רקע הנמל

עוגת ריסס חגיגית: מתכון לבראוניז עם חמאת בוטנים ושוקולד כשרה לפסח

עוגת ריסס מטורפת! מתכון לבראוניז עסיסי ועשיר עם חמאת בוטנים ושוקולד. כמה שזה קל, מרשים וטעים. אתם חייבים להכין לכם אחת כזאת
עוגת ריסס מטורפת! מתכון לבראוניז עסיסי ועשיר עם חמאת בוטנים ושוקולד. כמה שזה קל, מרשים וטעים. אתם חייבים להכין לכם אחת כזאת
  • שירן מתתיהו
שמרו
כשר
11 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-55 דק׳
  • קלוריות
    8948
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 8947.5 קק״ל 8947.5 קק״ל
    פחמימות 560.8 גרם 560.8 גרם
    שומן 686.6 גרם 686.6 גרם
    נתרן 1843.4 מ״ג 1843.4 מ״ג
    חלבון 126.0 גרם 126.0 גרם
    סיבים תזונתיים 54.3 גרם 54.3 גרם
    שומן רווי 378.3 גרם 378.3 גרם
    כולסטרול 2085.9 מ״ג 2085.9 מ״ג
    סידן 1208.2 מ״ג 1208.2 מ״ג
    ברזל 40.0 מ״ג 40.0 מ״ג
    אשלגן 5339.7 מ״ג 5339.7 מ״ג
    אבץ 24.3 מ״ג 24.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-55 דק׳
  • קלוריות
    8948
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 8947.5 קק״ל 8947.5 קק״ל
    פחמימות 560.8 גרם 560.8 גרם
    שומן 686.6 גרם 686.6 גרם
    נתרן 1843.4 מ״ג 1843.4 מ״ג
    חלבון 126.0 גרם 126.0 גרם
    סיבים תזונתיים 54.3 גרם 54.3 גרם
    שומן רווי 378.3 גרם 378.3 גרם
    כולסטרול 2085.9 מ״ג 2085.9 מ״ג
    סידן 1208.2 מ״ג 1208.2 מ״ג
    ברזל 40.0 מ״ג 40.0 מ״ג
    אשלגן 5339.7 מ״ג 5339.7 מ״ג
    אבץ 24.3 מ״ג 24.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
11 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


בראוניז

קרם חמאת בוטנים

גנאש

קישוט


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. מכינים את הבראוניז: בקערה שמים את השוקולד והחמאה וממיסים במיקרו כדקה וחצי. מערבבים להמסה מלאה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת חלקה.
  3. מעבירים לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה הנמל. אופים כ20 דקות עד שהשוליים יציבים והמרכז מעט רוטט.
  4. מצננים ומקררים את הבראוניז במקפיא ובינתיים עוברים להכנת הקלתית.
  5. מכינים את הקלתית: ממיסים שוקולד מריר בפולסים של 30 שניות במקירוגל ומערבבים בכל פעם עד להמסה מלאה.
  6. שופכים לתבנית עגולה קוטר 26 ס”מ מרופדת בנייר אפייה עגול של הנמל ומורחים את השוקולד על התחתית ועל השוליים עד חצי הגובה. מכניסים למקפיא ועוברים להכנת הקרם.
  7. מכינים את הקרם: מקציפים יחד את כל מרכיבי הקרם עד לקבלת קצפת יציבה.
  8. מוציאים את קלתית השוקולד מהמקפיא, מרימים בקלות מהתבנית ומסירים את נייר האפייה.
  9. ממלאים מחצית מקרם חמאת הבוטנים.
  10. חותכים את הבראוניז שהתקרר לקוביות ומניחים על הקרם. מכסים את הבראוניז בקרם שנשאר.
  11. מכינים את הגנאש: ממיסים שוקולד ושמנת כדקה וחצי במיקרו ומערבבים לאיחוד.
  12. שופכים את הגנאש מעל קרם חמאת הבוטנים ומיישרים (חשוב לא להגיע עד דופן הקלתית שלא תימס מחום הגנאש)
  13. את הקישוט יוצרים מחמאת בוטנים - מעבירים לשקית זילוף ומזגגים פסים מעל הגנאש. מושכים את הפסים הלוך ושוב בעזרת קיסם.
  14. שומרים את העוגה במקרר עד 5 ימים או במקפיא עד חודש.
עוגת בראוניז שוקולד וחמאת בוטנים כשרה לפסח3
עוגת ריסס חגיגית - מתכון לבראוניז שוקולד וחמאת בוטנים כשרה לפסח. צילום: שירן מתתיהו
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    אלכסנדרה

    כמה זמן במקרר/מקפיא עד להגשה??

      Avatar
      מערכת Foody

      כדאי לחכות שעה בטרם ההגשה

    Avatar
    רו

    המתכון הפרווה ממש ממש ממש לא טוב!!!

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, מצער לקרוא, אין ספק שיוצא פחות טעים מהמתכון החלבי. מה יצא לא טוב במתכון?

    Avatar
    אסתר

    הכמות של השמנת מתוקה בקרם לא גדולה יחסית למתכון?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי אסתר, לא, מדובר בעוגה גדולה והקרם צריך כמעט למלא את כל תכולת העוגה (למעט המקומות בהם יש בראוניז)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות