תוספת חגיגית בסיר אחד: אורז פרסי עם בצל
- רון יוחננוב
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 304.8 קק״ל 1828.5 קק״לפחמימות 49.5 גרם 297.2 גרםשומן 10.3 גרם 61.8 גרםנתרן 3.8 מ״ג 22.7 מ״גחלבון 4.6 גרם 27.8 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 19.5 גרםשומן רווי 0.8 גרם 4.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 28.9 מ״ג 173.1 מ״גברזל 0.3 מ״ג 1.9 מ״גאשלגן 182.0 מ״ג 1092.2 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים ו-50 דק׳
-
קלוריות305
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 304.8 קק״ל 1828.5 קק״לפחמימות 49.5 גרם 297.2 גרםשומן 10.3 גרם 61.8 גרםנתרן 3.8 מ״ג 22.7 מ״גחלבון 4.6 גרם 27.8 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 19.5 גרםשומן רווי 0.8 גרם 4.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 28.9 מ״ג 173.1 מ״גברזל 0.3 מ״ג 1.9 מ״גאשלגן 182.0 מ״ג 1092.2 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
מרכיבים 6 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-50 דק׳ | קלוריות 305 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- שוטפים היטב את האורז עד שהמים צלולים לחלוטין.
- משרים את האורז בקערה עם מי מלח במשך שעתיים לפחות.
- מסננים ושוטפים במים זורמים.
- מעבירים את האורז לסיר, ממלאים במים ומביאים לרתיחה על הכיריים בעוצמה מס’ 9.
- מבשלים את האורז עד שהוא כמעט מוכן.
- מסננים את האורז מהמים ומעבירים לקערה.
- מוסיפים לקערה להוסיף מלח, חצי כוס ממי הבישול ו-3 כפות שמן ומערבבים היטב.
- יוצקים לסיר סוטאז’ רחב ונמוך את חצי כמות השמן שנותרה.
- מפזרים מלח, פלפל שחור ומסדרים את פרוסות הבצל בשכבה אחידה.
- מטגנים במשך 5 דקות על הכיריים מבלי להפוך את הבצלים, בעוצמת כיריים גבוהה מס’ 9.
- ממלאים את הסיר בכל כמות האורז, משטחים ומהדקים בידיים או בעזרת כף, כך שיוצרים ארובות לאדים בסיר.
- מבשלים במשך 2-3 דקות על עוצמת כיריים גבוהה עד שמתחילים לצאת אדים מהארובות.
- מנמיכים את עוצמת הכיריים למינימום, מס’ 4, מכסים את הסיר במגבת ובמכסה ומבשלים במשך כ-30 דקות.
- להגשה- הופכים את הסיר על צלחת ומפזרים מעט טימין טרי מעל.
אופן הכנה
- שוטפים היטב את האורז עד שהמים צלולים לחלוטין.
- משרים את האורז בקערה עם מי מלח במשך שעתיים לפחות.
- מסננים ושוטפים במים זורמים.
- מעבירים את האורז לסיר, ממלאים במים ומביאים לרתיחה על הכיריים בעוצמה מס’ 9.
- מבשלים את האורז עד שהוא כמעט מוכן.
- מסננים את האורז מהמים ומעבירים לקערה.
- מוסיפים לקערה להוסיף מלח, חצי כוס ממי הבישול ו-3 כפות שמן ומערבבים היטב.
- יוצקים לסיר סוטאז’ רחב ונמוך את חצי כמות השמן שנותרה.
- מפזרים מלח, פלפל שחור ומסדרים את פרוסות הבצל בשכבה אחידה.
- מטגנים במשך 5 דקות על הכיריים מבלי להפוך את הבצלים, בעוצמת כיריים גבוהה מס’ 9.
- ממלאים את הסיר בכל כמות האורז, משטחים ומהדקים בידיים או בעזרת כף, כך שיוצרים ארובות לאדים בסיר.
- מבשלים במשך 2-3 דקות על עוצמת כיריים גבוהה עד שמתחילים לצאת אדים מהארובות.
- מנמיכים את עוצמת הכיריים למינימום, מס’ 4, מכסים את הסיר במגבת ובמכסה ומבשלים במשך כ-30 דקות.
- להגשה- הופכים את הסיר על צלחת ומפזרים מעט טימין טרי מעל.
הכנתם את המתכון?
תגובות (6)
היי לא רשום כלום בנוגע לבצל שיש מעל האורז
זה בצל ששמים בתחתית הסיר. בתמונה רואים את הבצל כי הופכים את הסיר על צלחת (ואז יוצאת הצורה היפה של טבעות הבצלים)
אפשר רק הסבר לגבי עוצמת החום של תהליך הבישול למי שאין את הכיריים האלו? לי יש של בוש עוצמה 9 זה הכי גבוהה אז לא נראה לי שזו הכוונה.. להתחיל נמוך, בינוני גבוהה?
למי שאין את הכיריים- מבשלים רגיל: רתיחה על אש גבוהה ואח”כ מבשלים על אש בינונית/נמוכה.
רון אם יש לי במקרר אורז שהכנתי מבעוד מועד אפשר להכין את המתכון באורז מבושל כבר?
לא, יש לבשל את האורז יחד עם הבצל לפי הוראות ההכנה.