בוש קאבר דסקטופ

איך לשמור על עשבי תיבול טריים לאורך זמן?

מי מאיתנו לא זרק שקית שלמה של עשבי תיבול במהלך חייו כי הם נרקבו במהירות? הכנו לכם כמה טיפים שיעזרו לכם להאריך את החיים של עשבי התיבול שלכם ולשמור עליהם טריים ורעננים גם לאחר שבוע במקרר

מה משפיע על הארכת החיים של עשבי התיבול?

  • איכות העשבים בזמן הקנייה - חשוב להקפיד לבחור עשבי תיבול הכי טריים, ירוקים, זקופים ויבשים שאפשר. בחלק מהבסטות בשווקים, מתיזים מים על הירוקים כדי להבליט את טריותם, זה הרגל מגונה היות והמים בשילוב החום והלחות הם הגורם העיקרי לדרדור טריותם וזירוז תהליך הריקבון.
  • לחות - חייבים לשטוף את העלים לפני האחסון ו/או השימוש כדי להסיר לכלוך ובקטריות. אך חשוב לא פחות להסיר את הלחות/רטיבות מהעלים לפני האחסון. בעזרת הייבוש במייבש חסה תוכלו לייבש אותם ביעילות וביסודיות.
  • טמפרטורה - העלים הטריים מפונקים, מה זה אומר? אם חם מדי הם ינבלו וירקבו מהר, ואם קר מדי הם יקפאו וירקבו. מה הטמפרטורה האידיאלית אם ככה? 4+ מעלות צלסיוס.
  • חמצן ואור - חשיפה לאור שמש ישירה תגרום לעלים להצהיב מהר יותר וסביבה עם תנועת אוויר/חמצן גבוהה תזרז את תהליכי הרקבון.

 

אז מה עושים?

  1. מסירים את הגומי העוטף את עשבי התיבול, ממיינים גבעולים פגומים ומקצרים את הגבעול.
  2. שוטפים היטב אלא אם העלים כבר שטופים מהמפעל.
  3. מייבשים - ממליצים לייבש עם מכשיר מייבש חסה.
  4. אופציית אחסון א׳: עוטפים את העשבים בנייר סופג ומכניסים אותם לשקית זיפר או לקופסת פלסטיק ומאחסנים במגירת VitaFresh במקרר 4 דלתות של בוש השומרת על טמפרטורה מתאימה, בנוסף אפשר לכוון את המגירה עם ובלי לחות.
  5. אופציית אחסון ב׳: בצנצנת עם מים ולעטוף בשקית זיפר וגומיה בתוך המקרר.
  6. טמפרטורה - לא מתחת ל4+ מעלות צלסיוס ולא קרוב לדופן אחורית - זה מקפיא את העלים.
  7. חסות שטופות - ניתן לשמור בשקית המקורית שלהן במרכז המקרר או במגירת VitaFresh.
  8. חסות לא שטופות - כדאי לשטוף ולסלק את העלים החיצוניים ולאחסן בשקית זיפר או בקופסת פלסטיק מרופדת בנייר סופג.
מקרר עם עשבי תיבול בשקית
שמרו את עשבי התיבול במגירת VitaFresh במקרר בוש. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן

קטגוריות

תגובות (9)

Avatar

    Avatar
    זהבה חכמון

    מציעה לכם משהו נוסף, להוציא את הירק מתוך השקית, לא לשטוף , להניח בתוך נייר כסף כשהוא עוטף היטב את הירק ולשמור במקרר , הירק נשאר ירוק ויפה גם במשך שבועיים, ואז כמובן לשטוף ולבשל בהנאה

      Avatar
      רוני

      רעיון שנראה מעולה. אנסה. תודה

הצג עוד