ציר עוף אמיתי הוא אחד מיסודות הבישול הטובים ביותר. בהרבה מתכונים אנו נדרשים להכין ציר מרק ולא תמיד יש לנו. אז אם אתם לא משתמשים באבקת מרק, קבלו טיפ להכנת ציר עוף מושלם וטיפ עוד יותר מגניב לשימור שלו:
1. איך מכינים ציר? כמו שמבשלים מרק עוף - שורש פטרוזיליה אחד, שורש סלרי, 2 גזרים, 3 מקלות סלרי, צרור פטרוזיליה, 2 בצלים פרוסים לארבע ו-3 שיני שום, גרון הודו אחד של עוף טוב ו-2 כרעי עוף. מוסיפים שני ליטר מים ומדליקים את האש.
אבל… אם רוצים להכין ציר עוף - במקום בישול של שעה וחצי, מבשלים את המרק שעתיים וחצי, ואפילו שלוש, עד שהנוזלים מצטמצמים. בתום הבישול יש לסנן את הציר.
איך שומרים את הציר לאורך זמן: הקפיאו את הציר בתבנית קוביות קרח או בצנצנות, ואז ניתן להשתמש בו עד חצי שנה כשהוא שמור במקפיא.
אז בפעם הבאה שיהיה כתוב במצרכים של המתכון “ציר עוף”, לכם כבר תהיה צנצנת מוכנה במקפיא. נחמד לא?
תגובות (0)