-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 200.5 קק״ל 2406.3 קק״לפחמימות 28.2 גרם 338.2 גרםשומן 12.4 גרם 148.3 גרםנתרן 32569.5 מ״ג 390834.1 מ״גחלבון 4.4 גרם 52.6 גרםסיבים תזונתיים 5.0 גרם 59.5 גרםשומן רווי 1.7 גרם 19.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 113.7 מ״ג 1364.0 מ״גברזל 1.3 מ״ג 15.0 מ״גאשלגן 336.9 מ״ג 4042.9 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 9.0 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות201
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 200.5 קק״ל 2406.3 קק״לפחמימות 28.2 גרם 338.2 גרםשומן 12.4 גרם 148.3 גרםנתרן 32569.5 מ״ג 390834.1 מ״גחלבון 4.4 גרם 52.6 גרםסיבים תזונתיים 5.0 גרם 59.5 גרםשומן רווי 1.7 גרם 19.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 113.7 מ״ג 1364.0 מ״גברזל 1.3 מ״ג 15.0 מ״גאשלגן 336.9 מ״ג 4042.9 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 9.0 מ״גסגור
תראו כמה קל להכין בבית ארוחה מושלמת בסגנון מקסיקני! פטנט להכנה ביתית של טאקוס זריזים מטורטיות ממולאים בעוף מפורק, גוואקמולה, סלט רענן וחריף ועשבי תיבול. ביס כל כך מגרה וטעים שלא תוכלו להפסיק לזלול.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 201 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב
-
3 כפות שמן זיתלטיגון
-
2 שיני שוםקצוצות
-
1 כף ג’ינג’ר כבושמזרח מערבקצוץ
-
1/2 יחידה פלפל צ’ילי אדוםקצוץ
-
2 כפות רוטב סויהמזרח מערב
-
2 כפות רוטב סרירצ’המזרח מערב
-
1 כף שמן שומשוםמזרח מערב
-
1/2 כוס מים
-
1 חופן כוסברהקצוצה
-
1 חופן בצל ירוקקצוץ
טורטיות
-
12 יחידות טורטיות בינוניותמזרח מערב
הגשה
-
1 אבוקדו בינונימעוך ומתובל לגוואקמולי
-
6 עלי חסות ערביותחצויים
-
3 עגבניות בינוניותקצוצות עם 1 שן שום ו-1 בצל ירוק
-
2 יחידות צנוניותפרוסות
-
1/2 יחידה פלפל צ’ילי אדוםקצוץ
אופן הכנה
- מכינים את העוף: מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
- מפזרים את המלח בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מניחים במרכזה את העוף (עדיף בלי שיגע במלח), מורחים אותו בשמן זית, מוזגים מזיגה איטית חצי כוס מים על כל המלח ומכניסים את התבנית לתנור לאפייה של שעה. מוציאים (להכנת המנה נשתמש רק בחזה העוף שתמיד נשאר). לא מכבים את התנור.
- מכינים את הטורטיות: קורצים מהטורטיות עיגולים בעזרת רינג בגודל רצוי. מניחים אותם ברשת של התנור בצורת קיפול בין הברזלים של הרשת, מתיזים שמן זית ואופים כ-10 דקות להשחמה ומרקם פריך.
- מפוררים את חזה העוף לרצועות.
- מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את השום, הג’ינג’ר והפלפל החריף כחצי דקה תוך כדי ערבוב. מוסיפים את העוף, רוטב הסויה, הסרירצ׳ה ושמן השומשום ומערבבים. מוסיפים את המים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות. מוסיפים את הכוסברה והבצל הירוק ומערבבים.
- מרכיבים את הטאקו: מורחים בטורטייה מעט מהגוואקמולה, מניחים עלה חסה טרי, חופן יפה של העוף המפורק, מעט מסלט העגבניות, קצת צ’ילי וקצת צנונית ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את העוף: מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
- מפזרים את המלח בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מניחים במרכזה את העוף (עדיף בלי שיגע במלח), מורחים אותו בשמן זית, מוזגים מזיגה איטית חצי כוס מים על כל המלח ומכניסים את התבנית לתנור לאפייה של שעה. מוציאים (להכנת המנה נשתמש רק בחזה העוף שתמיד נשאר). לא מכבים את התנור.
- מכינים את הטורטיות: קורצים מהטורטיות עיגולים בעזרת רינג בגודל רצוי. מניחים אותם ברשת של התנור בצורת קיפול בין הברזלים של הרשת, מתיזים שמן זית ואופים כ-10 דקות להשחמה ומרקם פריך.
- מפוררים את חזה העוף לרצועות.
- מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את השום, הג’ינג’ר והפלפל החריף כחצי דקה תוך כדי ערבוב. מוסיפים את העוף, רוטב הסויה, הסרירצ׳ה ושמן השומשום ומערבבים. מוסיפים את המים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות. מוסיפים את הכוסברה והבצל הירוק ומערבבים.
- מרכיבים את הטאקו: מורחים בטורטייה מעט מהגוואקמולה, מניחים עלה חסה טרי, חופן יפה של העוף המפורק, מעט מסלט העגבניות, קצת צ’ילי וקצת צנונית ומגישים.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
אני כבר פעם שלישית מכינה את המתכון, וכל פעם יש מחמאות.
איזה יופי! תמשיכי להכין אותו ותמשיכי לקצור מחמאות.