לחמניות שמרים רכות עם שום ועשבי תיבול

לחמניות רכות ומושלמות שאין ילד או מבוגר שיוכלו לעמוד בפניהן. את הכל מכינים בקערה אחת, בלי הרבה בלגן, והתוצאה פשוט מחממת את הלב ואת הבטן
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

מצרכים

בצק

הברשה וקישוט

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים ומערבבים.
  2. מוסיפים לקערת המיקסר את החלב או המים, הדבש, הבלובנד, המלח והשום וממשיכים לערבב לבצק אחיד.
  3. מוסיפים את הביצים לקערת המיקסר ומערבבים עד שנטמעות בבצק ולשים כ-8-9 דקות, או עד שמתקבל בצק אחיד ורך.
  4. מוסיפים את עשבי התיבול ללישה קצרה עד שנטמעים בבצק.
  5. מכסים את הבצק ומתפיחים במקום חמים כשעה-שעה וחצי, או עד להכפלת הנפח.
  6. לשים את הבצק שתפח כדי להוציא את בועות האוויר ומחלקים ל-20 חלקים שווים. מכדררים כל חלק לכדור הדוק ומסדרים את הלחמניות במרווחים בתבנית. מכסים במגבת ומתפיחים עוד 30 דקות.
  7. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  8. מברישים את הלחמניות בעדינות בביצה טרופה, מפזרים שומשום ומלח ואופים כ-35 דקות, או עד שהן זהובות ותפוחות.
  9. מוציאים מהתנור, מברישים בבלובנד מומסת ומפזרים מעל עשבי תיבול יבשים.
  10. מגישים מיד, או שומרים בכלי אטום.

    לחמניות שום ועשבי תיבול בלובנד. צילום: שניר גואטה
    מפזרים על הלחמניות שומשום ועשבי תיבול. צילום: שניר גואטה

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 20 מנות
קלוריות 180.7 קק״ל 3614.6 קק״ל
פחמימות 23.7 גרם 473.5 גרם
שומן 7.5 גרם 150.9 גרם
נתרן 111.3 מ״ג 2226.8 מ״ג
חלבון 4.8 גרם 95.2 גרם
סיבים תזונתיים 0.9 גרם 17.2 גרם
שומן רווי 2.8 גרם 56.8 גרם
כולסטרול 43.0 מ״ג 860.2 מ״ג
סידן 24.3 מ״ג 486.1 מ״ג
ברזל 0.7 מ״ג 13.2 מ״ג
אשלגן 72.5 מ״ג 1449.7 מ״ג
אבץ 0.5 מ״ג 9.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    Татьяна Тарасова

    ממליצה ! לחמניות טעימות מאוד! תודה על המתכון🙂

תגובות (11)

Avatar

    Avatar
    נתי

    האם יש אפשרות להחליף לקמח כוסמין? וא”כ האם עוד רכיבים משתנים.

      Avatar
      Foody Foody

      ניתן להחליף לקמח כוסמין לבן.

הצג עוד