מלכות ראש השנה – דובשניות של קרין גורן
- קרין גורן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 64.4 קק״ל 2253.0 קק״לפחמימות 8.6 גרם 300.7 גרםשומן 1.8 גרם 62.2 גרםנתרן 5.9 מ״ג 207.9 מ״גחלבון 0.9 גרם 32.7 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 6.3 גרםשומן רווי 0.2 גרם 5.9 גרםכולסטרול 8.5 מ״ג 296.8 מ״גסידן 2.8 מ״ג 99.0 מ״גברזל 0.1 מ״ג 3.5 מ״גאשלגן 10.6 מ״ג 370.3 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 2.9 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 25 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות64
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 64.4 קק״ל 2253.0 קק״לפחמימות 8.6 גרם 300.7 גרםשומן 1.8 גרם 62.2 גרםנתרן 5.9 מ״ג 207.9 מ״גחלבון 0.9 גרם 32.7 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 6.3 גרםשומן רווי 0.2 גרם 5.9 גרםכולסטרול 8.5 מ״ג 296.8 מ״גסידן 2.8 מ״ג 99.0 מ״גברזל 0.1 מ״ג 3.5 מ״גאשלגן 10.6 מ״ג 370.3 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 2.9 מ״גסגור
מה זה עוגייה מבחוץ ועוגה מבפנים? דובשנייה!
ואם חשבתם שאתם אוהבים דובשניות מהסופר, חכו עד שתטעמו את אלה – הן מתוקות, מתובלות, ובעלות מרקם ממכר שמזכיר משהו בין עוגה בחושה לעוגייה. חקרתי קצת ומצאתי שזה מתכון גרמני לעוגיות כריסמס מסורתיות שנקראות Pfeffernuesse – פלפל ואגוז בגרמנית, על שם שני מרכיבים שכבר נשמטו מהמתכון המודרני…
את הבצק מכינים בצורה מיוחדת שמתחילה על הכיריים. הוא מתקבל רך מאוד ודביק, אבל בגלל שאין לי סבלנות אני מעצבת אותו מיד לעוגיות, בעזרת 2 כפיות. אם יש לכם עודף זמן ו/או סבלנות, רצוי לתת לבצק לנוח במקרר שעתיים – ואז הוא יהיה נוח לגלגול בידיים.
על הציפוי הלבן והמתוק (שמתקשה לזיגוג שביר אחרי שנותנים לו להתייצב שעה בטמפרטורת החדר) לא כדאי לוותר. חוץ מתוספת של מתיקות ויופי, הוא יוצר שכבת בידוד שמעכבת את התייבשות העוגייה ושומרת אותה טרייה ורכה.
מרכיבים 12 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 64 | כמות מנות 35 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגיות
-
1/4כוס או 80 גרם דבש
-
1/4כוס או 60 גרם סוכר חום כהה
-
2 שקיות סוכר וניל
-
1/4כוס או 60 מ"ג שמן קנולה
-
1 כפית קינמון טחון
-
1/4 כפית ציפורן טחון
-
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 ביצה L
-
1 1/2כוסות או 210 גרם קמח לבן
-
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
אופן הכנה
- מכינים את העוגיות: בסיר קטן מחממים דבש, סוכר חום, סוכר וניל, שמן, קינמון וציפורן על אש קטנה תוך כדי ערבוב, עד לרתיחה (השמן יצוף מעל התערובת וגם גרגירי הסוכר לא ייעלמו, וזה בסדר).
- מסירים מהאש, מוסיפים סודה לשתייה וטורפים עד שהתערובת הופכת לקצף בהיר ואוורירי. מניחים בצד ל-10 דקות צינון.
- בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
- טורפים פנימה ביצה (עובדים בזריזות כדי שלא תיקרש). מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים בכף עץ עד לקבלת תערובת בצקית אחידה, דביקה ורכה.
- מניחים כפיות מהתערובת באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה - בעזרת 2 כפיות רטובות (טובלים בקערית מים מדי פעם למניעת הידבקות הבצק).
- אופים 8-10 דקות, עד שהעוגיות תפוחות, שחומות ועדיין רכות למגע. מצננים לחלוטין.
- מצננים ובינתיים מכינים את הציפוי: בקערה טורפים אבקת סוכר וחלב - מתחילים עם כף חלב בלבד ומוסיפים את הכף השנייה לפי הצורך, עד שהמרקם מזכיר טחינה גולמית (אם התערובת סמיכה מדי מוסיפים מעט חלב, אם היא דלילה מדי מוסיפים אבקת סוכר).
- מצפים, מניחים בצד לשעה להתייצבות הציפוי ומגישים: טובלים כל עוגייה בציפוי כשהיא הפוכה ומניחים חזרה בתבנית. מניחים בצד לשעה, להתייצבות הציפוי. שומרים בכלי אטום בטמפ’ החדר.
אופן הכנה
- מכינים את העוגיות: בסיר קטן מחממים דבש, סוכר חום, סוכר וניל, שמן, קינמון וציפורן על אש קטנה תוך כדי ערבוב, עד לרתיחה (השמן יצוף מעל התערובת וגם גרגירי הסוכר לא ייעלמו, וזה בסדר).
- מסירים מהאש, מוסיפים סודה לשתייה וטורפים עד שהתערובת הופכת לקצף בהיר ואוורירי. מניחים בצד ל-10 דקות צינון.
- בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
- טורפים פנימה ביצה (עובדים בזריזות כדי שלא תיקרש). מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים בכף עץ עד לקבלת תערובת בצקית אחידה, דביקה ורכה.
- מניחים כפיות מהתערובת באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה - בעזרת 2 כפיות רטובות (טובלים בקערית מים מדי פעם למניעת הידבקות הבצק).
- אופים 8-10 דקות, עד שהעוגיות תפוחות, שחומות ועדיין רכות למגע. מצננים לחלוטין.
- מצננים ובינתיים מכינים את הציפוי: בקערה טורפים אבקת סוכר וחלב - מתחילים עם כף חלב בלבד ומוסיפים את הכף השנייה לפי הצורך, עד שהמרקם מזכיר טחינה גולמית (אם התערובת סמיכה מדי מוסיפים מעט חלב, אם היא דלילה מדי מוסיפים אבקת סוכר).
- מצפים, מניחים בצד לשעה להתייצבות הציפוי ומגישים: טובלים כל עוגייה בציפוי כשהיא הפוכה ומניחים חזרה בתבנית. מניחים בצד לשעה, להתייצבות הציפוי. שומרים בכלי אטום בטמפ’ החדר.