אם הילדים שלכם מעוניינים במעדני שוקולד אבל לא ביוגורט בריא ועשיר בחלבון, המתכונים האלה הם בדיוק בשבילכם! קחו שלושה מתכונים נפלאים, פשוטים ומהירים להכנת מאכלים שכולם אוהבים, מקטן ועד גדול, וכוללים יוגורט טרי ומזין. מאפינס בננה עם מעט שוקולד צ’יפס, ארטיק יוגורט עם בננה ומייפל ומוזלי עם פירות טריים וגרנולה עשירה בסיבים תזונתיים.
“מאפיננה” - מאפינס בננה-יוגורט
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מועכים את 3 בננות היטב בקערה. מוסיפים לקערה את כל המצרכים הרטובים: גביע יוגורט 3%, 1/4 כוס חלב שקדים, 1/4 כוס שמן קוקוס, כפית תמצית וניל, ביצה אחת ו-1/2 כוס סוכר חום. מערבבים היטב עד לקבלת מרקם חלק.
- מוסיפים לקערה את המצרכים היבשים: 1/2 כוס קמח כוסמין, כוס אחת של קמח לבן, כף אבקת אפייה ו-1/4 כוס שוקולד צ׳יפס. מערבבים היטב.
- מעבירים את התערובת לתבנית מאפינס משומנת ואופים במשך 40 דקות.
“יוגורטיקים קיציים” - ארטיקים מיוגורט
- שמים בכוס של בלנדר את 2 גביעי יוגורט 3%, בננה אחת וכף של סירופ מייפל וטוחנים עד שאין גושים בכלל.
- מעבירים לתבנית ארטיקים עם מקלות, מקפיאים למשך 4 שעות לפחות, מחלצים את הארטיקים מהתבנית ומגישים.
“יוגורטרודל” - מוזלי
- שמים גביע יוגורט 3% בקערה רחבה.
- מסדרים מעל היוגורט פירות שאוהבים וכרבע כוס של גרנולה. מזלפים מעט מייפל ומגישים מיד.
1. פירות וירקות חיים טוב יותר בנפרד. כדי לשמור על טריות הירקות, אחסנו אותם במקרר במגירה הייעודית לאחסון ירקות. אורך החיים שלהם יעלה משמעותית אם יאוחסנו בנפרד אחד מהשני.
2. פונקציית Super Freeze מורידה את המעלות במקפיא ל-24- לצורך הקפאה מהירה. לאחר 52 שעות מצב המעלות במקפיא חוזר לקדמותו.
3. על מנת לשמור על מוצרי חלב בטמפרטורה שהכי מתאימה להם יש צורך במגירת אפס. מגירה זו שומרת על טמפרטורה מעט נמוכה יותר משאר חלל המקרר, ובכך מסייעת להם להחזיק זמן רב יותר ולשמור על הטריות.
תגובות (0)