הכי שועלות שיש! לחמניות שיבולת שועל וצימוקים
בא לכם לחמניות קצת אחרות לבראנץ' או לארוחת העשר בבית הספר? אלה הלחמניות בשבילכם! לחמניות קצת מתקתקות בגלל הדבש והצימוקים, טעימות עם ריבה, גבינה וגם בלי כלום
בא לכם לחמניות קצת אחרות לבראנץ' או לארוחת העשר בבית הספר? אלה הלחמניות בשבילכם! לחמניות קצת מתקתקות בגלל הדבש והצימוקים, טעימות עם ריבה, גבינה וגם בלי כלום
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 241.8 קק״ל 4836.5 קק״לפחמימות 39.2 גרם 784.5 גרםשומן 6.3 גרם 126.7 גרםנתרן 167.0 מ״ג 3339.4 מ״גחלבון 6.0 גרם 119.6 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 34.9 גרםשומן רווי 0.5 גרם 9.0 גרםכולסטרול 12.7 מ״ג 253.2 מ״גסידן 9.0 מ״ג 180.0 מ״גברזל 0.6 מ״ג 12.7 מ״גאשלגן 57.3 מ״ג 1145.6 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 10.6 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות242
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 241.8 קק״ל 4836.5 קק״לפחמימות 39.2 גרם 784.5 גרםשומן 6.3 גרם 126.7 גרםנתרן 167.0 מ״ג 3339.4 מ״גחלבון 6.0 גרם 119.6 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 34.9 גרםשומן רווי 0.5 גרם 9.0 גרםכולסטרול 12.7 מ״ג 253.2 מ״גסידן 9.0 מ״ג 180.0 מ״גברזל 0.6 מ״ג 12.7 מ״גאשלגן 57.3 מ״ג 1145.6 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 10.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 242 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
לבצק
-
1 ק"ג קמח לבןניתן להחליף מחצית מהכמות לקמח כוסמין או קמח לחם מלא
-
1/2 כוס שמן קנולההחלפה לשמן זיתחזרה לשמן קנולה1/2 כוס שמן זית
-
1 כף דבש
-
1 כפית מלח דק
-
2 כפות שמרים יבשים
-
1 חופן צימוקים כהיםניתן להחליף בחמוציות או באגוזים
-
1 כוס מים פושרים
אופן הכנה
- מכניסים לקערת מערבל את כל החומרים מלבד המים הפושרים והפרג.
- לשים עם וו גיטרה 5 דקות במיקסר. אם מרגישים שחסר, אפשר להוסיף עוד חצי כוס מים.
- תפיחה ראשונה - מכסים את הקערה במגבת, מניחים במקום חמים יחסית ומתפיחים את הבצק תפיחה של שעה.
- לשים את הבצק ומתפיחים שוב כארבעים דקות.
- קורצים מהבצק 20 לחמניות, מניחים על תבנית אפייה משומנת או עטופה בנייר אפייה, מכסים שוב ומתפיחים עוד 20 דקות.
- מברישים בביצה, מפזרים מעל מעט קוואקר או מלח גס או פרג, שומשום וגרעיני דלעת/חמניה.
- אופים ב-180 מעלות כחצי שעה, עד להשחמה.
- מגישים עם חמאה, ריבה, גבינות או פשוט בלי כלום.
אופן הכנה
- מכניסים לקערת מערבל את כל החומרים מלבד המים הפושרים והפרג.
- לשים עם וו גיטרה 5 דקות במיקסר. אם מרגישים שחסר, אפשר להוסיף עוד חצי כוס מים.
- תפיחה ראשונה - מכסים את הקערה במגבת, מניחים במקום חמים יחסית ומתפיחים את הבצק תפיחה של שעה.
- לשים את הבצק ומתפיחים שוב כארבעים דקות.
- קורצים מהבצק 20 לחמניות, מניחים על תבנית אפייה משומנת או עטופה בנייר אפייה, מכסים שוב ומתפיחים עוד 20 דקות.
- מברישים בביצה, מפזרים מעל מעט קוואקר או מלח גס או פרג, שומשום וגרעיני דלעת/חמניה.
- אופים ב-180 מעלות כחצי שעה, עד להשחמה.
- מגישים עם חמאה, ריבה, גבינות או פשוט בלי כלום.
בשיתוף עם יד מרדכי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן