כופתאות גבינה של סבתא – אוכל עם טעם של אהבה, הכלה ודאגה

לירית צירמן צימט מעלה זיכרונות מתוקים מבית סבתא, שהייתה ליידי עם סיגריה ביד אבל גם ידעה ללבוש סינר ולבשל אוכל מופלא. ככה התחלתי - חוויות ראשוניות מעולם הקולינריה
לירית צירמן צימט מעלה זיכרונות מתוקים מבית סבתא, שהייתה ליידי עם סיגריה ביד אבל גם ידעה ללבוש סינר ולבשל אוכל מופלא. ככה התחלתי - חוויות ראשוניות מעולם הקולינריה
  • לירית צירמן צימט
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 15 דק׳
  • קלוריות
    315
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 315.0 קק״ל 1260.0 קק״ל
    פחמימות 49.0 גרם 195.8 גרם
    שומן 5.8 גרם 23.0 גרם
    נתרן 393.0 מ״ג 1571.9 מ״ג
    חלבון 15.2 גרם 60.9 גרם
    סיבים תזונתיים 2.2 גרם 8.8 גרם
    שומן רווי 2.5 גרם 10.0 גרם
    כולסטרול 85.1 מ״ג 340.4 מ״ג
    סידן 79.9 מ״ג 319.5 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 3.9 מ״ג
    אשלגן 205.4 מ״ג 821.4 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 3.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 15 דק׳
  • קלוריות
    315
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 315.0 קק״ל 1260.0 קק״ל
    פחמימות 49.0 גרם 195.8 גרם
    שומן 5.8 גרם 23.0 גרם
    נתרן 393.0 מ״ג 1571.9 מ״ג
    חלבון 15.2 גרם 60.9 גרם
    סיבים תזונתיים 2.2 גרם 8.8 גרם
    שומן רווי 2.5 גרם 10.0 גרם
    כולסטרול 85.1 מ״ג 340.4 מ״ג
    סידן 79.9 מ״ג 319.5 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 3.9 מ״ג
    אשלגן 205.4 מ״ג 821.4 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 3.2 מ״ג
    סגור

הזיכרון הכי חזק שיש לי מסבא יעקב ז”ל זה הבייגלה עם החמאה. הייתי בת חמש לערך ואני זוכרת שעות שישבתי על ברכיו סביב השולחן שהיה ממוקם ב”הול” (סוג של מבואה) שהואר ברכות על ידי אהיל מבד ואכלתי סנדוויצ’ים מבייגלה. לא בייגלה עגול עם חמאת שמנת ולקס כמו אצל כולם אלא בייגלה משקית חטיפים.

להלן המתכון: מוציאים מהשקית בייגלה אחד, חותכים במאמץ ניכר קובייה של חמאה קרה שמונחת בתוך כלי פלסטיק איכותי ומניחים אותה על הבייגלה, מוציאים חתיכה נוספת מהשקית ומניחים אותה מעל החמאה ומועכים בעדינות. עם כמויות החמאה שצרכתי שם הייתי בכלל צריכה לגדול עם פרווה נוצצת (זה מה שחמאה עושה לפרווה של חיות, למי שלא ידע). זה הזיכרון הכי מתוק ומשמין שנשאר לי מסבא שלי. זה ושלפי כמויות החמאה הוא היה כנראה איש נדיב וטוב לב.

סבתא שלי נפטרה השנה. כמעט 40 שנה היא נשארה לבד בלעדיו ואנחנו היינו כל עולמה. היא הייתה השפית הכי טובה שהכרתי. זה נשמע כמעט על תקן בדיחה שסבתא שלי שנולדה בפולין וברחה לרוסיה הכינה אוכל טעים. ולא רק טעים – אוכל מעולה!!!

אז נכון שהיא לא העמידה סירים גדולים על הגז וכשהאוכל בעבע מתוכם, מכסה הסיר לא התרומם והכול נשפך וקישט את המטבח. לא פתחנו שולחן והעברנו בינינו קערות עמוסות וכל מיני פחמימות לטבילה… זה היה סטייל אחר. נקי ומדויק. סבתא “ריפצ’ו” הייתה ליידי אמיתית. אריסטוקרטית של ממש. היא דיברה 7 שפות, הייתה תמיד לבושה ומאופרת בצורה מתוקתקת שמא מישהו יפתיע ויבוא לבקר, ולא משנה מתי הגענו, תמיד הייתה שמה על עצמה את הסינר, קושרת אותו באופן מושלם מאחורי הגב ומושיבה אותנו לאכול.

במהלך השנים, כשישבנו היא ואני יחד במטבח (היא תמיד ביקשה שאדליק לה סיגריה והייתי גונבת שלוק) וניהלנו שיחות ארוכות, היא הייתה יושבת מולי ומקשיבה. בזמן שאכלתי, תמיד הייתה מתבוננת בי  בגאווה עם עיניים מנצנצות. מעניין אם ראתה שגם אני מסתכלת עליה בחזרה בדיוק באותה האהבה. שיחות אל תוך הלילה מלוות בבכי וצחוק. שיחות מנחמות לצד תבשיל של חצילים ותפוחי אדמה, קישואים עם ביצה, שניצל חרדל שלמרות הצמחונות האדוקה שלי עד היום הריח צרוב בתוכי, כוסמת שלעולם לא אבין למה זה טעים לי, עוגת פרג עם שוקולד וכמובן שכופתאות גבינה עם ריבת תות תוצרת בית. כל אלה הרגיעו את הרוחות והמתיקו את עולמי.

אומרים שלאוכל פולני אין טעם ושהוא לא מנחם אבל אני חייבת להגיד לכם שלאוכל של סבתא שלי היה טעם של אהבה, של דאגה ושל הכלה וזה היה בדיוק מה שהייתי צריכה. אז. והיום.

דור שנכחד מן העולם עם תובנות, אומץ, משפחתיות וערכים, מלחמה, כבוד וגאווה וטעם שאנחנו כבר לא נדע. ייאמר לזכותן של אמי ודודתי שהן ממשיכות את דרכה של סבתא הן בבישולים הטעימים והמנחמים והן בהכלה, בהקשבה, בדאגה ובאהבה האינסופית שלהן אלינו בדיוק כמו שסבתא התוותה אצלנו כדרך חיים. אנחנו מתגעגעים אלייך, סבתו’ש. את חסרה.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
פסטה
לירית צירמן צימט
X

2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. מערבבים יחד את כל מרכיבי הכופתאות.
  2. בסיר גדול מרתיחים שפע מים.
  3. ברתיחה, יוצרים בעזרת 2 כפיות כופתאות קטנות ומניחים במים הרותחים. מבשלים עד שהכופתאות צפות.
  4. מעבירים את הכופתאות המבושלות בעזרת כף מחוררת לצלחת הגשה.
  5. מגישים עם ריבת תות, ואוכלים חם או קר.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
כופתאות גבינה של סבתא – אוכל עם טעם של אהבה, הכלה ודאגה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובה (1)

Avatar

    Avatar
    גנית שפריר

    אוף….כמה געגוע לניצוץ בעיניים, לחיבוק ולנשיקה וגם לאוכל… 3>

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות