עוגת בנטו של תומר אומנסקי
- תומר אומנסקי
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1378.6 קק״ל 8271.4 קק״לפחמימות 126.8 גרם 760.6 גרםשומן 91.4 גרם 548.5 גרםנתרן 204.8 מ״ג 1228.7 מ״גחלבון 18.8 גרם 112.6 גרםסיבים תזונתיים 4.0 גרם 24.2 גרםשומן רווי 30.0 גרם 180.0 גרםכולסטרול 250.6 מ״ג 1503.6 מ״גסידן 217.4 מ״ג 1304.3 מ״גברזל 2.0 מ״ג 12.2 מ״גאשלגן 328.7 מ״ג 1971.9 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 9.9 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-45 דק׳
-
קלוריות1379
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1378.6 קק״ל 8271.4 קק״לפחמימות 126.8 גרם 760.6 גרםשומן 91.4 גרם 548.5 גרםנתרן 204.8 מ״ג 1228.7 מ״גחלבון 18.8 גרם 112.6 גרםסיבים תזונתיים 4.0 גרם 24.2 גרםשומן רווי 30.0 גרם 180.0 גרםכולסטרול 250.6 מ״ג 1503.6 מ״גסידן 217.4 מ״ג 1304.3 מ״גברזל 2.0 מ״ג 12.2 מ״גאשלגן 328.7 מ״ג 1971.9 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 9.9 מ״גסגור
מרכיבים 13 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-45 דק׳ | קלוריות 1379 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
מחית וופלים
-
200 גרם וופלים בטעם ונילוופלים גלבוסרה במילוי קרם חלבי
-
100 גרם שוקולד לבןמומס
קרם
-
500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
40 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל
קישוט
-
של גלבוסרה לבחירתכם וקצפת - אם רוצים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל150 מעלות טורבו.
- מכינים את העוגה: בקערה רחבה טורפים עם מטרפה את כל מרכיבי העוגה לפי הסדר.
- מרפדים תבנית תנור בנייר כסף ומעליו נייר אפייה משומן קלות. מעל מוזגים את העוגה ומשטחים אותה על התבנית.
- מכניסים את התבנית לתנור למשך 15-20 דקות ומוציאים מהתנור כשהקיסם יוצא יבש.
- מעבירים את העוגה לחצי שעה של צינון בטמפרטורת החדר ולאחר מכן לחצי שעה למקפיא.
- מכינים את מחית הוופלים: במעבד מזון שמים 200 גרם של וופלים יחד עם שוקולד לבן שהמסנו בפולסים במיקרוגל ומעבדים עד לקבלת מחית.
- מכינים את הקרם: בקערה מיקסר עם וו הקצפה מקציפים שמנת עם פודינג עד לקבלת קצפת יציבה.
- מקפלים בעזרת לקקן בעדינות לקצפת את מחית הוופלים שהכנו. מעבירים את הקרם לשקית זילוף (לא חייבים).
- קורצים דסקיות בגודל עוגת בנטו (עם חותכנים בקוטר 8 ס”מ), ממלאים בין השכבות את הקרם, מצפים את העוגה בקרם ולבסוף מקשטים בוופלים נוספים.
ניתן להרכיב את העוגה ברינג קטן, להקפיא אותו, לחלץ אותה כשהיא קפואה ולצפות בגאנש שוקולד שמבוסס על שמנת ושוקולד מריר שהמסנו יחד וציננו מעט לפני הציפוי.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל150 מעלות טורבו.
- מכינים את העוגה: בקערה רחבה טורפים עם מטרפה את כל מרכיבי העוגה לפי הסדר.
- מרפדים תבנית תנור בנייר כסף ומעליו נייר אפייה משומן קלות. מעל מוזגים את העוגה ומשטחים אותה על התבנית.
- מכניסים את התבנית לתנור למשך 15-20 דקות ומוציאים מהתנור כשהקיסם יוצא יבש.
- מעבירים את העוגה לחצי שעה של צינון בטמפרטורת החדר ולאחר מכן לחצי שעה למקפיא.
- מכינים את מחית הוופלים: במעבד מזון שמים 200 גרם של וופלים יחד עם שוקולד לבן שהמסנו בפולסים במיקרוגל ומעבדים עד לקבלת מחית.
- מכינים את הקרם: בקערה מיקסר עם וו הקצפה מקציפים שמנת עם פודינג עד לקבלת קצפת יציבה.
- מקפלים בעזרת לקקן בעדינות לקצפת את מחית הוופלים שהכנו. מעבירים את הקרם לשקית זילוף (לא חייבים).
- קורצים דסקיות בגודל עוגת בנטו (עם חותכנים בקוטר 8 ס”מ), ממלאים בין השכבות את הקרם, מצפים את העוגה בקרם ולבסוף מקשטים בוופלים נוספים.
ניתן להרכיב את העוגה ברינג קטן, להקפיא אותו, לחלץ אותה כשהיא קפואה ולצפות בגאנש שוקולד שמבוסס על שמנת ושוקולד מריר שהמסנו יחד וציננו מעט לפני הציפוי.
הכנתם את המתכון?
תגובות (5)
הי שיראל, ניתן להרכיב את העוגה ברינג קטן, להקפיא אותו, לחלץ אותה כשהיא קפואה ולצפות בגאנש שוקולד שמבוסס על שמנת ושוקולד מריר שהמסנו יחד וציננו מעט לפני הציפוי. ואז אין צורך לקשט בוופלים נוספים.
באיזה גודל התבנית?
את העוגה ממנה קורצים עיגולים מכינים בתבנית תנור (תבנית גדולה). הקורצנים בקוטר 8 ס”מ
שלום האם הכמות של עוגת בנטו
היי אלינור, מה השאלה? זה נקטע לך