ספירלה משגעת: רולדת וניל ופטל מהממת וטעימה ברמות
רולדת וניל מעולה ואוורירית במילוי קרם וניל מתוק, ריבת פטל ופטל טרי - מוסיפה צבעים יפהפיים ומשמחים לשולחן הקינוחים שלכם!
רולדת וניל מעולה ואוורירית במילוי קרם וניל מתוק, ריבת פטל ופטל טרי - מוסיפה צבעים יפהפיים ומשמחים לשולחן הקינוחים שלכם!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 280.7 קק״ל 2245.5 קק״לפחמימות 24.9 גרם 199.6 גרםשומן 17.3 גרם 138.1 גרםנתרן 205.7 מ״ג 1646.0 מ״גחלבון 6.6 גרם 52.6 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 5.3 גרםשומן רווי 8.3 גרם 66.8 גרםכולסטרול 183.4 מ״ג 1467.4 מ״גסידן 44.2 מ״ג 353.6 מ״גברזל 0.6 מ״ג 5.0 מ״גאשלגן 90.8 מ״ג 726.1 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 4.6 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות281
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 280.7 קק״ל 2245.5 קק״לפחמימות 24.9 גרם 199.6 גרםשומן 17.3 גרם 138.1 גרםנתרן 205.7 מ״ג 1646.0 מ״גחלבון 6.6 גרם 52.6 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 5.3 גרםשומן רווי 8.3 גרם 66.8 גרםכולסטרול 183.4 מ״ג 1467.4 מ״גסידן 44.2 מ״ג 353.6 מ״גברזל 0.6 מ״ג 5.0 מ״גאשלגן 90.8 מ״ג 726.1 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 4.6 מ״גסגור
תראו כמה קל לקחת רולדה נוסטלגית פשוטה ולהפוך אותה ברגע לעוגת רושם יפהפיה וטעימה! כל מה שצריך זה מתכון טוב לבסיס, קרם אוורירי בטעם וניל ופירות יער טריים שיוסיפו טעמים חמצמצים וצבעים מהממים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 281 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
רולדה
-
4 ביצים L
-
100גרם או 1/2 כוס סוכר לבן
-
100 גרם קמח לבןאו חצי כוס + 3 כף
-
1/4 כפית אבקת אפייה
-
1 קורט מלח דק
-
1/4 כפית תמצית וניל
-
1כף או 15 מ"ל שמן קנולה
מילוי
-
250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1 כף סוכר לבן
-
5 כפות ריבת פטלאו ריבת פירות יער
-
1 חופן פטל טרי
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את הבצק: מקציפים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הביצים והסוכר לתערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח ותמצית הווניל תוך כדי ערבול במהירות איטית, ולבסוף מוסיפים את השמן. מערבבים בעזרת מרית, בתנועות קיפול מהירות לבלילה אחידה. משטחים את הבלילה בתבנית ואופים כ-5 דקות. הופכים את הרולדה האפויה על משטח ומסירים את נייר האפייה.
- מכינים את הקצפת: מקציפים בקערת מיקסר עם וו בלון את השמנת, הסוכר והאינסטנט פודינג לקצפת יציבה.
- אחרי שהרולדה התקררה 5-10 דקות מורחים עליה שכבה של ריבה וקצפת. מיישרים עם פלטה או מרית ומסדרים מעל את הפטל לא צפוף מדי. מגלגלים בעדינות לרולדה הדוקה.
- מקשטים מעל בעוד קצפת ופטל. מגישים מיד או שומרים בקירור, עטוף היטב, עד ההגשה. מומלץ לקשט את הרולדה בסמוך להגשה.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את הבצק: מקציפים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הביצים והסוכר לתערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח ותמצית הווניל תוך כדי ערבול במהירות איטית, ולבסוף מוסיפים את השמן. מערבבים בעזרת מרית, בתנועות קיפול מהירות לבלילה אחידה. משטחים את הבלילה בתבנית ואופים כ-5 דקות. הופכים את הרולדה האפויה על משטח ומסירים את נייר האפייה.
- מכינים את הקצפת: מקציפים בקערת מיקסר עם וו בלון את השמנת, הסוכר והאינסטנט פודינג לקצפת יציבה.
- אחרי שהרולדה התקררה 5-10 דקות מורחים עליה שכבה של ריבה וקצפת. מיישרים עם פלטה או מרית ומסדרים מעל את הפטל לא צפוף מדי. מגלגלים בעדינות לרולדה הדוקה.
- מקשטים מעל בעוד קצפת ופטל. מגישים מיד או שומרים בקירור, עטוף היטב, עד ההגשה. מומלץ לקשט את הרולדה בסמוך להגשה.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן