למה חשוב להוסיף סוכר גם למאפים מלוחים?
לסוכר יש כמה תפקידים בעולם המאפים. קודם כל הסוכר ממתיק.
הסוכר מרכך את המאפה, כיוון שהוא מפריע להיווצרות גלוטן, לקרישה של החלבונים ולג’לטיניזציה של העמילן. הסוכר הוא מעכב את יצירת המבנה היציב של המאפה ועל ידי כך הוא פשוט מרכך אותו.
ככל שיש יותר סוכר בבצק, כך הבצק יהיה רך יותר. הסוכר גם סופח לחות וכך המאפה הופך להיות רך ולח יותר.
הסוכר משמש גם כחומר משמר ומאריך את חיי המדף של המאפה.
למה כדאי להוסיף מעט מלח למאפים מתוקים?
“המלח הוא הגיבור הלא מוכר של המאפה” כך אמר דורי גרינספן, מגדולי כותבי ספרי האפייה.
דבר ראשון המלח מאזן מתיקות ומדגיש טעמים (חישבו על הקרמל המלוח שכבש את העולם).
המלח מעכב את התפתחות השמרים. ללא מלח, השמרים יכולים לתסוס מהר מדי, מה שעלול לגרום לתוצאות לא אחידות באפייה.
בקיצור, מילה של קרין גורן, הוסיפו מלח למאפים מתוקים וסוכר למאפים מלוחים.
ועכשיו קצת מתכונים למאפים מלוחים שכדאי להוסיף להם קמצוץ סוכר:
מלאווח ביתי כמו של סבתא מתימן!
גם הגילטי פלז'ר שלכם הוא מלאווח קריספי ומפנק? עם ביצה קשה ורסק עגבניות כזה מתובל כזה? ביס שכולו טעמי ילדות נשכחים של ארוחות ערב זריזות
הצג מתכון
החצ’פורי של קרין גורן
מה יותר ישראלי משקשוקה מזרחית בתוך מאפה חצ'פורי גיאורגי עם שולי גבינה איטלקית? ככה קרין גורן אוהבת, לקחת ביס מכל העולמות!
הצג מתכון
קלצונה במלית פטריות וגבינות כמו באיטליה
כיסון בצק שמגיע אלינו מאיטליה. בצק פיצה מקופל שטומן בחובו הפתעה: מילוי נהדר של פטריות, גבינות ובצלים שפורץ בכל ביס. רק היזהרו מכוויית גרגרנות, קשה לעמוד בפיתוי שלו!
הצג מתכון
מאפה במילוי גבינות, ארטישוק וזיתים של אהרוני
לכבוד חג שבועות ישראל אהרוני מכין לנו מאפה גבינות פריך וזהוב מבצק יוגורט עשיר וקל להכנה, במילוי מפתיע של ארטישוק וזיתים. את הקראנץ' של הביס גם השכנים ישמעו!
הצג מתכון
בולמס – לחמניות ממולאות מנגולד וגבינות מהמטבח הבולגרי
בולמס הן לחמניות רכות בטירוף מהמטבח הבולגרי, העשויות מבצק שמרים, שבמרכזן מתחבא מילוי משגע של עלי מנגולד, בצל ירוק וגבינות פטה וקשקבל
הצג מתכון
תגובות (0)