גרסת הספירלה: מאפה שבלולי מיני כנאפה לוהטים ומתוקים
איך לא חשבו על זה קודם? שבלולי מיני כנאפה מתוקים עם שיערות קדאיף, בצק פילו, תערובת גבינות משובחות וסירופ מתוק מתוק
איך לא חשבו על זה קודם? שבלולי מיני כנאפה מתוקים עם שיערות קדאיף, בצק פילו, תערובת גבינות משובחות וסירופ מתוק מתוק
- חיה טבואדה
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 518.3 קק״ל 6219.8 קק״לפחמימות 38.0 גרם 455.9 גרםשומן 32.1 גרם 385.1 גרםנתרן 509.9 מ״ג 6119.1 מ״גחלבון 12.3 גרם 147.7 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 11.2 גרםשומן רווי 17.1 גרם 204.7 גרםכולסטרול 53.1 מ״ג 637.0 מ״גסידן 285.4 מ״ג 3424.6 מ״גברזל 0.6 מ״ג 7.4 מ״גאשלגן 122.2 מ״ג 1466.5 מ״גאבץ 116.4 מ״ג 1396.4 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-5 דק׳
-
קלוריות518
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 518.3 קק״ל 6219.8 קק״לפחמימות 38.0 גרם 455.9 גרםשומן 32.1 גרם 385.1 גרםנתרן 509.9 מ״ג 6119.1 מ״גחלבון 12.3 גרם 147.7 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 11.2 גרםשומן רווי 17.1 גרם 204.7 גרםכולסטרול 53.1 מ״ג 637.0 מ״גסידן 285.4 מ״ג 3424.6 מ״גברזל 0.6 מ״ג 7.4 מ״גאשלגן 122.2 מ״ג 1466.5 מ״גאבץ 116.4 מ״ג 1396.4 מ״גסגור
תכינו כבר תה עם נענע, כי הכנאפה בדרך! קבלו מתכון מפתיע ומהמם עם טוויסט – מאפה שמורכב משבלולי מיני כנאפה! דפי בצק פילו פריכים במילוי שערות קדאיף דקיקות עם תערובת גבינות נהדרת ומעל כל זה סירופ סוכר מתוק.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-5 דק׳ | קלוריות 518 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק פילו
שערות קדאיף
-
300 גרם שערות קדאיף
-
150 גרם חמאהמומסת
-
5 כפות אבקת סוכר
מילוי
-
300 גרם גבינת ריקוטה 5%
-
200 גרם גבינת מוצרלהמגוררת
-
150 גרם גבינה בולגריתבמליחות מעודנת
אופן הכנה
- מכינים את עלי הפילו: משתמשים בכל רולדה בשני עלי פילו: שמים שני עלי פילו אחד על השני ומברישים את עלה הפילו העליון בחמאה מומסת או בשמן קנולה.
- מכינים את הקדאיף: יוצקים את החמאה המומסת על שיערות הקדאיף, מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבבים היטב עד שכל השערות עטופות בחמאה ואבקת הסוכר.
- מכינים את המילוי: מערבבים את הריקוטה, המוצרלה והבולגרית.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות טורבו.
- מרכיבים את שבלולי הכנאפה: מסדרים בקצה צמד עלי הפילו המרוחים בחמאה משערות הקדאיף העטופות בחמאה ואבקת הסוכר ומניחים מעל מתערובת המילוי. מגלגלים מהקצה עם המילוי ועד הקצה הריק לצורה של רולדה.
- חותכים את הרולדה לעיגולים ומניחים בתבנית עגולה 24 ס”מ מרופדת בנייר אפייה עגול: מצופפים את העיגולים כאשר הפילו בצדדים והמילוי עם הקדאיף מבצבץ מלמעלה. חוזרים על הפעולה עם יתר דפי הפילו, הקדאיף והמילוי.
- אופים כ-40 דקות או להשחמה יפה.
- מכינים את הסירופ: מבשלים את המים עם הסוכר על להבה גבוהה להמסה מלאה של הסוכר.
- יוצקים את הסירופ החם על המאפה מיד לאחר הוצאתו מהתנור ומגישים חם.
אופן הכנה
- מכינים את עלי הפילו: משתמשים בכל רולדה בשני עלי פילו: שמים שני עלי פילו אחד על השני ומברישים את עלה הפילו העליון בחמאה מומסת או בשמן קנולה.
- מכינים את הקדאיף: יוצקים את החמאה המומסת על שיערות הקדאיף, מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבבים היטב עד שכל השערות עטופות בחמאה ואבקת הסוכר.
- מכינים את המילוי: מערבבים את הריקוטה, המוצרלה והבולגרית.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות טורבו.
- מרכיבים את שבלולי הכנאפה: מסדרים בקצה צמד עלי הפילו המרוחים בחמאה משערות הקדאיף העטופות בחמאה ואבקת הסוכר ומניחים מעל מתערובת המילוי. מגלגלים מהקצה עם המילוי ועד הקצה הריק לצורה של רולדה.
- חותכים את הרולדה לעיגולים ומניחים בתבנית עגולה 24 ס”מ מרופדת בנייר אפייה עגול: מצופפים את העיגולים כאשר הפילו בצדדים והמילוי עם הקדאיף מבצבץ מלמעלה. חוזרים על הפעולה עם יתר דפי הפילו, הקדאיף והמילוי.
- אופים כ-40 דקות או להשחמה יפה.
- מכינים את הסירופ: מבשלים את המים עם הסוכר על להבה גבוהה להמסה מלאה של הסוכר.
- יוצקים את הסירופ החם על המאפה מיד לאחר הוצאתו מהתנור ומגישים חם.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
במידה ורוצה להכין מראש (לסיום הצום) מה כדאי לעשות? אשמח להמלצה
היי אוסנת, יכולה להכין מראש להכניס קרור ולחמם מעט בתנור לאחר הצום