מה אוכלים ביפו?

מתי בפעם האחרונה טיילתם ביפו העתיקה? בעוד מתחם שוק הפשפשים הפך בשנים האחרונות למוקד בילוי תוסס, יפו העתיקה והיפה נותרה נחלתם של התיירים ואלו כידוע, כבר לא מגיעים לכאן. אז שווה לבוא? יש מה לאכול? הו, הו, ועוד איך!

מתי בפעם האחרונה טיילתם ביפו העתיקה? בעוד מתחם שוק הפשפשים הפך בשנים האחרונות למוקד בילוי עם סצינה תוססת של מסעדות וברים, יפו העתיקה נותרה נחלתם של התיירים והצליינים. אלו כידוע, כבר לא מגיעים בגלל מגיפה עולמית שמסרבת לנטוש, והאזור המקסים הזה, פינת קסם רומנטית ויפה, נותר שומם. לא מספיקה הקורונה שפגעה אנושות בעסקים, הגיעו גם המהומות בסבב האחרון ביפו והותירו צלקת משלהן. החברה לפיתוח יפו העתיקה מנסה בימים אלו להחיות את האזור ומציעה סיורים שונים באזור בהובלתה בשיתוף עם חברת הסיורים Be Tel Aviv. הסיורים משלבים היסטוריה, אמנות, תרבות וקולינריה. אנחנו יצאנו לטייל בה בהובלתו של איש הקולינריה דוד קישקה. הוא לקח אותנו לכיכר קדומים היפה, גן הפסגה וסמטאות יפו העתיקה העמוסות גלריות ומצאנו איתו לא מעט דברים נהדרים לזלול בה.

לשבת על מאזטים בשקיעה - קלמטה

קלמטה היא טברנה יוונית מודרנית שפועלת כבר למעלה מ-11 שנים עם קהל לקוחות נאמן ושוכנת ממש בכיכר קדומים. חלונותיה אל מול הים מספקים תפאורה מושלמת והתפריט היווני (עם עוד קצת השראות מאחרות השוכנות באגן הים התיכון) מאפשר טעימות מזטים נהדרים שהולכים נפלא עם דרינקים טובים שרקח אריאל לייזגולד, שותף במקום. יש סקורדליה נפלאה, סלט יווני כהלכתו, קבב דג טוב, במיה נהדרת ועוד ועוד. הגיעו בשקיעה, וקבלו אותה במלוא תפארתה עם כוס יין וניגוב.
קלמטה- כיכר קדומים 10, יפו העתיקה, 03-6803789

מסעדות ביפו 4
יוון זה כאן. קלמטה. צילום: בועז לביא

לקחת הביתה או לפרוש פיקניק מושלם - עלמא

ממש מול קלמטה שוכן מתחם “עלמא” קומפקלס מרהיב של שלוש חנויות שכולל חנות יין, חנות פרחים וכלים ומעדנייה מלאת כל טוב. המקום הוא מיזם של מורן אהרון ואלישבע אנגלברג, זוג בחיים ובעסק, שמתגוררות ביפו העתיקה ומחזיקות ממש ממול חלל אירוח קולינארי שבו הן מארחות אירועים. היין הוא יין מקומי שנאסף בליקוט מרשים, הכלים תוצרת ישראל וגם רב האוכל במעדנייה מגיע מיצרנים מקומיים בלבד. מלבד קפה משובח שאפשר לאסוף כאן אפשר לקנות פה סלטים נהדרים שמכינים במקום, עלי גפן, מוחמצים שונים (נסו את ההיביסקוס שממולא גבינה!), הגבינות הנפלאות של משק ברקנית (אל תוותרו על השחת), קובה קפוא עבודת יד ועוד ועוד. בשישי אוסף הסלטים מתרחב וכדאי לבוא ולמלא את המקרר ובשבת אפשר לאסוף פלטות מוכנות של פיקניק ולשבת בגן הפסגה עם גבינות, ירקות, קרקרים ולחמים ובקבוק יין נהדר. מארזי הפיקניק מגיעים בגדלים שונים ומתחילים מ-80 שקל למארז זוגי ולאחרונה החלו לעשות כאן גם משלוחים דרך האתר שלהן.
עלמא- כיכר קדומים 9, יפו העתיקה, 054-300-9503

מסעדות ביפו 4
פיקניק בקדומים עם מעדנים מעלמא. צילום חן אברהם

חוויה יפנית מסחררת - Mr. Something

אף אחד לא הכין אותנו לחוויה שציפתה לנו בתוך המבנה העתיק והיפהפה בכיכר קדומים, בו מגיש השף דין שושני ארוחת “אומקסה” - ארוחת טעימות יפנית יוצאת דופן. החלל בנוי מחנות מותגי על סופר מגניבה (שעל לקוחותיה נמנים ידוענים כמו עומר אדם וסטפן לגר) וחלל אירועים מרשים עם קשתות גבוהות. בימי השבוע עורכים פה אירועים קטנים של עד 60 אנשים ובימי רביעי חמישי המסעדה פתוחה להזמנות יחידים. הארוחה היא ארוחת טעימות ואתם בוחרים רק את מספר המנות שיגישו, מספרים על רגישויות והעדפות ושושני לוקח את זה מכאן. מי שחובב סושי, חייב את זה לעצמו. מדובר בסושי ברמה הגבוהה ביותר, עשוי מדגה מקומית, אורז מובחר ודיוק מרשים. אין פה ספייסי מיונז וטריאקי, גבינת שמנת ורול מטוגן - מדובר בעדינות ודיוק בסגנון יפן שכל ביס בו הוא חוויה. המסעדה כשרה (אין תעודה, אבל המיכלים עוברים הטבלה והם סגורים בשבת) וזה מקום מושלם לחגיגות. אם אתם שם, אל תוותרו לדין על החציל במיסו יוזו, שאין שני לו, והוא דוגמא מושלמת למהו אומאמי.
Mr. Something, כיכר קדומים 12, 0542204758

