מאפה בצק עלים עם תותים וקצפת
השילוב המוצלח ביותר בחורף – תותים וקצפת. הוספנו לטוב הזה שכבה של בצק עלים פריך שישדרג את הקלאסיקה ויהפוך אותה למאפה מושקע ויפה במינימום עבודה
השילוב המוצלח ביותר בחורף – תותים וקצפת. הוספנו לטוב הזה שכבה של בצק עלים פריך שישדרג את הקלאסיקה ויהפוך אותה למאפה מושקע ויפה במינימום עבודה
- גיל אטלן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1216.0 קק״ל 4864.1 קק״לפחמימות 92.3 גרם 369.4 גרםשומן 80.4 גרם 321.6 גרםנתרן 42.3 מ״ג 169.2 מ״גחלבון 17.2 גרם 68.8 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 42.3 גרם 169.3 גרםכולסטרול 63.3 מ״ג 253.2 מ״גסידן 7.6 מ״ג 30.6 מ״גברזל 0.2 מ״ג 0.7 מ״גאשלגן 19.2 מ״ג 76.7 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.6 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 20 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות1216
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1216.0 קק״ל 4864.1 קק״לפחמימות 92.3 גרם 369.4 גרםשומן 80.4 גרם 321.6 גרםנתרן 42.3 מ״ג 169.2 מ״גחלבון 17.2 גרם 68.8 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 42.3 גרם 169.3 גרםכולסטרול 63.3 מ״ג 253.2 מ״גסידן 7.6 מ״ג 30.6 מ״גברזל 0.2 מ״ג 0.7 מ״גאשלגן 19.2 מ״ג 76.7 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 6 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 1216 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- פורסים את בצק העלים על משטח עבודה ובעזרת סכין חדה חותכים ממנו 8 ריבועים זהים -כ- 8*8 ס”מ.
- מסדרים את הריבועים על מגש תנור מרופד בנייר אפייה.
- מברישים את ריבועי הבצק בביצה טרופה.
- אופים בתנור חם 15-20 דקות אפייה או עד שמזהיב יפה.
- בזמן שהריבועים בתנור, מכינים את הקצפת: מוזגים את השמנת המתוקה לקערת המיקסר, מוסיפים את אבקת הסוכר ומפעילים את המיקסר תחילה על מהירות נמוכה ואחרי דקה מגבירים למהירות מקסימלית ומקציפים במשך 3-4 דקות או עד שמתחילים להיווצר שפיצים בקצפת; מפסיקים את פעולת המיקסר ושומרים במקרר עד לשימוש. (טיפ: לקבלת קצפת יציבה יותר, הוציאו אותה מהמקרר ברגע האחרון וצננו את הקערה מראש בפריזר לחצי שעה).
- מוציאים את ריבועי הבצק מהתנור ומצננים על גבי רשת לכמה דקות.
- מרכיבים את המנה: מניחים ריבוע אחד על צלחת, מורחים קצפת בנדיבות, מסדרים מעל הקצפת שכבה נאה של תותים ומכסים בריבוע בצק נוסף. מפדרים באבקת סוכר ומגישים. בתאבון.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- פורסים את בצק העלים על משטח עבודה ובעזרת סכין חדה חותכים ממנו 8 ריבועים זהים -כ- 8*8 ס”מ.
- מסדרים את הריבועים על מגש תנור מרופד בנייר אפייה.
- מברישים את ריבועי הבצק בביצה טרופה.
- אופים בתנור חם 15-20 דקות אפייה או עד שמזהיב יפה.
- בזמן שהריבועים בתנור, מכינים את הקצפת: מוזגים את השמנת המתוקה לקערת המיקסר, מוסיפים את אבקת הסוכר ומפעילים את המיקסר תחילה על מהירות נמוכה ואחרי דקה מגבירים למהירות מקסימלית ומקציפים במשך 3-4 דקות או עד שמתחילים להיווצר שפיצים בקצפת; מפסיקים את פעולת המיקסר ושומרים במקרר עד לשימוש. (טיפ: לקבלת קצפת יציבה יותר, הוציאו אותה מהמקרר ברגע האחרון וצננו את הקערה מראש בפריזר לחצי שעה).
- מוציאים את ריבועי הבצק מהתנור ומצננים על גבי רשת לכמה דקות.
- מרכיבים את המנה: מניחים ריבוע אחד על צלחת, מורחים קצפת בנדיבות, מסדרים מעל הקצפת שכבה נאה של תותים ומכסים בריבוע בצק נוסף. מפדרים באבקת סוכר ומגישים. בתאבון.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן