בלאגן מאורגן – עוגת רוגעלך מבולגנת של קרן אגם
אתם מכירים מישהו שלא אוהב רוגעלך חמים ונימוחים? אנחנו ממש מקווים שלא כי זה מתכון מנצח! עוגת רוגעלך ששווה את הזמן והעבודה ומתאימה לכל אירוע או כפינוק עם הקפה
אתם מכירים מישהו שלא אוהב רוגעלך חמים ונימוחים? אנחנו ממש מקווים שלא כי זה מתכון מנצח! עוגת רוגעלך ששווה את הזמן והעבודה ומתאימה לכל אירוע או כפינוק עם הקפה
- קרן אגם
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 536.4 קק״ל 5364.4 קק״לפחמימות 77.6 גרם 775.8 גרםשומן 25.7 גרם 256.9 גרםנתרן 228.8 מ״ג 2288.3 מ״גחלבון 8.9 גרם 89.3 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 16.7 גרםשומן רווי 14.5 גרם 144.7 גרםכולסטרול 143.8 מ״ג 1437.5 מ״גסידן 49.7 מ״ג 497.4 מ״גברזל 0.9 מ״ג 9.5 מ״גאשלגן 130.6 מ״ג 1305.6 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 7.9 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה שעה ו-15 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות536
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 536.4 קק״ל 5364.4 קק״לפחמימות 77.6 גרם 775.8 גרםשומן 25.7 גרם 256.9 גרםנתרן 228.8 מ״ג 2288.3 מ״גחלבון 8.9 גרם 89.3 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 16.7 גרםשומן רווי 14.5 גרם 144.7 גרםכולסטרול 143.8 מ״ג 1437.5 מ״גסידן 49.7 מ״ג 497.4 מ״גברזל 0.9 מ״ג 9.5 מ״גאשלגן 130.6 מ״ג 1305.6 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 7.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה שעה ו-15 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 536 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
מלית קינמון
-
2 כפות קינמון טחוןאו קקאו איכותי
-
150 גרם סוכר חום
-
150 גרם חמאהמומסת
זיגוג
-
1/3 כוס סוכר לבן
-
1/3 כוס מים
-
1 מיכל תרסיס שמן בטעם חמאה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מכניסים את הקמח והשמרים לקערת המיקסר עם וו לישה ומערבבים מעט.
- מוסיפים את הסוכר, החמאה, הביצים, החלב והמלח ולשים כ-5 דקות עד שנוצר בצק אחיד ומעט רטוב.
- משמנים מעט קערה ומעבירים את הבצק לקערה המשומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה וחצי.
- מכינים את מלית הקינמון: מערבבים היטב בקערה את הקינמון, הסוכר והחמאה. מכניסים למקרר.
- מכינים את הזיגוג: מחממים בסיר קטן את הסוכר והמים עד לרתיחה עדינה ומבשלים כחמש דקות. מסירים מהאש.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן (לא חייב להיות מדויק) בעובי של ב2 מ”מ. מורחים בעזרת מרית את שכבת המילוי על הבצק ומקפלים את הבצק בחצי לאורכו.
- מרדדים בזהירות את הבצק המקופל ומדקקים אותו עד שהופך כמעט לשקוף.
- בעזרת גלגלת לחיתוך פיצה, חותכים את הבצק לאורכו באמצע (כך שנוצרות שתי רצועות בצק ארוכות).
- כל רצועה חותכים למשולשים (בעזרת הגלגלת) כשהבסיס באורך של כ-4-5 ס”מ.
- מגלגלים כל משולש לרוגעלך (מושכים מעט מהבסיס ומגלגלים לכיוון הקודקוד).
- מניחים בתבנית משומנת את הרוגעלכים ללא סדר מסוים. פשוט אחד על יד השני.
- מתפיחים עוד כחצי שעה.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- להברשה: טורפים בקערה את הביצה והמים וצובעים את הרוגעלך שבתבנית.
- מכניסים לתנור ואופים כחצי שעה (עד שמתקבל צבע זהוב כהה יפה).
- מוזגים את סירופ הסוכר על העוגה החמה. מחכים מעט שתצטנן (אם מצליחים להתאפק) ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מכניסים את הקמח והשמרים לקערת המיקסר עם וו לישה ומערבבים מעט.
- מוסיפים את הסוכר, החמאה, הביצים, החלב והמלח ולשים כ-5 דקות עד שנוצר בצק אחיד ומעט רטוב.
- משמנים מעט קערה ומעבירים את הבצק לקערה המשומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה וחצי.
- מכינים את מלית הקינמון: מערבבים היטב בקערה את הקינמון, הסוכר והחמאה. מכניסים למקרר.
- מכינים את הזיגוג: מחממים בסיר קטן את הסוכר והמים עד לרתיחה עדינה ומבשלים כחמש דקות. מסירים מהאש.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן (לא חייב להיות מדויק) בעובי של ב2 מ”מ. מורחים בעזרת מרית את שכבת המילוי על הבצק ומקפלים את הבצק בחצי לאורכו.
- מרדדים בזהירות את הבצק המקופל ומדקקים אותו עד שהופך כמעט לשקוף.
- בעזרת גלגלת לחיתוך פיצה, חותכים את הבצק לאורכו באמצע (כך שנוצרות שתי רצועות בצק ארוכות).
- כל רצועה חותכים למשולשים (בעזרת הגלגלת) כשהבסיס באורך של כ-4-5 ס”מ.
- מגלגלים כל משולש לרוגעלך (מושכים מעט מהבסיס ומגלגלים לכיוון הקודקוד).
- מניחים בתבנית משומנת את הרוגעלכים ללא סדר מסוים. פשוט אחד על יד השני.
- מתפיחים עוד כחצי שעה.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- להברשה: טורפים בקערה את הביצה והמים וצובעים את הרוגעלך שבתבנית.
- מכניסים לתנור ואופים כחצי שעה (עד שמתקבל צבע זהוב כהה יפה).
- מוזגים את סירופ הסוכר על העוגה החמה. מחכים מעט שתצטנן (אם מצליחים להתאפק) ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (34)
לכמה חלקים מחלקים את הבצק?
היי איריס, עובדים לפי ההוראות שבמתכון.
הי, אפשר בבקשה קישור לתבנית האדומה עם הסגר הנשלף? תודה
אין לנו 🙂
? אוקי.. איזשהוא פרט מזהה? חברה? איך זה נקרא? משהו?.. כאילו, זה הגיע אליכם מאיפשהוא.. לא?
התבנית היא מאוסף פרטי. מוזמן\מוזמנת לפנות לקרן אגם בנושא.