בים בם בם – אמפנדס תירס אפוי וחם
- יעל טל
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 228.7 קק״ל 6860.5 קק״לפחמימות 30.3 גרם 908.7 גרםשומן 9.7 גרם 289.9 גרםנתרן 139.8 מ״ג 4193.8 מ״גחלבון 5.5 גרם 165.2 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 46.9 גרםשומן רווי 5.6 גרם 166.9 גרםכולסטרול 23.7 מ״ג 709.8 מ״גסידן 32.1 מ״ג 962.9 מ״גברזל 0.4 מ״ג 12.9 מ״גאשלגן 72.1 מ״ג 2162.2 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 13.4 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה שעה ו-10 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות229
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 228.7 קק״ל 6860.5 קק״לפחמימות 30.3 גרם 908.7 גרםשומן 9.7 גרם 289.9 גרםנתרן 139.8 מ״ג 4193.8 מ״גחלבון 5.5 גרם 165.2 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 46.9 גרםשומן רווי 5.6 גרם 166.9 גרםכולסטרול 23.7 מ״ג 709.8 מ״גסידן 32.1 מ״ג 962.9 מ״גברזל 0.4 מ״ג 12.9 מ״גאשלגן 72.1 מ״ג 2162.2 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 13.4 מ״גסגור
אם בא לכם לפנק את הילדים (והמבוגרים על הדרך) הכינו להם מעדן דרום אמריקאי פופלארי ואהוב – אמפנדס.
את האמפנדס המציאו הספרדים וייבאו אותן לארגנטינה. מאז הפכו האמפנדס למאכל פופולארי ואהוב ברחבי דרום אמריקה כולה ובארגנטינה בפרט עם הרבה פרשונויות ושפע של טעמים ומילויים.
למרות שהמתכון היום הוא מעט פחמימתי (פחמימה ממולאת בפחמימה) הוא טעים בטרוף, (אין ילד שלא טורף אותו מנסיון) ופעם ב… לגמרי מותר.
אם בכל זאת אתם רוצים לשדרג את הארוחה מבחינת ערכים תזונתיים, הגישו את האמפנדס עם ירקות טריים ושתהיו לנו בריאים!
מרכיבים 12 | זמן הכנה שעה ו-10 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 229 | כמות מנות 30 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 ק"ג קמח לבן
-
200 גרם חמאהאו תחליף חמאה
-
1/2 ליטר מים פושרים
-
1 כפית מלח דק
-
1 1/2 כפות פפריקה מתוקה
מילוי תירס בשמל
-
3 כוסות חלב 3%
-
100 גרם חמאה
-
4 כפות קמח לבן
-
1 קופסת שימורים גרגירי תירס
-
5 כפות גבינת קשקבל נעםאו מוצרלה או אמנטל
-
לפי הטעם
-
קורט אגוז מוסקטלא חובה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת המיקסר מערבבים את הקמח, החמאה, המלח והפפריקה ומוסיפים את המים בזרזיף דק עד שמתקבל בצק אחיד.
- מכינים את המילוי: מרתיחים את החלב בסיר, סוגרים את הלהבה ומשאירים את הסיר על הכיריים.
- במקביל בסיר נפרד ממיסים את החמאה (זהירות שלא תישרף) מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד איחוד. בעזרת מצקת מוסיפים לסיר עם הקמח והחמאה מצקת מהחלב החם ומערבבים היטב על אש בינונית-גבוהה. ממשיכים כך עם יתרת החלב עד שמתקבל רוטב סמיך וחלק (ככל האפשר). מסירים מהאש.
- מתבלים את הרוטב במלח ואגוז מוסקט לפי הטעם.
- מוסיפים את גרעיני התירס והגבינה המגוררת. טועמים ומתקנים תיבול.
- מחממים את התנור לטמפ’ של 180 מעלות.
- מכינים את האמפנדס: מרדדים את הבצק לעובי של 2-3 מ”מ (הבצק לא צריך להיות דק מדי כי אחרת יקרע בטיגון והמילוי יצא אבל גם לא עבה מדי כי אז התחושה היא שאוכלים בעיקר בצק).
- קורצים מהבצק עיגולים שווים בקוטר של כ-15 ס”מ.
- מניחים במרכז כל עיגול כף-כף וחצי מהמילוי.
- מניחים קערה קטנה עם מעט מים על משטח העבודה, טובלים אצבע במים ומלחחים את שולי חצי הבצק עם האצבע. סוגרים את הבצק לצורת חצי עיגול (מעט המים בשולי הבצק מסייעים ב”הדבקה”).
- סוגרים היטב את הבצק (מהדקים את השוליים זה לזה) ויוצרים מעין תפר צמה (כמו בתמונה) בכדי לחזק את הסגירה של הבצק. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
- מכניסים לתנור ואופים 20-30 דקות עד הזהבה.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת המיקסר מערבבים את הקמח, החמאה, המלח והפפריקה ומוסיפים את המים בזרזיף דק עד שמתקבל בצק אחיד.
- מכינים את המילוי: מרתיחים את החלב בסיר, סוגרים את הלהבה ומשאירים את הסיר על הכיריים.
- במקביל בסיר נפרד ממיסים את החמאה (זהירות שלא תישרף) מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד איחוד. בעזרת מצקת מוסיפים לסיר עם הקמח והחמאה מצקת מהחלב החם ומערבבים היטב על אש בינונית-גבוהה. ממשיכים כך עם יתרת החלב עד שמתקבל רוטב סמיך וחלק (ככל האפשר). מסירים מהאש.
- מתבלים את הרוטב במלח ואגוז מוסקט לפי הטעם.
- מוסיפים את גרעיני התירס והגבינה המגוררת. טועמים ומתקנים תיבול.
- מחממים את התנור לטמפ’ של 180 מעלות.
- מכינים את האמפנדס: מרדדים את הבצק לעובי של 2-3 מ”מ (הבצק לא צריך להיות דק מדי כי אחרת יקרע בטיגון והמילוי יצא אבל גם לא עבה מדי כי אז התחושה היא שאוכלים בעיקר בצק).
- קורצים מהבצק עיגולים שווים בקוטר של כ-15 ס”מ.
- מניחים במרכז כל עיגול כף-כף וחצי מהמילוי.
- מניחים קערה קטנה עם מעט מים על משטח העבודה, טובלים אצבע במים ומלחחים את שולי חצי הבצק עם האצבע. סוגרים את הבצק לצורת חצי עיגול (מעט המים בשולי הבצק מסייעים ב”הדבקה”).
- סוגרים היטב את הבצק (מהדקים את השוליים זה לזה) ויוצרים מעין תפר צמה (כמו בתמונה) בכדי לחזק את הסגירה של הבצק. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
- מכניסים לתנור ואופים 20-30 דקות עד הזהבה.
הכנתם את המתכון?
תגובה (1)
יצא מצויין עם מילוי של גבינות. הבצק ממש נוח ונעים לעבודה