עוגת גבינה טרופית בציפוי פסיפלורה
עוגת גבינה טרופית בציפוי פסיפלורה זו עוגת גבינה אפויה גבוהה, מרשימה וטעימה מאוד, משודרגת בציפוי יפהפה על בסיס פסיפלורה אקזוטית
עוגת גבינה טרופית בציפוי פסיפלורה זו עוגת גבינה אפויה גבוהה, מרשימה וטעימה מאוד, משודרגת בציפוי יפהפה על בסיס פסיפלורה אקזוטית
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5986.8 קק״ל 5986.8 קק״לפחמימות 534.6 גרם 534.6 גרםשומן 387.0 גרם 387.0 גרםנתרן 1187.9 מ״ג 1187.9 מ״גחלבון 105.4 גרם 105.4 גרםסיבים תזונתיים 5.6 גרם 5.6 גרםשומן רווי 225.2 גרם 225.2 גרםכולסטרול 1988.1 מ״ג 1988.1 מ״גסידן 244.1 מ״ג 244.1 מ״גברזל 5.9 מ״ג 5.9 מ״גאשלגן 599.6 מ״ג 599.6 מ״גאבץ 4.6 מ״ג 4.6 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 30 דק׳כולל 12 שעות
-
קלוריות5987
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5986.8 קק״ל 5986.8 קק״לפחמימות 534.6 גרם 534.6 גרםשומן 387.0 גרם 387.0 גרםנתרן 1187.9 מ״ג 1187.9 מ״גחלבון 105.4 גרם 105.4 גרםסיבים תזונתיים 5.6 גרם 5.6 גרםשומן רווי 225.2 גרם 225.2 גרםכולסטרול 1988.1 מ״ג 1988.1 מ״גסידן 244.1 מ״ג 244.1 מ״גברזל 5.9 מ״ג 5.9 מ״גאשלגן 599.6 מ״ג 599.6 מ״גאבץ 4.6 מ״ג 4.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 12 שעות | קלוריות 5987 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחתית
-
200 גרם עוגיות לימון
-
100 גרם חמאה
מלית
-
750 גרם גבינת שמנת
-
1 1/2כוסות או 300 גרם סוכר לבן
-
6 ביצים L
-
1/2 כפית קליפת תפוז
-
1/2 כוס מיץ מנגו
-
2 כפות קמח לבן
-
2 כפות קורנפלור
ציפוי
-
1 כוס פסיפלורה
-
2 כפות סוכר לבן
-
1 כפית אבקת ג’לטין
-
2 כפות מים
אופן הכנה
- מכינים את התחתית: מערבבים פירורי עוגיות וחמאה מומסת ומהדקים בעזרת כף לתחתית של תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.
- מכינים את מלית הגבינה, מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-140 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).
- בקערה טורפים (בעדינות, לא מקציפים!) גבינה וסוכר עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה. מוסיפים ביצים, קליפת תפוז ונקטר מנגו וטורפים לתערובת חלקה.
- מעבירים כוס מהבלילה לקערית, מוסיפים פנימה קורנפלור וקמח וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מחזירים לקערה וטורפים לקבלת תערובת אחידה.
- מוזגים את התערובת לתבנית משומנת בתרסיס שמן. אופים כשעה וחצי.
- מצננים ומצפים: מערבבים את מחית הפסיפלורה עם אבקת סוכר. מפזרים את אבקת הג’לטין על המים וממתינים חצי דקה. מחממים במיקרוגל 10 שניות לנוזל חלק (לא להרתיח). מוסיפים למחית הפסיפלורה ומערבבים היטב, ויוצקים על העוגה.
- מעבירים למקרר למשך הלילה לצינון והתייצבות.
אופן הכנה
- מכינים את התחתית: מערבבים פירורי עוגיות וחמאה מומסת ומהדקים בעזרת כף לתחתית של תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.
- מכינים את מלית הגבינה, מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-140 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).
- בקערה טורפים (בעדינות, לא מקציפים!) גבינה וסוכר עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה. מוסיפים ביצים, קליפת תפוז ונקטר מנגו וטורפים לתערובת חלקה.
- מעבירים כוס מהבלילה לקערית, מוסיפים פנימה קורנפלור וקמח וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מחזירים לקערה וטורפים לקבלת תערובת אחידה.
- מוזגים את התערובת לתבנית משומנת בתרסיס שמן. אופים כשעה וחצי.
- מצננים ומצפים: מערבבים את מחית הפסיפלורה עם אבקת סוכר. מפזרים את אבקת הג’לטין על המים וממתינים חצי דקה. מחממים במיקרוגל 10 שניות לנוזל חלק (לא להרתיח). מוסיפים למחית הפסיפלורה ומערבבים היטב, ויוצקים על העוגה.
- מעבירים למקרר למשך הלילה לצינון והתייצבות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
בשלב מס’ 6, הכוונה ששמים על התבנית עם התחתית שהכנו? או בתבנית אחרת?
הכוונה היא למזוג את המלית בתבנית עם התחתית שהכנו.
מה הכוונה מיץ מנגו? כמה כוסות? וכשרשום פסיפלורה, הכוונה מחית? 1 כוס מחית?
לגבי המנגו בציפוי, אין מנגו בציפוי, זו היתה טעות במתכון והסרנו אותו. לגבי הפסיפלורה אפשר מחית אבל עדיף תוכן של פרי טרי.