עוף מטוגן בסגנון קנטקי פרייד צ’יקן
- רחלי קרוט
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 630.5 קק״ל 3152.7 קק״לפחמימות 92.2 גרם 461.1 גרםשומן 11.5 גרם 57.7 גרםנתרן 1439.8 מ״ג 7199.1 מ״גחלבון 36.6 גרם 182.9 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 9.1 גרםשומן רווי 2.5 גרם 12.5 גרםכולסטרול 185.9 מ״ג 929.5 מ״גסידן 34.5 מ״ג 172.4 מ״גברזל 2.0 מ״ג 10.2 מ״גאשלגן 266.9 מ״ג 1334.6 מ״גאבץ 3.1 מ״ג 15.5 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 15 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות631
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 630.5 קק״ל 3152.7 קק״לפחמימות 92.2 גרם 461.1 גרםשומן 11.5 גרם 57.7 גרםנתרן 1439.8 מ״ג 7199.1 מ״גחלבון 36.6 גרם 182.9 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 9.1 גרםשומן רווי 2.5 גרם 12.5 גרםכולסטרול 185.9 מ״ג 929.5 מ״גסידן 34.5 מ״ג 172.4 מ״גברזל 2.0 מ״ג 10.2 מ״גאשלגן 266.9 מ״ג 1334.6 מ״גאבץ 3.1 מ״ג 15.5 מ״גסגור
איך אני אוהבת קאנטאקי פרייד צ’יקן! אהמהמה… מדובר במנה שטומנת בתוכה מלא שמן. מלא מלא שמן. אז הפעם החלטתי להכין אותה בגרסה נטולת שומן, כן, מה ששמעתם. בלי טיגון בכלל אבל עם מרקם קראנצ’י שמזכיר שניצל.
ליד, כי אי אפשר בלי, אני מכינה צ’יפס של החיים.
אז איך מכינים? מבשלים בסיר לחץ את חלקי העוף עם מלא מלא תבלינים שחודרים פנימה. הבישול בסיר לחץ מותיר את העוף עסיסי מבפנים גם אחרי הטיגון באויר החם.
משם עוברים לציפוי – קמח, ביצה עם חרדל ופירורי לחם, בדיוק כמו שניצל, וקדימה לטיגון. באויר החם כן?
אני אוהבת להוסיף ליד העוף גם פלחי תפוחי אדמה, שהופכים לצ’יפס נהדר בכמה דקות ועכשיו כל מה שנשאר זה רק להביא את קטשופ, ומיונז ולהתענג. יאללוש, זזתי לזלול.
מרכיבים 16 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 631 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 שוקי עוף ללא עור בינוניות
-
3 ירכי עוף ללא עור בינוניות
-
1/2 כפית פפריקה חריפה
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/3 צרור רוזמרין
-
1 כפית אבקת שום
-
2 כוסות מים
-
2 כוסות קמח לבן
-
2 ביצים L
-
1 כפית חרדל דיז’וןחלק
-
2 כוסות פירורי פנקו
צ'יפס
-
3 תפוחי אדמה בינונייםאו חצי שקית פלחי צ'יפס קפואים
-
1 מיכל תרסיס שמן זית
-
1/2 כפית מלח גס
אופן הכנה
- מניחים את הסיר הקרמי בתוך המכשיר ומוסיפים מים, פפריקה מתוקה וחריפה, מלח, פלפל שחור, רוזמרין ואבקת שום. מוסיפים פנימה את העוף וסוגרים את המכסה, מעבירים למצב סיר לחץ ומוודאים שכפתור הSEAL סגור.
- מפעילים ל-5 דקות על מצב סיר לחץ ופותחים את המכסה. מוציאים את העוף ומסננים היטב מכל הנוזלים. מצננים במשך 10 דקות.
- בינתיים שמים ב-3 קערות: קמח בקערה אחת, ביצים וחרדל בקערה שנייה ופירורי לחם בקערה שלישית.
- מצפים את חלקי העוף, אחרי שהצטננו, בקמח ולאחר מכן בביצה ובפירורי לחם.
- מניחים את סלסלת ה-cook and crisp במכשיר ומעליה שמים את חלקי העוף והצ’יפס. מתיזים מעל תרסיס שמן ומפזרים מלח גס.
- סוגרים את המכסה, מזיזים את הסליידר למצב טיגון באוויר/בישול ובוחרים בתכנית טיגון באויר חם למשך 10 דקות ומפעילים. מדי פעם מומלץ להפוך כדי לקבל הזהבה אחידה מכל הכיוונים.
אופן הכנה
- מניחים את הסיר הקרמי בתוך המכשיר ומוסיפים מים, פפריקה מתוקה וחריפה, מלח, פלפל שחור, רוזמרין ואבקת שום. מוסיפים פנימה את העוף וסוגרים את המכסה, מעבירים למצב סיר לחץ ומוודאים שכפתור הSEAL סגור.
- מפעילים ל-5 דקות על מצב סיר לחץ ופותחים את המכסה. מוציאים את העוף ומסננים היטב מכל הנוזלים. מצננים במשך 10 דקות.
- בינתיים שמים ב-3 קערות: קמח בקערה אחת, ביצים וחרדל בקערה שנייה ופירורי לחם בקערה שלישית.
- מצפים את חלקי העוף, אחרי שהצטננו, בקמח ולאחר מכן בביצה ובפירורי לחם.
- מניחים את סלסלת ה-cook and crisp במכשיר ומעליה שמים את חלקי העוף והצ’יפס. מתיזים מעל תרסיס שמן ומפזרים מלח גס.
- סוגרים את המכסה, מזיזים את הסליידר למצב טיגון באוויר/בישול ובוחרים בתכנית טיגון באויר חם למשך 10 דקות ומפעילים. מדי פעם מומלץ להפוך כדי לקבל הזהבה אחידה מכל הכיוונים.
הכנתם את המתכון?
תגובות (8)
האם שלה הבישול עם התבלינים חייב להיעשות בסיר לחץ? אין אפשרות בסיר רגיל? תודה
לקק את האצבעות
עשיתם אותי רעבה
זה התפקיד שלנו 🙂