מיונז ביתי מושלם ב-5 דקות
למה לקנות מיונז בסופרמרקט אם אפשר להכין לבד בבית? בעזרת מצרכים פשוטים ובלנדר כוס אפשר לייצר מיונז ביתי אמיתי משמן זית ללא חומרים משמרים
למה לקנות מיונז בסופרמרקט אם אפשר להכין לבד בבית? בעזרת מצרכים פשוטים ובלנדר כוס אפשר לייצר מיונז ביתי אמיתי משמן זית ללא חומרים משמרים
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 357.5 קק״ל 2860.0 קק״לפחמימות 0.6 גרם 5.0 גרםשומן 39.4 גרם 315.4 גרםנתרן 208.2 מ״ג 1665.5 מ״גחלבון 1.2 גרם 9.8 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.2 גרםשומן רווי 5.9 גרם 47.5 גרםכולסטרול 77.3 מ״ג 618.5 מ״גסידן 10.7 מ״ג 85.3 מ״גברזל 0.4 מ״ג 3.6 מ״גאשלגן 13.6 מ״ג 108.6 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.4 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 5 דק׳כולל 5 דק׳
-
קלוריות358
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 357.5 קק״ל 2860.0 קק״לפחמימות 0.6 גרם 5.0 גרםשומן 39.4 גרם 315.4 גרםנתרן 208.2 מ״ג 1665.5 מ״גחלבון 1.2 גרם 9.8 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.2 גרםשומן רווי 5.9 גרם 47.5 גרםכולסטרול 77.3 מ״ג 618.5 מ״גסידן 10.7 מ״ג 85.3 מ״גברזל 0.4 מ״ג 3.6 מ״גאשלגן 13.6 מ״ג 108.6 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 6 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 5 דק׳ | קלוריות 358 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- בכד הבלנדר שמים את כל המרכיבים מלבד השמן זית. טוחנים למשחה חלקה.
- תוך כדי טחינה, מזלפים את שמן הזית בזילוף איטי ועקבי, עד ששמן הזית נטמע בתערובת ונוצרת אמולסיה (תחליב) והמיונז מסמיך ומלבין.
- טועמים ומתקנים תיבול, שומרים בכלי סגור היטב במקרר עד 4 ימים.
צילום: שני הלוי
אופן הכנה
- בכד הבלנדר שמים את כל המרכיבים מלבד השמן זית. טוחנים למשחה חלקה.
- תוך כדי טחינה, מזלפים את שמן הזית בזילוף איטי ועקבי, עד ששמן הזית נטמע בתערובת ונוצרת אמולסיה (תחליב) והמיונז מסמיך ומלבין.
- טועמים ומתקנים תיבול, שומרים בכלי סגור היטב במקרר עד 4 ימים.
צילום: שני הלוי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (14)
סתם הערה נודנית – מיונז עם שמן זית זה איולי. טעים, אבל לא מיונז רגיל.
האם זה בריא/ מומלץ לאכול חלמון לא מבושל?
היי שולי, שאלות כאלו מומלץ להפנות לתזונאי/ת