לחמניות בית ספר
רגע לפני שהילדים חוזרים לבית הספר קבלו דרך לשדרג את הכריך שלהם במתכון של לחמניות בית ספר משגעות וטעימות בטירוף שישאירו ריח של אפייה בכל הבית
רגע לפני שהילדים חוזרים לבית הספר קבלו דרך לשדרג את הכריך שלהם במתכון של לחמניות בית ספר משגעות וטעימות בטירוף שישאירו ריח של אפייה בכל הבית
- ענת אלישע
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 256.1 קק״ל 5122.5 קק״לפחמימות 39.9 גרם 798.7 גרםשומן 7.0 גרם 139.3 גרםנתרן 400.4 מ״ג 8008.7 מ״גחלבון 6.4 גרם 128.2 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 10.7 גרםשומן רווי 0.6 גרם 12.2 גרםכולסטרול 12.7 מ״ג 253.2 מ״גסידן 3.1 מ״ג 62.8 מ״גברזל 0.3 מ״ג 6.0 מ״גאשלגן 12.0 מ״ג 240.7 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 3.3 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים ו-55 דק׳
-
קלוריות256
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 256.1 קק״ל 5122.5 קק״לפחמימות 39.9 גרם 798.7 גרםשומן 7.0 גרם 139.3 גרםנתרן 400.4 מ״ג 8008.7 מ״גחלבון 6.4 גרם 128.2 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 10.7 גרםשומן רווי 0.6 גרם 12.2 גרםכולסטרול 12.7 מ״ג 253.2 מ״גסידן 3.1 מ״ג 62.8 מ״גברזל 0.3 מ״ג 6.0 מ״גאשלגן 12.0 מ״ג 240.7 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 3.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-55 דק׳ | קלוריות 256 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים שמרים, סוכר, קמח ומערבבים. מוסיפים את הקורנפלור המים השמן והמלח ולשים במשך 10 דקות.
- יוצרים כדור מהבצק ומעבירים לקערה מעט משומנת. מגלגלים את הבצק בשמן ומכסים בכיסוי ניילון עם גומי סנו סושי.
- מתפיחים עד הכפלת הנפח כשעה (בחורף יותר).
- מורידים את הבצק למשטח עבודה. מחלקים לכדורים במשקל 110 גרם, מכסים ושמים למנוחה של 25 דקות.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה טבעי סנו סושי.
- בעזרת מערוך מרדדים כל כדור לצורת אליפסה ארוכה ודקה.
- מגלגלים לצורת לחמנייה ארוכה ומהדקים היטב את הקצוות.
- מעבירים לתבנית האפייה להתפחה נוספת עד הכפלת נפח כ-20 עד 25 דקות.
- מחממים תנור 190 מעלות.
- מברישים בביצה טרופה את הלחמניות, מפזרים שומשום מעל ואופים למשך 30 דקות.
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים שמרים, סוכר, קמח ומערבבים. מוסיפים את הקורנפלור המים השמן והמלח ולשים במשך 10 דקות.
- יוצרים כדור מהבצק ומעבירים לקערה מעט משומנת. מגלגלים את הבצק בשמן ומכסים בכיסוי ניילון עם גומי סנו סושי.
- מתפיחים עד הכפלת הנפח כשעה (בחורף יותר).
- מורידים את הבצק למשטח עבודה. מחלקים לכדורים במשקל 110 גרם, מכסים ושמים למנוחה של 25 דקות.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה טבעי סנו סושי.
- בעזרת מערוך מרדדים כל כדור לצורת אליפסה ארוכה ודקה.
- מגלגלים לצורת לחמנייה ארוכה ומהדקים היטב את הקצוות.
- מעבירים לתבנית האפייה להתפחה נוספת עד הכפלת נפח כ-20 עד 25 דקות.
- מחממים תנור 190 מעלות.
- מברישים בביצה טרופה את הלחמניות, מפזרים שומשום מעל ואופים למשך 30 דקות.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (22)
וואו מדהים כשזה טרי זה טעים בטירוף יום אחרי זה טועם כמו לחמניה רגילה איזה מגניב
תודה רבה שמחים לשמוע
אני מעוניינת להכין את הבצק אבל לאפות כל פעם רק כמה לחמניות. האם ניתן להקפיא את הבצק ואם כן באיזה שלב?
כן, אין בעיה, אחרי התפחה ראשונה ואז להפשיר ולהתפיח עוד שעה
רק לא ברור לי איך זה רק 70 קלוריות ללחמניה? לפי החישוב שלי הגעתי ל235 קלוריות (חלקתי את הבצק ל20 חתיכות)
נכון, סליחה, הייתה תקלה בחישוב הקלוריות של קמח הלחם. כעת הקלוריות הן 256 ליחידה. תודה רבה על עירור תשומת הלב