תפוחים מטוגנים ברוטב קרמל
ישראל אהרוני מפנק במתכון מתוק במיוחד - תפוחים מטוגנים ברוטב קרמל שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול. קינוח מתוק שמתאים לסיום ארוחה קלילה
ישראל אהרוני מפנק במתכון מתוק במיוחד - תפוחים מטוגנים ברוטב קרמל שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול. קינוח מתוק שמתאים לסיום ארוחה קלילה
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 782.2 קק״ל 3128.8 קק״לפחמימות 143.0 גרם 571.9 גרםשומן 19.5 גרם 77.9 גרםנתרן 310.0 מ״ג 1240.0 מ״גחלבון 8.5 גרם 33.8 גרםסיבים תזונתיים 7.7 גרם 30.7 גרםשומן רווי 8.5 גרם 34.1 גרםכולסטרול 53.7 מ״ג 214.7 מ״גסידן 190.7 מ״ג 762.8 מ״גברזל 1.0 מ״ג 3.9 מ״גאשלגן 528.4 מ״ג 2113.5 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 5.1 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 25 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות782
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 782.2 קק״ל 3128.8 קק״לפחמימות 143.0 גרם 571.9 גרםשומן 19.5 גרם 77.9 גרםנתרן 310.0 מ״ג 1240.0 מ״גחלבון 8.5 גרם 33.8 גרםסיבים תזונתיים 7.7 גרם 30.7 גרםשומן רווי 8.5 גרם 34.1 גרםכולסטרול 53.7 מ״ג 214.7 מ״גסידן 190.7 מ״ג 762.8 מ״גברזל 1.0 מ״ג 3.9 מ״גאשלגן 528.4 מ״ג 2113.5 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 5.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 782 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- פורסים את התפוחים לטבעות בעובי 1 ס”מ (כ-4 פרוסות מתפוח אחד).
- מכינים את הבלילה: בקערה גדולה שמים את כל מרכיבי הבלילה מלבד המים. טורפים במטרפה ומוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת בלילה במרקם טחינה (לא בטוח שיהיה צורך בכל המים).
- מחממים שמן לטיגון עמוק, טובלים את התפוחים בבלילה ומטגנים בשמן עומק עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג בעזרת כף מחוררת.
- מכינים את הקרמל: במחבת רחבה ממיסים את הסוכר והמים. מבשלים את הסירופ בבעבוע עדין עד שהוא מקבל גוון ענברי. מסירים מהאש ומוסיפים שמן.
- מכינים קערה גדולה עם מי קרח. טובלים את התפוחים המטוגנים בקרמל ומיד מעבירים למי קרח בכדי למנוע הידבקות.
- מגישים עם גלידת וניל.
אופן הכנה
- פורסים את התפוחים לטבעות בעובי 1 ס”מ (כ-4 פרוסות מתפוח אחד).
- מכינים את הבלילה: בקערה גדולה שמים את כל מרכיבי הבלילה מלבד המים. טורפים במטרפה ומוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת בלילה במרקם טחינה (לא בטוח שיהיה צורך בכל המים).
- מחממים שמן לטיגון עמוק, טובלים את התפוחים בבלילה ומטגנים בשמן עומק עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג בעזרת כף מחוררת.
- מכינים את הקרמל: במחבת רחבה ממיסים את הסוכר והמים. מבשלים את הסירופ בבעבוע עדין עד שהוא מקבל גוון ענברי. מסירים מהאש ומוסיפים שמן.
- מכינים קערה גדולה עם מי קרח. טובלים את התפוחים המטוגנים בקרמל ומיד מעבירים למי קרח בכדי למנוע הידבקות.
- מגישים עם גלידת וניל.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
נשמע נפלא בהחלט מתכוננת להכין, רק שאלונת לשף, כמה זמן הקרמל נשמר ? ראלי לצפות שישאר קראנצ’י כמה שעות?
לא, יש להגיש את הקינוח מיד אחרי הטבילה בקרמל.