מסעדות ביפו 9
חוויה יפנית יוצאת דופן. צילום: יעקב בלומנטל
מסעדות ביפו 8
לא לוותר על חציל במיסו יוזו. צילום: יעקב בלומנטל

לטרוף את הגליל ביפו - כבאכה

את “עזבה” מכפר ראמה מכירים כל הפודיס. מדובר במסעדה גלילית המגישה תבשילים ביתיים ששמה הולך לפניה והתורים המשתרכים בה בשבת מעידים על ההצלחה. לפני שנה פתחה משפחת דאוד מסעדה נוספת ממש פה בשם “כבאכה” ועכשיו אפשר לטעום את כל הטוב הזה מבלי לצאת מהעיר. חביב דאוד, אבי המשפחה ואדם שכשמו כן הוא, חביב מאוד, מגיש פה באהבה את כל האוכל הגלילי המצוין שקשה להשיג באזור חיוג 03: תבשילים מבוססי ירוקים מיוחדים כמו חוביזה, שומר בר, מלוחייה ועוד וגם קובה סינייה מצוין, שישברק הכי טוב שתטעמו, מג’דרה נהדרת, עוגת מינרווה שהיא עוגת סולת וגבינה המוגשת עם סירופ ורדים מתוק ועוד ועוד. דאוד עצמו הפך לצמחוני בשנה האחרונה, וכמי שמבין לליבם של נמנעי הבשר, אפשר למצא פה המון אפשרויות לצמחונים וטבעונים.
כבאכה- כיכר קדומים 6, יפו העתיקה, 03-688-8843,

מסעדות ביפו 3
תבשילים נהדרים הישר מהגליל. כבאכה. צילום: אפיק גבאי

לתת בראש בלילה - פיק בר

גם בשעות הלילה יש מה לעשות פה! פיק בר הוא בר מקומי חדש בכיכר קדומים.  המיקסולוג המוערך רן שכטר והמסעדן דור לניאדו, יוצאי הדאבל סטנדרט, משייה, ספייסהאוס, צ’יקטי ועוד, מביאים לשכונה קונספט של קוקטיילים ומנות מבוססות תוצרת הגינה הצמודה. גולת הכותרת במקום היא הקוקטיילים המשובחים אותם רקח רן שהעביר את רוב שנותיו המקצועיות בלונדון בברי הקוקטיילים מהנחשבים בעיר. יש כאן נבחרת של שבעה צבעים, שכל צבע מופק מתמצית של תערובת ייחודית מהגינה איתה הלקוחות יכולים להרכיב קוקטייל בשילוב סוגי האלכוהול השונים לבחירתם. תפריט האוכל מציע שלוש קטגוריות: סלט, לחמניות פולאפרט במילויים שונים ונשנושים. בין האפשרויות: סלט קולורבי עם סלק, קולורבי טרי, אורוגולה, גבינת כבשים ושמן טימין מהגינה (34 ₪), לחמניית פולאפרט מק אנד צ’יז (40 שקל) וגם לחמנייה טבעונית עם מעורב של פטריות, בצל מקורמל וטחינת זעתר (40 שקל).
פיק בר- כיכר קדומים 8, יפו העתיקה, 055-558-9081

מסעדות ביפו 6
קוקטיילים מהגינה בפיק בר. צילום: נוי מוסטיקה

לשבת לאכול בגלריית אמנות - בית קנדינוף

אחד המקומות הכי מעניינים ביפו הוא בית קנדינוף, מרכז לאמנות עכשווית, יצירה, ותרבות ששואף לחיבור עמוק עם הסביבה בה הוא פועל. המקום בנוי מכמה חללים משגעים של מבנים עתיקים, וביניהם רחוב - ממש רחוב מקורה, שבו שולחנות לסועדים. על הקירות תלויות אינסוף עבודות אמנות של אמנים ישראלים והמלצרים ידחקו בכם לקום ולסייר בין החללים וליהנות מהאמנות בין מנה למנה. ברוח החיבור לקהילה, נרקם בעת האחרונה שיתוף פעולה בין בעלי המסעדה- אמיר ארליך, ליאור סדן ונדב רפפורט- לתושבי השכונה להקמת גינה עירונית על שטח לא מנוצל של חצי דונם בצמוד למקום. התפריט החורפי החדש מבוסס על תוצרת מהגינה הקהילתית. פירות, ירקות ועשבי מאכל נקטפים פה מידי יום ומשמשים את הטבחים. בין המנות: לחם מחמצת של חגי, חמאת שום שחור, ריבת כרישה ושמן זית (24 ₪), ברינזה צאן צלויה, חריף ירוק, קרם עגבניות, פיצוחים (22 ₪), גספצ׳ו מעגבניות צהובות, אגס, זוקיני, שאלוט, שמן צ׳ילי, פטרוזילה (38 ₪), חציל אפוי בשמן זית, קרם עגבניות, גבינת טולום, גלדי בצל, פיסטוק(48 ₪), קרפצ׳יו קולורבי מוחמץ, שומר שאלוט, צימוק, ויניגרט שמפניה (44 ₪), קרפצ׳יו דג עגבניות מיובשות, שאלוט, יוגורט, קרם נאשי חריף (58 ₪) ועוד.
בית קנדינוף- הצורפים 14, יפו העתיקה, 03-650-2938

מסעדות ביפו 7
אמנות ואוכל יפה בהתאמה. בית קנדינוף. צילום: נועם פריסמן

 

 

 

קטגוריות

תגובה (1)

Avatar