מה קרה כשלקחנו את כל נבחרת הבלוגרים של פודי ליום כיף מושחת וטעים שכולו שוקולד אצל שוקולד מוקאיה של עודד מקסימוב? היה טעים ומלא סוכר, אבל למדנו גם כמה עובדות מעניינות במיוחד על שוקולד.
- בשוקולד מריר יש לא מעט ערכים תזונתיים: ברזל, אשלגן, מגנזיום, אבץ וסיבים תזונתיים.
- משך בית ממוצע צורך בין 3-4 קילו שוקולד בשנה. כשחושבים על זה זה לא נשמע כל כך הרבה!
- 70 אחוז מהגברים מעדיפים שוקולד מריר, אבל רוב הנשים דווקא מעדיפות שוקולד חלב. אנחנו? אנחנו אוהבים גם וגם.
- בשביל להכין קילו אחד של שוקולד צריך להשתמש ב-800 פולי קקאו. עכשיו ברור למה שוקולד איכותי הוא לא דבר זול!
- השיא לטבלת השוקולד הכי גדולה בעולם הוא טבלה ששוקלת 7,792 קילו. זה יותר כבד מרוב המשאיות!
- אכילת שתי קוביות של שוקולד מריר ליום מורידה את הסיכוי לחלות במחלות לב בשליש.
- למרות שהדרום אמריקה האטזקים היו אוכלים שוקולד וקקאו כבר מהמאה ה-13, השוקולד המוצק שאנחנו מכירים היום הומצא ב-1847 באנגליה.
- מתי המציאו את שוקולד החלב? לא הרבה שנים אחרי כן, ב-1875 בשוויץ.
- למרות שהמקור שלו בדרום אמריקה, רוב הקקאו גדל היום דווקא באפריקה, כמעט 70 אחוז ממנו!
- עצי קקאו חיים עד 200 שנה, אבל רק במשך 25 שנים מהם הקקאו שהם מייצרים מתאים לייצור שוקולד לאכילה.
עודד מ-Mokaya מכין שוקולד כבר 5 שנים, אחרי שהחליט להגשים את החלום ואת אהבתו לשוקולד. אפשר לקנות אצלו פרלינים ומארזים בכל הגדלים ולהזמין סדנאות לעבודה, לחברים ולכל אירוע. לפרטים הכנסו לאתר שלו.
תגובות (0)