שושני מאפה שמרים מושלמים עם גבינת שמנת וצ’ילי חריף
מאפה שמרים מבצק נהדר עם גבינת שמנת איכותית והרבה צ'ילי חריף! לא לוותר על הגשת המאפה עם אקסטרה גבינת שמנת - לא תרצו להפסיק לטבול!
מאפה שמרים מבצק נהדר עם גבינת שמנת איכותית והרבה צ'ילי חריף! לא לוותר על הגשת המאפה עם אקסטרה גבינת שמנת - לא תרצו להפסיק לטבול!
- שיר אשכנזי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 452.4 קק״ל 4524.0 קק״לפחמימות 48.6 גרם 486.4 גרםשומן 25.1 גרם 250.9 גרםנתרן 178.3 מ״ג 1783.1 מ״גחלבון 7.8 גרם 77.8 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 16.7 גרםשומן רווי 6.4 גרם 64.4 גרםכולסטרול 29.5 מ״ג 295.4 מ״גסידן 11.9 מ״ג 118.8 מ״גברזל 0.7 מ״ג 7.3 מ״גאשלגן 62.6 מ״ג 625.8 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 5.7 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים ו-15 דק׳
-
קלוריות452
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 452.4 קק״ל 4524.0 קק״לפחמימות 48.6 גרם 486.4 גרםשומן 25.1 גרם 250.9 גרםנתרן 178.3 מ״ג 1783.1 מ״גחלבון 7.8 גרם 77.8 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 16.7 גרםשומן רווי 6.4 גרם 64.4 גרםכולסטרול 29.5 מ״ג 295.4 מ״גסידן 11.9 מ״ג 118.8 מ״גברזל 0.7 מ״ג 7.3 מ״גאשלגן 62.6 מ״ג 625.8 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 5.7 מ״גסגור
לקראת סופ”ש, במיוחד בחודשי סתיו וחורף, תמיד טוב להתארגן על מאפה שמרים כלשהו שיחמם את האווירה בבית. קבלו מתכון של מאפה שושני שמרים מלוח נהדר במילוי גבינת שמנת קרמית במיוחד ופלפל צ’ילי חריף שמוסיף קיק מושלם לכל ביס.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-15 דק׳ | קלוריות 452 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק שמרים
מילוי
-
300 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי 24.5% ארלה
-
1 יחידה פלפל צ’ילי אדוםאו פחות, קצוץ
ציפוי
-
1/4 כוס שמן זית
אופן הכנה
- מערבבים בקערת מיקסר את המים, השמרים והסוכר ומשאירים ל-10 דקות. מוסיפים את הקמח, השמן והביצה ולשים בעזרת וו לישה כ-5 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ-8 דקות נוספות לבצק מאוד דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת היטב, מכסים ומתפיחים כשעה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- פותחים את הבצק על משטח עבודה בעזרת ידיים משומנות למלבן, מורחים בגבינת השמנת ומפזרים את הצ׳ילי החריף. מגלגלים לרולדה הדוקה וחותכים ל-10 פרוסות.
- מניחים את השושנים בתבנית עגולה עם קערה קטנה באמצע (עמידה לחום) ואופים 25-35 דקות להזהבה יפה.
- מוציאים את המאפה מהתנור ומברישים בשמן זית. מומלץ להגיש עם גבינת שמנת נוספת וצ׳ילי חריף מעל.
אופן הכנה
- מערבבים בקערת מיקסר את המים, השמרים והסוכר ומשאירים ל-10 דקות. מוסיפים את הקמח, השמן והביצה ולשים בעזרת וו לישה כ-5 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ-8 דקות נוספות לבצק מאוד דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת היטב, מכסים ומתפיחים כשעה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- פותחים את הבצק על משטח עבודה בעזרת ידיים משומנות למלבן, מורחים בגבינת השמנת ומפזרים את הצ׳ילי החריף. מגלגלים לרולדה הדוקה וחותכים ל-10 פרוסות.
- מניחים את השושנים בתבנית עגולה עם קערה קטנה באמצע (עמידה לחום) ואופים 25-35 דקות להזהבה יפה.
- מוציאים את המאפה מהתנור ומברישים בשמן זית. מומלץ להגיש עם גבינת שמנת נוספת וצ׳ילי חריף מעל.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (9)
מה אפשר במקום צ’ילי?
אפשר לוותר או לשים תוספת אחרת שאוהבים – בצל ירוק קצוץ, שבבי צ’ילי יבש…
סליחה השאלה כפולה, תודה על המענה הזריז
יש תחליף לצ’ילי?