קרין גורן עומדת על רגל אחת ומכינה עוגת דבש בצ’יק
- קרין גורן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1923.2 קק״ל 1923.2 קק״לפחמימות 329.4 גרם 329.4 גרםשומן 60.9 גרם 60.9 גרםנתרן 198.9 מ״ג 198.9 מ״גחלבון 24.8 גרם 24.8 גרםסיבים תזונתיים 13.4 גרם 13.4 גרםשומן רווי 5.6 גרם 5.6 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 295.4 מ״גסידן 74.0 מ״ג 74.0 מ״גברזל 3.1 מ״ג 3.1 מ״גאשלגן 639.1 מ״ג 639.1 מ״גאבץ 2.2 מ״ג 2.2 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות1923
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1923.2 קק״ל 1923.2 קק״לפחמימות 329.4 גרם 329.4 גרםשומן 60.9 גרם 60.9 גרםנתרן 198.9 מ״ג 198.9 מ״גחלבון 24.8 גרם 24.8 גרםסיבים תזונתיים 13.4 גרם 13.4 גרםשומן רווי 5.6 גרם 5.6 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 295.4 מ״גסידן 74.0 מ״ג 74.0 מ״גברזל 3.1 מ״ג 3.1 מ״גאשלגן 639.1 מ״ג 639.1 מ״גאבץ 2.2 מ״ג 2.2 מ״גסגור
רגע לפני סיכומי השנה החולפת וההתחייבויות החדשות לשנה הבאה… קבלו עוגה שמזכירה שלא הכול צריך להיות כבד או מסובך. בעוגת הדבש הטעימה הזו אין רכיבים יקרים וגם לא כמויות מטורפות (הכול מותאם לתבנית אינגליש אחת) וההכנה שלה פשוטה במיוחד (אפילו לא מלכלכים את המיקסר!). אפשר לאפות אותה ממש לפני שהאורחים מגיעים, ואפשר גם להכין הרבה זמן מראש – אחרי שהיא מתקררת לגמרי עוטפים ושומרים בטמפרטורת החדר, אפילו שבוע ויותר. הטעם רק ישתפר.
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 1923 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
1 ביצה L
-
5כפות או 75 גרם שמן קנולה
-
5כפות או 100 גרם דבש
-
5כפות או 60 גרם סוכר לבן
-
5כפות או 75 גרם מים
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1/2 כפית קפה נמס
-
1 כוס קמח לבן
-
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
-
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
-
2 תפוחי עץ גרני סמיט בינונייםחתוכים לפלחים
קישוט שקדים (לפני האפייה)
-
2 כפות שקדים פרוסים
זיגוג דבש (אחרי האפייה)
-
2 כפות דבש
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-150 מעלות.
- במעבד מזון שמים ביצה, שמן, דבש, סוכר, מים, קינמון ואבקת קפה ומעבדים לתערובת אחידה ואוורירית.
- מוסיפים קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה ומעבדים עוד 5 שניות, רק עד שהתערובת אחידה ללא גושים.
- מחליפים סכין במעבד המזון וקוצצים שני תפוחים ירוקים לתוך הבלילה.
- משמנים תבנית אינגליש קייק ומוזגים אליה את תערובת העוגה.
- מקשטים בשקדים ואופים: מפזרים מעל שקדים פרוסים ואופים (חשוב שהחום יהיה נמוך - העוגה תופחת מאוד בתנור ויכולה לגלוש כשהחום גבוה) כ-40 דקות, להזהבה והתייצבות (עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש).
- מזגגים בדבש: מזלפים מעל דבש, מחכים חצי דקה (כדי שהדבש יתחמם מחום העוגה ויהפוך נוזלי) ומורחים בעזרת גב של כף.
טיפ למארח: ניתן להכין את העוגה יומיים לפני האירוח, היא רק משתבחת עם הזמן.
טיפ למתארח: כיף להביא עוגה כזאת כמתארח, ניתן לשים את העוגה בכלי יפה עטוף בסרט ולתת במתנה למארח. העוגה לא תתפרק לכם בזמן הנסיעה והמארחים יהיו מבסוטים מהמתנה.
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-150 מעלות.
- במעבד מזון שמים ביצה, שמן, דבש, סוכר, מים, קינמון ואבקת קפה ומעבדים לתערובת אחידה ואוורירית.
- מוסיפים קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה ומעבדים עוד 5 שניות, רק עד שהתערובת אחידה ללא גושים.
- מחליפים סכין במעבד המזון וקוצצים שני תפוחים ירוקים לתוך הבלילה.
- משמנים תבנית אינגליש קייק ומוזגים אליה את תערובת העוגה.
- מקשטים בשקדים ואופים: מפזרים מעל שקדים פרוסים ואופים (חשוב שהחום יהיה נמוך - העוגה תופחת מאוד בתנור ויכולה לגלוש כשהחום גבוה) כ-40 דקות, להזהבה והתייצבות (עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש).
- מזגגים בדבש: מזלפים מעל דבש, מחכים חצי דקה (כדי שהדבש יתחמם מחום העוגה ויהפוך נוזלי) ומורחים בעזרת גב של כף.
טיפ למארח: ניתן להכין את העוגה יומיים לפני האירוח, היא רק משתבחת עם הזמן.
טיפ למתארח: כיף להביא עוגה כזאת כמתארח, ניתן לשים את העוגה בכלי יפה עטוף בסרט ולתת במתנה למארח. העוגה לא תתפרק לכם בזמן הנסיעה והמארחים יהיו מבסוטים מהמתנה.
הכנתם את המתכון?
תגובות (13)
נראה כי יש בעוגה שבולת שועל. לא מופיע במתכון.
היי פלגית זו תמונת אילוסטרציה, אין בעוגה שיבולת שועל
את הכפית של הקפה נמס צריך להמיס במים או ככה כמו שהוא ,אבקת קפה או גרגירים
הי נופר, עדיף להמיס.
אפשר לשים שקדים טחונים במקום שקדים פרוסים? ואם כן מה הכמות? תודה מראש
כמובן, את אותה הכמות. אבל את תרגישי אותם פחות במרקם.