קוביות עוף פריך ברוטב טריאקי על מצע אורז לבן
עוד מנה משובחת שמכינים מחזה עוף פשוט. קוביות עוף פריך ברוטב טריאקי משודרג, שהולך מצויין עם אורז לבן מעוטר בשומשום לארוחה זוגית נפלאה!
עוד מנה משובחת שמכינים מחזה עוף פשוט. קוביות עוף פריך ברוטב טריאקי משודרג, שהולך מצויין עם אורז לבן מעוטר בשומשום לארוחה זוגית נפלאה!
- רובי מיכאל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1094.8 קק״ל 2189.5 קק״לפחמימות 190.3 גרם 380.7 גרםסוכר 20.8 גרם 41.6 גרםשומן 10.6 גרם 21.3 גרםנתרן 1069.5 מ״ג 2138.9 מ״גחלבון 53.7 גרם 107.3 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 7.1 גרםשומן רווי 2.6 גרם 5.3 גרםכולסטרול 147.7 מ״ג 295.4 מ״גסידן 68.8 מ״ג 137.6 מ״גברזל 3.7 מ״ג 7.4 מ״גאשלגן 389.9 מ״ג 779.7 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 1.4 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 20 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות1095
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1094.8 קק״ל 2189.5 קק״לפחמימות 190.3 גרם 380.7 גרםסוכר 20.8 גרם 41.6 גרםשומן 10.6 גרם 21.3 גרםנתרן 1069.5 מ״ג 2138.9 מ״גחלבון 53.7 גרם 107.3 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 7.1 גרםשומן רווי 2.6 גרם 5.3 גרםכולסטרול 147.7 מ״ג 295.4 מ״גסידן 68.8 מ״ג 137.6 מ״גברזל 3.7 מ״ג 7.4 מ״גאשלגן 389.9 מ״ג 779.7 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 1.4 מ״גסגור
עלות ארוחה זו עד 50 שקלים – העלות חושבה בהתאם ל-4 סועדים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 1095 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
300 גרם חזה עוף שלם
-
6 כפות רוטב טריאקי קנור
-
2 כוסות קורנפלור
-
1 כף רוטב סויה קלאסי קנור
-
1 כף מיץ לימוןטרי
-
4 כפות מים
-
1 ביצה L
-
1 כף רסק עגבניות
-
1 כף אבקת צ’ילי
-
1 כפית שטוחה אבקת שום
-
1 כפית שטוחה ג’ינג’ר טחון
הגשה
-
1 כוס אורז לבן מבושל
-
1 כפית שטוחה שומשוםקלוי
-
1 גבעול בצל ירוק
אופן הכנה
- מחממים שמן בסיר עמוק או בצ׳יפסר על אש בינונית.
- חותכים את חזה העוף לקוביות ומניחים בקערה עמוקה עם ביצה טרופה.
- שופכים 3 כפות רוטב טריאקי על העוף ומערבבים היטב.
- בעזרת מזלג מעבירים את החזה עוף לצלחת עם קורנפלור ומרפדים היטב את החזה עוף.
- מטגנים את קוביות העוף בסיר עם השמן החם עד קבלת צבע שחום.
- מכניסים למחבת על אש נמוכה 3 כפות רוטב טריאקי, רוטב סויה, מיץ לימון, מים, רסק עגבניות ותבלינים.
- בעזרת כף עץ מערבבים במשך 3-4 דקות עד לצמצום ומעבירים גם את העוף המטוגן פנימה למחבת.
- מערבבים ומבשלים במשך כ-2 דקות נוספות יחד עם העוף.
- מעבירים לצלחת על מצע אורז לבן, מפזרים שומשום קלוי ובצל ירוק קצוץ ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים שמן בסיר עמוק או בצ׳יפסר על אש בינונית.
- חותכים את חזה העוף לקוביות ומניחים בקערה עמוקה עם ביצה טרופה.
- שופכים 3 כפות רוטב טריאקי על העוף ומערבבים היטב.
- בעזרת מזלג מעבירים את החזה עוף לצלחת עם קורנפלור ומרפדים היטב את החזה עוף.
- מטגנים את קוביות העוף בסיר עם השמן החם עד קבלת צבע שחום.
- מכניסים למחבת על אש נמוכה 3 כפות רוטב טריאקי, רוטב סויה, מיץ לימון, מים, רסק עגבניות ותבלינים.
- בעזרת כף עץ מערבבים במשך 3-4 דקות עד לצמצום ומעבירים גם את העוף המטוגן פנימה למחבת.
- מערבבים ומבשלים במשך כ-2 דקות נוספות יחד עם העוף.
- מעבירים לצלחת על מצע אורז לבן, מפזרים שומשום קלוי ובצל ירוק קצוץ ומגישים.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (11)
שלום, אפשרי במקום חזה עוף שלם להשתמש בפרגית?
היי לירון, בטח
ייואו היה אחלה!!!מתכון טעיםם למות עם טעםן ייחודי
היי דסי, שמחים שאהבת!
מה יש לעשות עם 2 כוסות קורנפלור…כמות הקורנפלור לא גדולה מידי?????
נכון, הקורנפלור נועד “לרפד” את קוביות העוף בלבד, כפי שכתוב בסעיף 4 לאופן ההכנה.