-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 8036.0 קק״ל 8036.0 קק״לפחמימות 528.3 גרם 528.3 גרםשומן 592.6 גרם 592.6 גרםנתרן 1194.5 מ״ג 1194.5 מ״גחלבון 90.8 גרם 90.8 גרםסיבים תזונתיים 48.8 גרם 48.8 גרםשומן רווי 265.7 גרם 265.7 גרםכולסטרול 1655.6 מ״ג 1655.6 מ״גסידן 670.2 מ״ג 670.2 מ״גברזל 19.0 מ״ג 19.0 מ״גאשלגן 2616.7 מ״ג 2616.7 מ״גאבץ 11.7 מ״ג 11.7 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה
-
קלוריות8036
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 8036.0 קק״ל 8036.0 קק״לפחמימות 528.3 גרם 528.3 גרםשומן 592.6 גרם 592.6 גרםנתרן 1194.5 מ״ג 1194.5 מ״גחלבון 90.8 גרם 90.8 גרםסיבים תזונתיים 48.8 גרם 48.8 גרםשומן רווי 265.7 גרם 265.7 גרםכולסטרול 1655.6 מ״ג 1655.6 מ״גסידן 670.2 מ״ג 670.2 מ״גברזל 19.0 מ״ג 19.0 מ״גאשלגן 2616.7 מ״ג 2616.7 מ״גאבץ 11.7 מ״ג 11.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 8036 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
כדורי קוקוס
-
120מ"ל או 1/2 כוס שמנת מתוקה 38%
עוגת שוקולד
-
5 ביצים M
-
240מ"ל או 1 כוס שמן קנולה
-
130גרם או 1 כוס שוקולית
-
140גרם או 1 כוס קמח מצה לעוגותאבקתי (לא כמו פירורי לחם)
-
1 שקית אבקת אפייהסוגת
-
120מ"ל או 1/2 כוס שמנת מתוקה 38%
גנאש
-
100 גרם שוקולד מריר
-
100 מ"ל שמנת מתוקה 38%
קישוט
-
100 גרם קוקוס טחוןסוגת
אופן הכנה
- מכינים את כדורי הקוקוס: מערבבים בקערה את כל המרכיבים לתערובת נוחה לגלגול. אם התערובת רטובה מדי - מוסיפים קוקוס. אם היא מתפוררת - מוסיפים שמנת מתוקה. מגלגלים מהתערובת 10-12 כדורים בגודל אגוז. שומרים במקפיא עד ההרכבה.
- מכינים את עוגת השוקולד: מחממים תנור ל-170 מעלות. בקערה טורפים ביצים וסוכר 2 דקות. מוסיפים שמן וטורפים לאיחוד. מוסיפים את שאר המרכיבים וטורפים לתערובת אחידה.
- מרכיבים ואופים: מסדרים בתבנית משומנת את כדורי הקוקוס, בצפיפות. מוזגים את בלילת השוקולד מעל הכדורים ואופים 40 דקות, להתייצבות (לא לייבש - אופים רק עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים). חלק מהכדורים יצופו והקצה שלהם יציץ וישחים - וזה בסדר.
- מכינים את הגנאש: מניחים בקערה את השוקולד והשמנת וממיסים בפולסים קצרים במיקרוגל. יוצקים את הגנאש על העוגה ומפזרים קוקוס טחון לקישוט.
אופן הכנה
- מכינים את כדורי הקוקוס: מערבבים בקערה את כל המרכיבים לתערובת נוחה לגלגול. אם התערובת רטובה מדי - מוסיפים קוקוס. אם היא מתפוררת - מוסיפים שמנת מתוקה. מגלגלים מהתערובת 10-12 כדורים בגודל אגוז. שומרים במקפיא עד ההרכבה.
- מכינים את עוגת השוקולד: מחממים תנור ל-170 מעלות. בקערה טורפים ביצים וסוכר 2 דקות. מוסיפים שמן וטורפים לאיחוד. מוסיפים את שאר המרכיבים וטורפים לתערובת אחידה.
- מרכיבים ואופים: מסדרים בתבנית משומנת את כדורי הקוקוס, בצפיפות. מוזגים את בלילת השוקולד מעל הכדורים ואופים 40 דקות, להתייצבות (לא לייבש - אופים רק עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים). חלק מהכדורים יצופו והקצה שלהם יציץ וישחים - וזה בסדר.
- מכינים את הגנאש: מניחים בקערה את השוקולד והשמנת וממיסים בפולסים קצרים במיקרוגל. יוצקים את הגנאש על העוגה ומפזרים קוקוס טחון לקישוט.
בשיתוף עם סוגת
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (14)
בוקר טוב, בטעות קניתי קמח מצות רגיל ולא קמח מצות לעוגה, האם ניתן להשתמש או שזה לא מתאים? תודה
הי מורן. אפשר להשתמש בקמח מצות רגיל.