טיפ מהקצב: מה ההבדל בין פרגית לחזה עוף?

ידעתם שפרגית היא לא עוף צעיר? צפו בטיפ מהקצב שמסביר את ההבדל בין פרגית לחזה עוף ותלמדו איך להשתמש בצורה החכמה ביותר בכל נתח!

אחת הטעויות הכי נפוצות היא המחשבה שפרגית היא עוף צעיר. אבל האמת היא, שפרגית היא בעצם הירך של העוף שמנקים מהעצם כך שמתקבל בעצם מעין סטייק עוף שטוח שיש בו שכבות שומן ששומרות עליו עסיסי. מדובר בנתח יקר יותר מחזה עוף או ירכיים בשל העובדה שהוא מצריך פירוק של העוף וגם כי מדובר בנתח מעולה שמתאים לטיגון, צריבה, בישול והקפצה. חזה עוף לעומת זאת נחשב לנתח פחות שומני ויותר רזה שמומלץ לבשל או לאפות בדיוק לדרגת העשייה הנכונה כדי שלא יתייבש או לטגן, כמו שניצל, אז הוא מקבל שכבת שומן שמותירה אותו רך מבפנים. השימוש בעוף של ‘עוף טוב’ מבטיח שימוש בנתחי עוף ללא אנטיביוטיקה עם תו הבריאות של הסימון הירוק.

צפו כעת בסרטון של הקצב דוד יפת שמסביר היטב את ההבדל בין פרגית לחזה עוף! >>

קטגוריות

תגובות (0)

Avatar