הקפה כבר בפנים! עוגת קפה ופקאן ללא גלוטן
- אסי רוז
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2609.9 קק״ל 2609.9 קק״לפחמימות 117.1 גרם 117.1 גרםשומן 214.0 גרם 214.0 גרםנתרן 1169.9 מ״ג 1169.9 מ״גחלבון 59.9 גרם 59.9 גרםסיבים תזונתיים 5.2 גרם 5.2 גרםשומן רווי 32.0 גרם 32.0 גרםכולסטרול 1483.5 מ״ג 1483.5 מ״גסידן 453.6 מ״ג 453.6 מ״גברזל 6.6 מ״ג 6.6 מ״גאשלגן 769.5 מ״ג 769.5 מ״גאבץ 6.3 מ״ג 6.3 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות2610
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2609.9 קק״ל 2609.9 קק״לפחמימות 117.1 גרם 117.1 גרםשומן 214.0 גרם 214.0 גרםנתרן 1169.9 מ״ג 1169.9 מ״גחלבון 59.9 גרם 59.9 גרםסיבים תזונתיים 5.2 גרם 5.2 גרםשומן רווי 32.0 גרם 32.0 גרםכולסטרול 1483.5 מ״ג 1483.5 מ״גסידן 453.6 מ״ג 453.6 מ״גברזל 6.6 מ״ג 6.6 מ״גאשלגן 769.5 מ״ג 769.5 מ״גאבץ 6.3 מ״ג 6.3 מ״גסגור
קפה הוא אהבה מאוד גדולה שלי, האהבה הזו מתחלקת למספר אהבות קטנות.
אהבה לטעם שלו, אהבה לארומה שלו, אהבה לתחושה שהוא משרה בגוף ואהבה למכלול הרגעים שיש בכוס הקפה המושלמת ביותר.
הארומה של הקפה גורמת לי להתאהב בו שוב ושוב ושוב.
אז החלטתי להכניס את מכלול התחושות הללו לעוגה, עוגת קפה ופקאן ארומטית ומפנקת.
השכבה הראשונה של העוגה היא פקאנים עם וניל,
השכבה השנייה והמעודנת ביותר היא שכבה של קפה.
הביס של שתי השכבות הללו גורם לחך לרקוד מאושר.
עוד לפני הביס הארומה המתוקה של הקפה פוגשת את האף, מיד אחרי היא מגיעה ללשון ומשלימה את הטעם עם הארומה וזה רגע חלומי וטהור.
לחובבי הקפה המושבעים וגם למי שפשוט אוהב קפה זו העוגה המושלמת לאירוח, לפינוק ולחגיגה משותפת.
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 2610 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תערובת פקאן
-
5 ביצים L
-
1/2 כוס שמן זיתאו שמן קוקוס
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1 כפית תמצית וניל
-
1/2 כוס אגוזי פקאןקצוצים דק
-
1/3 כוס חלב 3%
-
1 1/4 כוסות קמח שקדים
-
1/2 כוס קמח אורז
-
1 שקית אבקת אפייה
עיטור
-
1/4 כוס שקדים פרוסים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו. מרפדים תבנית עגולה גודל 26 ס”מ בנייר אפיה.
- בקערה גדולה או בבלנדר טורפים היטב ביצים, שמן זית, סוכר, תמצית וניל, חלב ופקאנים קצוצים. מאחדים את כל המרכיבים לעיסה רטובה ואחידה.
- בקערה אחרת מערבבים לתערובת אחידה קמח שקדים, קמח אורז ואבקת אפייה.
- מאחדים את שתי התערובות לעיסה הומוגנית.
- מעבירים כ -3/4 מהבלילה לתבנית האפייה.
- מערבבים את הבלילה שנותרה בקערה עם הקפה ומוסיפים עוד 2 כפות קמח שקדים.
- מעבירים בעדינות בעזרת כף את הבלילת קפה על הבלילת וניל בתבנית.
- מפזרים מעט שבבי שקדים מעל העוגה.
- אופים 25-30 דקות או עד שקיסם יוצא יבש מהעוגה.
לעוד מתכונים נפלאים ללא גלוטן לחצו כאן:
מתכון לעוגת תפוזים ללא גלוטן של זהר לוסטיגר בשן
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו. מרפדים תבנית עגולה גודל 26 ס”מ בנייר אפיה.
- בקערה גדולה או בבלנדר טורפים היטב ביצים, שמן זית, סוכר, תמצית וניל, חלב ופקאנים קצוצים. מאחדים את כל המרכיבים לעיסה רטובה ואחידה.
- בקערה אחרת מערבבים לתערובת אחידה קמח שקדים, קמח אורז ואבקת אפייה.
- מאחדים את שתי התערובות לעיסה הומוגנית.
- מעבירים כ -3/4 מהבלילה לתבנית האפייה.
- מערבבים את הבלילה שנותרה בקערה עם הקפה ומוסיפים עוד 2 כפות קמח שקדים.
- מעבירים בעדינות בעזרת כף את הבלילת קפה על הבלילת וניל בתבנית.
- מפזרים מעט שבבי שקדים מעל העוגה.
- אופים 25-30 דקות או עד שקיסם יוצא יבש מהעוגה.
לעוד מתכונים נפלאים ללא גלוטן לחצו כאן:
מתכון לעוגת תפוזים ללא גלוטן של זהר לוסטיגר בשן
הערות
- אפשר להוסיף כפית אבקת קקאו לחלק של הקפה ליצירת טעם מוקה
- אם אוהבים טעם דומיננטי של קפה ניתן לשים כף וחצי קפה
- ניתן לשמור בקירור בקופסא אטומה למשך 4 ימים
הערות
- אפשר להוסיף כפית אבקת קקאו לחלק של הקפה ליצירת טעם מוקה
- אם אוהבים טעם דומיננטי של קפה ניתן לשים כף וחצי קפה
- ניתן לשמור בקירור בקופסא אטומה למשך 4 ימים
הכנתם את המתכון?
תגובות (2)
במה אפשרה להחליף את הקמח אורז?
קמח לבן / כוסמין / קמח ללא גלוטן