דג בסגנון סיני ברוטב חמוץ מתוק: צ’יינה טאון זה כאן!
מנה זוגית מדג אחד שלם בשילוב טעמים אסייתיים. דג בסגנון סיני ברוטב חמוץ מתוק, מטוגן-מבושל עם בצל ירוק, ג'ינג'ר ושום, שמביא געגוע לטיול רחוק
מנה זוגית מדג אחד שלם בשילוב טעמים אסייתיים. דג בסגנון סיני ברוטב חמוץ מתוק, מטוגן-מבושל עם בצל ירוק, ג'ינג'ר ושום, שמביא געגוע לטיול רחוק
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2355.3 קק״ל 4710.6 קק״לפחמימות 60.6 גרם 121.2 גרםשומן 218.1 גרם 436.3 גרםנתרן 1068.4 מ״ג 2136.8 מ״גחלבון 50.5 גרם 101.0 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 5.0 גרםשומן רווי 17.8 גרם 35.5 גרםכולסטרול 0.1 מ״ג 0.3 מ״גסידן 45.2 מ״ג 90.3 מ״גברזל 1.0 מ״ג 2.1 מ״גאשלגן 265.1 מ״ג 530.1 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 20 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות2355
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2355.3 קק״ל 4710.6 קק״לפחמימות 60.6 גרם 121.2 גרםשומן 218.1 גרם 436.3 גרםנתרן 1068.4 מ״ג 2136.8 מ״גחלבון 50.5 גרם 101.0 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 5.0 גרםשומן רווי 17.8 גרם 35.5 גרםכולסטרול 0.1 מ״ג 0.3 מ״גסידן 45.2 מ״ג 90.3 מ״גברזל 1.0 מ״ג 2.1 מ״גאשלגן 265.1 מ״ג 530.1 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 2355 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 דג פורל בינונישלם נקי (אפשר גם בס, קרפיון או דג אחר שאוהבים)
-
3 כפות קורנפלור
-
3 גבעולי בצל ירוקחתוכים דק
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’רקצוץ
-
4 שיני שוםפרוסות דק
טיגון
-
2 כוסות שמן קנולהלטיגון חצי עמוק
רוטב
-
1 כף מיריןמזרח מערב
-
1 כף רוטב סויהמזרח מערב
-
3 כפות חומץ אורזמזרח מערב
-
1 כפית שמן שומשוםמזרח מערב
-
2 כפות סוכר לבן
-
3 כפות קטשופ
-
1/2 כוס מים
-
קורט פלפל לבן טחוןאו פלפל שחור טחון
-
1/2 כפית מלח דקאו לפי הטעם
הגשה
-
חופן כוסברהקצוצה
-
1 כוס אורז לבן מבושל
אופן הכנה
- מייבשים את הדג בעזרת נייר סופג.
- מצפים אותו משני הצדדים בקורנפלור, ומנערים את העודפים.
- יוצרים חתכים בזווית 45 מעלות בכמה מקומות משני צידי הדג.
- מחממים במחבת עם ציפוי נונסטיק שמן לטיגון חצי עמוק.
- מטגנים את הדג במשך במשך כ-2 דקות מכל צד עד להזהבה יפה.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את כל המרכיבים לתערובת אחידה.
- מזיזים את הדג המטוגן לצד המחבת, מוסיפים לצד הפנוי את הבצל הירוק, הג’ינג’ר והשום הפרוס, מערבבים ומטגנים כדקה להזהבה.
- יוצקים למחבת את הרוטב, מכסים אותה ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים את הדג במשך 5 דקות מכל צד, עד שהרוטב מסמיך. הופכים בעדינות כדי שהדג לא יתפרק ויישאר שלם.
- מפזרים כוסברה קצוצה ומגישים לצד אורז.
אופן הכנה
- מייבשים את הדג בעזרת נייר סופג.
- מצפים אותו משני הצדדים בקורנפלור, ומנערים את העודפים.
- יוצרים חתכים בזווית 45 מעלות בכמה מקומות משני צידי הדג.
- מחממים במחבת עם ציפוי נונסטיק שמן לטיגון חצי עמוק.
- מטגנים את הדג במשך במשך כ-2 דקות מכל צד עד להזהבה יפה.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את כל המרכיבים לתערובת אחידה.
- מזיזים את הדג המטוגן לצד המחבת, מוסיפים לצד הפנוי את הבצל הירוק, הג’ינג’ר והשום הפרוס, מערבבים ומטגנים כדקה להזהבה.
- יוצקים למחבת את הרוטב, מכסים אותה ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים את הדג במשך 5 דקות מכל צד, עד שהרוטב מסמיך. הופכים בעדינות כדי שהדג לא יתפרק ויישאר שלם.
- מפזרים כוסברה קצוצה ומגישים לצד אורז.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן