הקינוח הכי מושלם שתאכלו השנה

בלב שוק הפשפשים ביפו נפתח מקום ובו 2 קינוחים בלבד - כנאפה ובקלאווה עם גלידה. כמה טעים היה? מדובר בגן עדן שאסור לכם לפספס
Loading...

“אני בכלל לא אוהבת כנאפה” הצהרתי לפני שנכנסתי ל-Yaffa Knafeh.

טוב נו, זה לא שאני לא אוהבת, אני פשוט לא אבחר בקינוח הזה כאופציה ראשונה.

ואז נכנסתי למקום החדש שנפתח באזור שוק הפשפשים ביפו, הזמנתי בקלאווה וכנאפה בטייק אווי והתכוננתי לזוז.

“אי אפשר לשים גלידה בבקלאווה בטייק אווי, אני יכול לארוז את הקינוח בלי הגלידה”. רגע רגע, איזה גלידה? בכלל לא ידעתי שיש גלידה בתוך הבקלאווה.

“טוב, אז אשב לאכול כאן”. אמרתי בקול. לעצמי לחשתי שאין מצב לפספס גלידה.

בדקות הקצרות עד שהגיעה הבקלאווה הצצתי קצת על המקום. 5-6 שולחנות קטנים, תקרת אבן מדהימה בצורת קשתות וריח שקשה לפספס לגביו.

בתפריט, שנכתב על לוח גיר, התנוססו 2 מנות בלבד - בקלאווה (עם או בלי גלידה) וכנאפה (עם או גלידה). זהו, אפשר להזמין שתייה חמה או קרה אבל מבחינת התפריט? 2 מנות בלבד.

בקלאווה. צילום: רחלי קרוט
רגע לפני שהגלידה נכנסת פנימה. צילום: רחלי קרוט

בזמן שאני תוהה כמה אומץ צריך כדי לפתוח מקום שיש בו 2 קינוחים, הגיעה הבקלאווה - משולש, מבצק מלא בשכבות זהובות, עטופות בסירופ מתוק, ומעל פיסטוקים בצבע ירוק זרחני. ועזבו זה - בפנים הייתה גלידה! ולא סתם אחת, אלא גלידת שמנת תורכית מחלב עיזים.

זה אולי נשמע קצת מוזר אבל מדובר באחד השילובים האדירים שיצא לי לטעום.

על פניו, לשדך בין מאפה מתוק לגלידה מתוקה יכול להיות מוגזם, אבל במקרה הזה גם הבקלאווה וגם הגלידה לא היו מתוקים מדי והשתלבו ביחד בצורה מופלאה. 5 שניות והצלחת נותרה ריקה.

“טוב, אז אשמח גם לכנאפה” מצאתי את עצמי מבקשת. “כן, חוץ מהטיי אווי שהזמנתי גם ככה”.

את רחש הגבינה המותכת וצריבת שערות הקדאיף יכולתי לשמוע עד לשולחן שבו ישבתי. גם חום האש מגיע עד אלי שכן הכנאפה מטגנת ממש מטר משולחנות הישיבה, מעל פסים לוהטים ועליהם מגשי גבינה.

כנאפה. צילום: רחלי קרוט
רחש הצריבה מגיע עד לשולחן. צילום: רחלי קרוט

3 קליקים במצלמה, עוד אחד בטלפון (בכל זאת צריך לעלות סטורי) והמזלג פוגש גבינה חמה ונמסה, שערות קדאיף זהובות ופציחות וגלידה שמחברת הכל ביחד. לא להאמין שזה המקום הראשון שפתחו השניים.

ותסלחו לי על המילה הפומפוזית, אבל אין שום דרך לתאר את הקינוח הזה חוץ ממושלם.

שילוב המרקמים, הטעמים, האיזון הנכון של המתיקות והקרמיות של הגלידה הפכו את הביס הזה, וגם זה שאחריו, לאחד הרגעים המופלאים.

כנאפה. צילום: רחלי קרוט
ביס שאי אפשר לשכוח. צילום: רחלי קרוט

אני קצת מפחדת להגיד לכם לרוץ לשם, כדי שלא תגמרו לי את כל הכנאפה, אבל סומכת עליכם שתשאירו איזה ביס או שניים.

ומילה קטנה לגבי שעות הפתיחה - המקום נפתח ביום שישי בשעה 14:00, החלטה מוזרה לאור העובדה שאזור השוק שוקק אנשים משעות הבוקר המוקדמות ובשעה 14:00 דווקא מתחיל להתרוקן. ובכלל, מי אמר שקינוחים צריך לאכול רק בצהריים? אני לגמרי יכולה לזלול צלחת כזאת גם בשמונה בבוקר.

כנאפה. צילום: רחלי קרוט
מצליחים לראות כמה הגלידה רכה וקרמית? בא לי כבר שוב. צילום: רחלי קרוט

Yaffe Knafeh

כתובת: עולי ציון 24, יפו.
שעות פתיחה: א’-ה’ משעה 17:00 ועד 23:00. ימי שישי ושבת משעה 14:00 ועד 23:00.
מחיר: 20 שקלים לכנאפה או בקלאווה. 5 שקלים לתוספת גלידה.

-

אל תפספסו:
מתכון לכנאפה אטריות אורז ללא גלוטן
כנאפה סולת אפויה בתנור עם טחינה גולמית

קטגוריות

תגיות

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody