-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 72.2 קק״ל 2889.2 קק״לפחמימות 8.2 גרם 329.8 גרםשומן 4.2 גרם 170.0 גרםנתרן 39.4 מ״ג 1574.1 מ״גחלבון 0.7 גרם 26.6 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 11.0 גרםשומן רווי 2.5 גרם 99.3 גרםכולסטרול 12.3 מ״ג 492.0 מ״גסידן 2.7 מ״ג 106.3 מ״גברזל 0.1 מ״ג 4.7 מ״גאשלגן 13.1 מ״ג 523.6 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 3.5 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות72
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 72.2 קק״ל 2889.2 קק״לפחמימות 8.2 גרם 329.8 גרםשומן 4.2 גרם 170.0 גרםנתרן 39.4 מ״ג 1574.1 מ״גחלבון 0.7 גרם 26.6 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 11.0 גרםשומן רווי 2.5 גרם 99.3 גרםכולסטרול 12.3 מ״ג 492.0 מ״גסידן 2.7 מ״ג 106.3 מ״גברזל 0.1 מ״ג 4.7 מ״גאשלגן 13.1 מ״ג 523.6 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 3.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 72 | כמות מנות 40 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק כהה
קישוט
אופן הכנה
- מכינים קודם את הבצק הבהיר: במעבד מזון או במיקסר מעבדים חמאה, אבקת סוכר, מלח וקמח, רק עד שמתקבל בצק חלק.
- מכינים את הבצק הכהה: במעבד מזון (אין צורך לנקות את קערת המעבד) מעבדים חמאה, אבקת סוכר, מלח , קמח, קקאו וקפה, רק עד שמתקבל בצק חלק.
- מעצבים את העוגיות: מגלגלים את הבצק לכדורים קטנים ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. נועצים בכל כדור מטבע שוקולד בצבע מנוגד (השוקולד יפחס את הכדור וזה בסדר). בשלב זה רצוי לקרר את העוגיות במקרר שעה או במקפיא 20 דקות לפני האפייה, כדי שלא ישתטחו יותר מדי.
- אופים ומגישים: מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בשוליים, כ-10 דקות.
- מצננים לחלוטין לפני שנוגעים בהן (אחרת השוקולד יימרח). מגישים על לוח דמקה (ואם אורזים רצוי לתת מכת קור במקפיא כדי שהשוקולד יתקשה).
אופן הכנה
- מכינים קודם את הבצק הבהיר: במעבד מזון או במיקסר מעבדים חמאה, אבקת סוכר, מלח וקמח, רק עד שמתקבל בצק חלק.
- מכינים את הבצק הכהה: במעבד מזון (אין צורך לנקות את קערת המעבד) מעבדים חמאה, אבקת סוכר, מלח , קמח, קקאו וקפה, רק עד שמתקבל בצק חלק.
- מעצבים את העוגיות: מגלגלים את הבצק לכדורים קטנים ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. נועצים בכל כדור מטבע שוקולד בצבע מנוגד (השוקולד יפחס את הכדור וזה בסדר). בשלב זה רצוי לקרר את העוגיות במקרר שעה או במקפיא 20 דקות לפני האפייה, כדי שלא ישתטחו יותר מדי.
- אופים ומגישים: מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בשוליים, כ-10 דקות.
- מצננים לחלוטין לפני שנוגעים בהן (אחרת השוקולד יימרח). מגישים על לוח דמקה (ואם אורזים רצוי לתת מכת קור במקפיא כדי שהשוקולד יתקשה).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
העוגיות הלבנות מאד משתטחות, מה לעשות?
חשוב מאוד לקרר את העוגיות בטרם הכנסתן לתנור (כתור במתכון)