פיצה תפוחי אדמה ורוזמרין
פיצה תפוחי אדמה טבעונית, פשוטה להכנה וסופר טעימה בזכות הטופינג המיוחד של פרוסות תפוחי אדמה דקיקות ועלי רוזמרין. פיצה כזו עוד לא אכלתם!
פיצה תפוחי אדמה טבעונית, פשוטה להכנה וסופר טעימה בזכות הטופינג המיוחד של פרוסות תפוחי אדמה דקיקות ועלי רוזמרין. פיצה כזו עוד לא אכלתם!
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1240.8 קק״ל 2481.5 קק״לפחמימות 187.0 גרם 374.0 גרםשומן 44.9 גרם 89.7 גרםנתרן 2920.3 מ״ג 5840.6 מ״גחלבון 25.9 גרם 51.8 גרםסיבים תזונתיים 6.5 גרם 12.9 גרםשומן רווי 7.8 גרם 15.7 גרםכולסטרול 2.2 מ״ג 4.4 מ״גסידן 26.2 מ״ג 52.4 מ״גברזל 4.3 מ״ג 8.7 מ״גאשלגן 185.9 מ״ג 371.8 מ״גאבץ 3.6 מ״ג 7.2 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות1241
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1240.8 קק״ל 2481.5 קק״לפחמימות 187.0 גרם 374.0 גרםשומן 44.9 גרם 89.7 גרםנתרן 2920.3 מ״ג 5840.6 מ״גחלבון 25.9 גרם 51.8 גרםסיבים תזונתיים 6.5 גרם 12.9 גרםשומן רווי 7.8 גרם 15.7 גרםכולסטרול 2.2 מ״ג 4.4 מ״גסידן 26.2 מ״ג 52.4 מ״גברזל 4.3 מ״ג 8.7 מ״גאשלגן 185.9 מ״ג 371.8 מ״גאבץ 3.6 מ״ג 7.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 1241 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1כף או 10 גרם שמרים טריים
-
1 כף סוכר לבן
-
3/4כוס או 180 מ"ל מים פושרים
-
2כוסות או 280 גרם קמח לבן
-
2 כפות שמן זית
-
1 כפית מלח דק
טופינג
-
10 תפוחי אדמה קטנים
-
1/4 כוס שמן זית
-
1 גבעול רוזמרין
-
1 כפית מלח גס
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- שוטפים ומייבשים היטב את תפוחי האדמה. קוצצים גס את הרוזמרין. משמנים קערה בתרסיס השמן.
- מכינים את הבצק: ממיסים בקערת המיקסר עם וו לישה את השמרים והסוכר במים החמימים. משהים כ-10 דקות עד שהתערובת תוססת. מוסיפים את שאר הרכיבים ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מעבירים את הבצק לקערה. משמנים את כיפת הבצק במעט תרסיס השמן, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- פורסים את תפוחי האדמה במנדולינה לעיגולים דקיקים ומעבירים לקערה. מוסיפים את שמן הזית והרוזמרין, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק לעיגול בקוטר 25 ס”מ ובעובי 4-3 מ”מ. מניחים את הבצק בתבניות. מסדרים את תפוחי האדמה בשכבה אחת על הבצק.
- אופים כ-20 דקות עד שתפוחי האדמה זהובים.
אופן הכנה
- שוטפים ומייבשים היטב את תפוחי האדמה. קוצצים גס את הרוזמרין. משמנים קערה בתרסיס השמן.
- מכינים את הבצק: ממיסים בקערת המיקסר עם וו לישה את השמרים והסוכר במים החמימים. משהים כ-10 דקות עד שהתערובת תוססת. מוסיפים את שאר הרכיבים ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מעבירים את הבצק לקערה. משמנים את כיפת הבצק במעט תרסיס השמן, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- פורסים את תפוחי האדמה במנדולינה לעיגולים דקיקים ומעבירים לקערה. מוסיפים את שמן הזית והרוזמרין, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק לעיגול בקוטר 25 ס”מ ובעובי 4-3 מ”מ. מניחים את הבצק בתבניות. מסדרים את תפוחי האדמה בשכבה אחת על הבצק.
- אופים כ-20 דקות עד שתפוחי האדמה זהובים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן