איך מצליחים ליצור תמהיל מדויק של אוכל שהוא גם טעים, גם אסתטי, גם מושחת וגם מוסרי? מסתבר שלאולגה טוכשר יש את התשובה. הבלוגרית הטבעונית שהיא חלק מהנבחרת המהממת של פודי מצליחה להכין בכל פעם קינוח טבעוני חדש שמרגש אותנו, וזו משימה לא פשוטה בפני עצמה.
לרגל שבוע הטבעונות ויום הטבעונות הבינלאומי, החלטנו לעשות לה (ולטופו) כבוד ולחלוק אתכם אוסף קינוחים טבעוניים משגע שאתם חייבים לגזור ולשמור.
עוגת שוקולד של יום הולדת, עם טוויסט חגיגי במיוחד בשתי קומות וקרם שוקולד ביניהם, בגרסה שהיא כולה טבעונית, ואפילו פרווה, אבל טעימה בטירוף. כל מי שתכינו לו את העוגה הזו יעוף עליכם… אז קדימה, רוצו למטבח!
אולגה מכינה שתי גרסאות לקינוחי טפיוקה אישיים: מכינים את הטפיוקה בסיר אחד וממנו מכינים גרסה לקטנים עם בננות ותותים וגרסה לגדולים עם שוקולד וקפה. קינוח טבעוני מתוק במיוחד שכולם יאהבו
איך מכינים טארט שוקולד טבעוני שהוא גם יפה, גם טעים וגם ממש פשוט להכנה? פשוט עוקבים אחרי המתכון המהמם של אולגה ומקבלים קינוח שוקולדי במיוחד בלי טיפת חלב או שמנת ובלי אפייה
טארט לימון טבעוני עם מרנג? זה לגמרי אפשרי! במתכון תראו קסם מעשי שהופך מים מקופסת שימורי חומוס למרנג טבעוני מושלם. פינוק אולטימטיבי בטעמי חמוץ ומתוק לסיום ארוחה בביס מושלם
איך לוקחים קינוח כמו טירמיסו, על טהרת חלב וביצים, והופכים אותו לטבעוני? זה פשוט - מתרכזים במה שיש בו, ולא במה שאין בו. ומה שמאפיין את הטירמיסו יותר מכל דבר אחר זה הקפה. טעם הקפה הוא מהות הקינוח האיטלקי האהוב הזה, כל שאר המרכיבים הם רק תפאורה וניתנים להחלפה. והתוצאה הסופית, טירמיסו טבעוני נטול חלב וביצים, תשאיר אתכם עם ביס רך, קרמי ומתקתק שהוא חובה לכל אוהבי הקפה
בשנים האחרונות חלב קוקוס וקרם קוקוס הם מוצרים שיש כמעט בכל בית, ובוודאי בכל סופרמרקט. כמוצר טבעוני איכותי הם מהווים תחליף חלב מצוין לקינוחים, ממש כמו במתכון של אולגה - פנקוטה קוקוס עם רוטב פירות יער שמגישים בכוסות אישיות לכל מי שאוהבים
צילום: נמרוד סונדרס; אפיק גבאי
תגובות (0)