי תיבול
לחמניות רכות ומושלמות שאין ילד או מבוגר שיוכלו לעמוד בפניהן. את הכל מכינים בקערה אחת, בלי הרבה בלגן, והתוצאה פשוט מחממת את הלב ואת הבטן
לחמניות רכות ומושלמות שאין ילד או מבוגר שיוכלו לעמוד בפניהן. את הכל מכינים בקערה אחת, בלי הרבה בלגן, והתוצאה פשוט מחממת את הלב ואת הבטן
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 180.0 קק״ל 3599.2 קק״לפחמימות 23.7 גרם 473.7 גרםשומן 7.5 גרם 149.8 גרםנתרן 109.8 מ״ג 2195.6 מ״גחלבון 4.7 גרם 93.9 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 16.2 גרםשומן רווי 2.8 גרם 56.5 גרםכולסטרול 40.9 מ״ג 818.0 מ״גסידן 19.4 מ״ג 387.2 מ״גברזל 0.6 מ״ג 11.9 מ״גאשלגן 59.8 מ״ג 1195.9 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 9.0 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 25 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות180
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 180.0 קק״ל 3599.2 קק״לפחמימות 23.7 גרם 473.7 גרםשומן 7.5 גרם 149.8 גרםנתרן 109.8 מ״ג 2195.6 מ״גחלבון 4.7 גרם 93.9 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 16.2 גרםשומן רווי 2.8 גרם 56.5 גרםכולסטרול 40.9 מ״ג 818.0 מ״גסידן 19.4 מ״ג 387.2 מ״גברזל 0.6 מ״ג 11.9 מ״גאשלגן 59.8 מ״ג 1195.9 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 9.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 180 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
500 גרם קמח לבן
-
2 כפות שטוחות שמרים יבשים
-
3/4כוס או 180 מ"ל חלב 3%או מים
-
100 גרם בלובנד – ללא תוספת מלחמומסת
-
1/4כוס או 80 גרם דבש
-
2 ביצים M
-
1/2 כפית מלח דק
-
7 שיני שוםכתושות
-
4 כפות פטרוזיליהכוסברה, בזיליקום, תימין או כל עשב תיבול שאוהבים - קצוצים (אפשר את כולם יחד)
זיגוג
-
30 גרם בלובנד – ללא תוספת מלחמומסת
-
1 חופן תערובת עשבי תיבול יבשים
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים ומערבבים.
- מוסיפים לקערת המיקסר את החלב או המים, הדבש, הבלובנד, המלח והשום וממשיכים לערבב לבצק אחיד.
- מוסיפים את הביצים לקערת המיקסר ומערבבים עד שנטמעות בבצק ולשים כ-8-9 דקות, או עד שמתקבל בצק אחיד ורך.
- מוסיפים את עשבי התיבול ללישה קצרה עד שנטמעים בבצק.
- מכסים את הבצק ומתפיחים במקום חמים כשעה-שעה וחצי, או עד להכפלת הנפח.
- לשים את הבצק שתפח כדי להוציא את בועות האוויר ומחלקים ל-20 חלקים שווים. מכדררים כל חלק לכדור הדוק ומסדרים את הלחמניות במרווחים בתבנית. מכסים במגבת ומתפיחים עוד 30 דקות.
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מברישים את הלחמניות בעדינות בביצה טרופה, מפזרים שומשום ומלח ואופים כ-35 דקות, או עד שהן זהובות ותפוחות.
- מוציאים מהתנור, מברישים בבלובנד מומסת ומפזרים מעל עשבי תיבול יבשים.
- מגישים מיד, או שומרים בכלי אטום.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים ומערבבים.
- מוסיפים לקערת המיקסר את החלב או המים, הדבש, הבלובנד, המלח והשום וממשיכים לערבב לבצק אחיד.
- מוסיפים את הביצים לקערת המיקסר ומערבבים עד שנטמעות בבצק ולשים כ-8-9 דקות, או עד שמתקבל בצק אחיד ורך.
- מוסיפים את עשבי התיבול ללישה קצרה עד שנטמעים בבצק.
- מכסים את הבצק ומתפיחים במקום חמים כשעה-שעה וחצי, או עד להכפלת הנפח.
- לשים את הבצק שתפח כדי להוציא את בועות האוויר ומחלקים ל-20 חלקים שווים. מכדררים כל חלק לכדור הדוק ומסדרים את הלחמניות במרווחים בתבנית. מכסים במגבת ומתפיחים עוד 30 דקות.
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מברישים את הלחמניות בעדינות בביצה טרופה, מפזרים שומשום ומלח ואופים כ-35 דקות, או עד שהן זהובות ותפוחות.
- מוציאים מהתנור, מברישים בבלובנד מומסת ומפזרים מעל עשבי תיבול יבשים.
- מגישים מיד, או שומרים בכלי אטום.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (11)
האם יש אפשרות להחליף לקמח כוסמין? וא”כ האם עוד רכיבים משתנים.
ניתן להחליף לקמח כוסמין לבן.
באיזה כמות שמן משתמשים במקום בלובנד?
אותה הכמות. במעבר מחמאה לשמן יש יחסי המרה שונים אך במקרה הזה אפשר להשתמש ב-100 גרם שמן. בהצלחה.