-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 509.8 קק״ל 5098.1 קק״לפחמימות 54.9 גרם 549.4 גרםשומן 27.4 גרם 273.8 גרםנתרן 3.1 מ״ג 31.0 מ״גחלבון 5.9 גרם 58.9 גרםסיבים תזונתיים 2.4 גרם 23.7 גרםשומן רווי 13.7 גרם 136.8 גרםכולסטרול 10.8 מ״ג 107.5 מ״גסידן 10.8 מ״ג 107.9 מ״גברזל 0.2 מ״ג 1.8 מ״גאשלגן 115.6 מ״ג 1156.1 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.6 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות510
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 509.8 קק״ל 5098.1 קק״לפחמימות 54.9 גרם 549.4 גרםשומן 27.4 גרם 273.8 גרםנתרן 3.1 מ״ג 31.0 מ״גחלבון 5.9 גרם 58.9 גרםסיבים תזונתיים 2.4 גרם 23.7 גרםשומן רווי 13.7 גרם 136.8 גרםכולסטרול 10.8 מ״ג 107.5 מ״גסידן 10.8 מ״ג 107.9 מ״גברזל 0.2 מ״ג 1.8 מ״גאשלגן 115.6 מ״ג 1156.1 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.6 מ״גסגור
מאפה שנראה יפה ומרשים לא תמיד דורש הרבה זמן הכנה ומאמץ. כזה בדיוק שטרודל התפוחים הזה של רון יוחננוב. משתמשים בבצק עלים פרווה מוכן לקיצור דרך, מגלגלים את מלית התפוחים והאגוזים המתוקה ומגישים עם עיטור עדין של אבקת סוכר.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 510 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 חבילה בצק עליםמופשר לפי הוראות היצרן
מילוי
-
5 תפוחי עץ אדומים בינוניים
-
50 גרם חמאהאו נטורינה
-
1 כפית קינמון טחון
-
2 כפות סוכר חום כהה
-
2 כפות סוכר חוםזהוב
-
1/2 כוס אגוזי מלךאו שקדים או פקאנים
-
1 כף קורנפלור
אופן הכנה
- קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות, ללא הליבה.
- מכינים את המילוי: מחממים מחבת על כיריים וממיסים את החמאה. מוסיפים את קוביות התפוחים, הקינמון והסוכר. מערבבים ומבשלים עד שנוצר קרמל. מעבירים לקערה להתקררות.
- מוסיפים לקערה את הקורנפלור והאגוזים ומערבבים היטב.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות בפונקציית 4D. מרפדים תבנית לחם מלבנית בנייר אפייה (אפשר גם לאפות בתבנית תנור רגילה מרופדת בנייר אפייה).
- בזמן שהמילוי מתקרר פורשים את בצק העלים על משטח העבודה וחותכים אותו בעזרת גלגלת עד לאמצע לרצועות ארוכות ודקות. מניחים את המילוי על החלק השלם של הבצק ומגלגלים כך שהרצועות יהיו בחלק העליון של השטרודל. מקפלים את הפינות ומעבירים את המאפה לתוך התבנית.
- אופים כחצי שעה או להזהבה.
- מערבבים את אבקת הסוכר עם הקורנפלור ומפזרים על השטרודל.
אופן הכנה
- קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות, ללא הליבה.
- מכינים את המילוי: מחממים מחבת על כיריים וממיסים את החמאה. מוסיפים את קוביות התפוחים, הקינמון והסוכר. מערבבים ומבשלים עד שנוצר קרמל. מעבירים לקערה להתקררות.
- מוסיפים לקערה את הקורנפלור והאגוזים ומערבבים היטב.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות בפונקציית 4D. מרפדים תבנית לחם מלבנית בנייר אפייה (אפשר גם לאפות בתבנית תנור רגילה מרופדת בנייר אפייה).
- בזמן שהמילוי מתקרר פורשים את בצק העלים על משטח העבודה וחותכים אותו בעזרת גלגלת עד לאמצע לרצועות ארוכות ודקות. מניחים את המילוי על החלק השלם של הבצק ומגלגלים כך שהרצועות יהיו בחלק העליון של השטרודל. מקפלים את הפינות ומעבירים את המאפה לתוך התבנית.
- אופים כחצי שעה או להזהבה.
- מערבבים את אבקת הסוכר עם הקורנפלור ומפזרים על השטרודל.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (25)
זה פרווה???? חחחח….ועוד דבר . לא נוהגים לאכול אגוזים בראש השנה
היי רחלה, בצק העלים פרווה ובמקום החמאה אפשר להשתמש בנטורינה.