1

איך מכינים באן?

FOODY עונים על שאלות
1 תשובות
0 הצבעות
1
1. לתוך קערה מכניסים: 430 גרם קמח, 60 גרם סוכר, 5 גרם שמרים, 2 כפיות אבקת אפייה ו-1 כפית מלח.
2. מערבבים הכל במיקסר עם וו לישה. מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה.
3. מוסיפים 200 מ"ל מים פושרים, 2 כפות שמן קנולה ו-1/2 כפית חומץ אורז, בהדרגה ותוך כדי לישה.
4. לשים עד להיווצרותו של כדור בצק.
5. מגבירים את המהירות לבינונית.
6. ממשיכים לשים במשך 8 דקות, עד שנוצר בצק בעל מרקם חלק ואחיד (בצק רך אבל לא דביק).
7. מכסים את הקערה בניילון נצמד למשך כ-60 דקות, עד שהבצק יכפיל את נפחו.
8. מכינים 30 ריבועים קטנים חתוכים של נייר אפייה.
9. מעבירים את הבצק אל משטח עבודה.
10. לשים את הבצק מעט, כדי להוציא ממנו את האוויר.
11. מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 50 גרם כל אחת - ומגלגלים כל חתיכה לכדור.
12. כעת מכסים את הכדורים במגבת לחה וממתינים 10 דקות.
13. מרדדים את כדורי הבצק לצורה אובאלית, מניחים כל אחד מהם על ריבוע נייר אפייה (על חצי ממנו) ומקפלים אותו לחצי.
14. מניחים את הבאנים בתוך תבנית, מכסים ומתפיחים אותם למשך 30-40 דקות, עד שהם כמעט מכפילים את נפחם.
15. מחממים מים בתוך סיר, שהקוטר שלו מתאים לקוטר סיר האידוי שלכם.
16. מניחים את הבאנים (עם ריבועי האפייה) בתוך סיר האידוי (לא לשכוח להשאיר מרווח ביניהם כי הם עוד צריכים לתפוח).
17. מעל סיר עם מים רותחים מאדים את הבאנים במשך 10 דקות (הקפידו שהמים לא יהיו ברתיחה מוגזמת, רק קלה, כדי שלא ייווצרו כתמים על הבאנים).
18. כאשר הבאנים מתקררים אפשר לאכול אותם או להקפיא אותם.

למתכון נוסף ללחמניות באן מושלמות, לחצו כאן >>

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

שאלות קשורות

קטגוריות

אביזרים

טכניקות