איך מפרידים חלמון מחלבון בקלות? קבלו את הטיפים של השפים!

ניסיתם וניסיתם ועדיין אתם לא יודעים איך מפרידים חלמון מחלבון באופן הכי טוב? קבלו שני טיפים שהשפים משתמשים בהם כל הזמן!

המתכון קורא להפריד את החלמון מהחלבון (או את הצהוב מהלבן של הביצה), והידיים שלכם כבר רועדות? אל חשש! קבלו שני טיפים, שלא לומר סודות, של שפים מקצועיים, ולעולם לא ייחרב לכם יותר המרנג. כל מה שצריך זה להכין קערה שאליה שוברים את הביצה, ולשלוף כף מסננת, ממש כמו זו שאתם משתמשים בה בטיגון. אחרי ששברתם את הביצה השלמה, פשוט החליקו את הכף מתחת לחלמון, והרימו אותה כשאתם תופסים את החלמון ומסננים אותו בעדינות משאריות החלבון. טא-דה!

זה נשמע מצוין, אבל עדיין לא נראה כמו קסם של ממש? אל דאגה - יש לנו גם קסמים בשרוול, קבלו טיפ שני: שברו את הביצה אל קערה, הכינו בקבוק פלסטי ריק ונקי, לחצו על הבקבוק כדי שייצא ממנו מעט אוויר, קרבו את הפיה אל החלמון ושחררו את האחיזה, כך שהוואקום שנוצר שואב רק את החלמון אל תוך הבקבוק ומפריד אותו בשלמותו מן החלבון. זה כזה קסם מוצלח, שכדאי שתקראו לילדים לבוא ולראות!

ועכשיו שאתם יודעים בדיוק מה עושים, קבלו מתכונים נהדרים עם ביצים מופרדות:

עוגיות מרנג ונוטלה מ-4 מצרכים בלבד!

עוגיות מרנג ונוטלה. צילום: שרית נובק
עוגיות מרנג ונוטלה מ-4 מצרכים בלבד!
שרית נובק מכינה עוגיות מושלמות שילדים אוהבים - עוגיות מרנג ונוטלה. מארבעה מצרכים בלבד תכינו בקלות מרנג פריך בשדרוג שוקולד נוטלה שכייף לזלול במהלך היום
שמרו

 

קאפקייקס פבלובה עם קצפת ותותים ופטנט למרנג חלומי

קאפקייקס פבלובה עם קצפת ותותים ופטנט למרנג חלומי
קאפקייקס פבלובה עם קצפת ותותים זה עוגות אישיות יפהפיות שמשלבות בסיס מרנג אוורירי ופריך, קרם קצפת צחור וקישוט תותים טריים מהמם
שמרו

 

עוגת הדרים מלאת רושם: עוגת שכבות של פירות הדר ומרנג

עוגת שכבות הדרים
עוגת הדרים מלאת רושם: עוגת שכבות של פירות הדר ומרנג
ט"ו בשבט הגיע, וזה עיתוי נהדר לחגוג את פירות ההדר החורפיים! אז למה שלא תכינו עוגת שכבות מפוארת ועסיסית, בצבעי הדר בוהקים? יאללה, זה הזמן לעוגת רושם!
שמרו

 

אצבעות לימון ומרנג

אצבעות לימון ומרנג. צילום: אפיק גבאי
אצבעות לימון ומרנג
עדי קלינגהופר מלמדת להכין גרסה אישית של טארט לימון קלאסי: אצבעות לימון ומרנג. קרם לימון רך וחמצמץ על בסיס בצק פריך ובעיטור של מרנג חרוך
שמרו

 

אף אחד לא יאמין שאתם הכנתם: קרמבו עם מרנג שווייצרי!

קרמבו תוצרת בית על בסיס מרנג שוויצרי. צילום: אפיק גבאי
אף אחד לא יאמין שאתם הכנתם: קרמבו עם מרנג שווייצרי!
אמנם החורף בא לסיומו, אבל זה לא אומר שאי אפשר להמשיך ליהנות מקרמבו משובח תוצרת בית! מתחתית עוגיית אוראו, מילוי מרנג וציפוי שוקולד מתקבל הנשנוש המתוק המושלם!
שמרו

 

קטגוריות

תגובות (0)

Avatar