החורף סוף סוף כאן! תראו לנו מישהו אחד שלא אוהב לאכול מרקים? אנחנו לא מתכוונים למרק ספציפי, אנחנו מתכוונים לכל סוג שהוא של מרק.
אחת המנות שהכי אוהבים בתור ילדים היא מרק תירס - אז מתחיל הרומן של כל ילד (כמעט) עם עולם המרקים. אנחנו זוכרים איך היינו מחכים ללכת למסעדה סינית כלשהי (עליה השלום), שתכלס הכל היה שם בטעם חמוץ מתוק חוץ מממרק התירס, כדי לאכול אותו!
לא חשוב. בכל אופן, בגלל באז המרקים שאופף את קיבתנו, קערותינו ומטבחינו הכנו לפניכם את רשימת החובה של כל מכיני המרקים.
גם דברים שהם באמת חובה וגם כמה דברים שהיו כל כך יפים וחמודים שזה פשוט פשע לא לרכוש או לפחות לרצות לרכוש.
יאלה תפדלו:
- סדרת הסירים “שמפניה גרניט” של נעמן - מעבר לצבע ההורס (אמאלה, הכי יפה בעולם, בא לנו לעשות קעקוע של סיר) הם יפים כל כך, גדולים ובעלי מכסה זכוכית, שזה תכלס ממש חשוב במרקים - לראות מבעד בלי לפתוח ולהרוס את הבעבוע החרישי בזמן שהסיר עושה את שלו. בא לכם גם?
- טוב, אתם מוכנים לזה? מי לא רוצה ספינה שטה על המרק שלו? אנחנו בטוח רוצים!!! קיצר, זה מכסה, אוניברסלי - כזה שמתאים לכל סיר או קערה אם תרצו… במעלה המכסה יש צ’ופצ’ק של - לא פחות ולא יותר - ספינה!!! וכשהאדים מהבילים הספינה שורקת והמרק עושה דרכו אל סיפון בטנכם. בא לכם להפליג בים המרק? לחצו לרכישה
- סנפרוסט הגאונים הבינו שיש אנשים עצלנים בעולם. לא אמרתי שאתם עצלנים, תרגעו. אבל כן לפעמים ממש אין כח וחשק וצריך משהו זריז: לעצמכם, לילדים לאורחים. והנה לפניכם - לקטי מרקים קפואים שפשוט מוסיפים להם מים רותחים, קצת תבלינים והופה! קיבלתם מרק ב-20 דק’.
- טוב, אתם יושבים? כי זה הדבר הכי חמוד שכנראה ייצרו אי פעם למרק. מה יותר חמוד מפולקע? אין. ומה הכי מעצבן? שהשקענו בבוקא של עשבי תיבול, קשרנו בחוט, ליפפנו את הגבעול של הפטרוזיליה כדי שיהיה קל למשות מהמרק ובפועל הכל התחרבש, אז לוקחים שלוק ופטרוזיליה נתקעת בגרון. אז מה החבר’ה באמזון אמרו? נעשה לזה כלי! פשוט גאוני! לחצו לרכישה
- לקט פטריות של חוות תקוע - החמודים מהחווה עשו בשבילכם את העבודה. לקט של 3 סוגי פטריות שיוצרים הרמוניה מופלאה וארומה נהדרת, בהבטחה! זה לקט של פטריות מיובשות כך שאין צורך לדאוג מבחינת טריות (כאילו דה) כמובן שתוכלו לעשות עם הלקט גם תבשילים, ריזוטו וכו’… תתפרעו אל תהיו יבשים. פרטים נוספים לחצו כאן
- ספר מתכוני המרקים האלמותי של חנה שאולוב - זה עם הכריכה החומה שכולנו מכירים, שהדפים שלו תמיד נצבעים כתמים כל אחד לפי צבע המרק שמתבשל. היה אותו לסבתא שלנו ולאמא שלנו ואנחנו? אנחנו, כנראה נסתכל על מתכונים בפודי, אבל לא משנה. בקיצור - ספר חובה על המדף במטבח ולו רק לשם הנוסטלגיה. לרכישה לחצו כאן
תגובות (0)