אוהבים אוכל אסייתי? אז נעים מאוד, הכירו את הפונזו, סוג של ויניגרט הדרים יפני בריח לימוני ומליחות סויה נעימה. הפונזו, אחת המתנות היפות שיש למטבח היפני להציע לנו, יהפוך אתכם לשפים מקצועיים באחת, ישדרג את כל המאכלים שלכם ויתן להם ברגע את הטאץ’ הסופי והניחוח האסייתי הנדרש. רק נסו לפרוס כמה פרוסות דגים נאים ולזלף עליהם קצת רוטב, לתבל סלט מאצות ומלפפונים, להגיש אותו כרוטב לטבילה לגיוזות מוכנות ואפילו להכניס אותו למרינדה של עוף בתנור.
כולם ינסו לתהות איך יצרתם את הטעמים האלה, ולא יאמינו שמדובר ברוטב מוכן. היפני הממזר הזה הוא בן לוויה פופולרי ביפן ואחרי שחדר למסעדות ארצנו, הוא מגיע גם אלינו הביתה, בייבוא של חברת “מזרח ומערב”. מרכיביו העיקריים של הפונזו כוללים יין אורז, סויה, חומץ, מירין ומיץ יוזו - פרי הדר יפני שדומה לאשכולית קטנה, בעל ארומה חזקה ומחירו יקר מאוד. רוטב הפונזו של “מזרח ומערב” מוכן לשימוש, והיחיד המיוצר ביפן במסורת רבת שנים.
אפשר להשתמש בו כמטבל, לתבל בו מנות חמות מוכנות כמו סלמון או אורז מבושל, לייצר איתו רטבי סלט נהדרים ואפשר כאמור להכניס אותו גם כמרכיב בישולי מנה ליצירת טעם אומאמי נהדר של חמוץ-מלוח-מתוק, שהוא הטעם המיוחד של הרוטב.
רוצים מתכונים עם רוטב פונזו? בבקשה:
תגובות (0)